Tuesday, 8 May 2018

Anis's Brownies *wink wink*

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


*THIS POST MAY HAVE A VERY LONG CAPTION. SCROLL DOWN KALAU MENYAMPAH*




Oke hai. Maafkan saya sebab buatkan korang gugur iman tengok especially yang duduk area Gombak, Shah Alam, Sg Besar mintak anis COD. HAHAHAHA. (ops sori tergelak) I would love to, tapi tak terdaya nak drive jejauh. Bawak kereta pun loqlaq lagi dok langgaq buntut kete orang.

Shh done melalut. “Makanan nih nama dia apa? KL Tower?  Towel? Berbelit lidah makcik menyebutnya. Cancel lah beli!” Haha. Chill makcik, pakcik. Saya percaya, RAMAI lagi yang tak tahu kewujudan Brownies Tower. Including akak yang kerja dekat kedai Rakan dan aunty Chartolle sebab bila aku tanya masing-masing blur cakap first time nampak(sebab aku tunjuk gambar). Terasa kembang jugak lah lubang hidung sebab cmon tu kedai kek kot! Aku yang kenalkan dekat diorang. Huhu. Ok, come, let me help you here.

Apa itu Brownies Tower? Kotlah ada tetiba yang blur juga sebab aku post kat story 2 hari lepas ahaha. Brownies Tower nih brownies yang disusun bertingkat-tingkat layer by layer. Kalau normal yang besar nih 5 tingkat lah. Dapatlah dalam 40 ketul brownies giant, so bajet-bajet lah dalam berapa orang yang makan. Agak-agak tak cukup sokay aku boleh tambah jadi 15 tingkat! Kot kot la nak sama tinggi dengan rumah flat dia. LOL. Kalau korang swipe kanan, itu Mini Brownies Tower. Dapatlah dalam 16 ketul brownies size sizhuka (tadi size giant) Sangat sesuai untuk bagi dekat someone atau kalau ko jenis alone, bagi diri sendiri makan sambil nangis tepi katil. Huhu

Memang wajib dihias ke dan hiasan dia boleh tak nak request sendiri? Brownies yang disusun tinggi-tinggi, kalau biarkan togel macam tuh, tak bermakna dik. Baik saya letak dalam kotak talam je. Yes! Brownies Tower nih cantik sebab dia makeup. (macam manusia lah. Eh?) Dan dear cust yang berminat dengan Brownies Tower, awok boleh request nak topping apa. Kalau dalam gambar ini ada Nutella (sumpah xkedekut), Strawberry, Kinder Bueno, m&m, kacang. You can put anything on it (salted caramel, coconut flakes, cornflakes, kitkat, cheese anythingggg). Kalau nak rare letak cili burung ((omputih suka combinekan flavour coklat dengan cili apa))

Takut nak order sebab… HARGA? Okay you know what, macam inilah. Saya suka comparekan harga brownies saya dengan yang lain. My customer je tahu. Anis’s Brownies menawarkan brownies dengan harga terendah! So this tower tidaklah terlalu mahal In Shaa Allah. Dahla tantek, murah pulak tu. Tak takut rugi ke chuolls? ;)

Oh btw, Hari Ibu kan nak dekat? Bosan lah asyik kek ja. Why not try Brownies Tower? Hahaha
Open order untuk Raya juga.
Just let me know,
Maceh baca!
Ws 0122652514 sebelum terlambat




 

Tuesday, 6 March 2018

Student Kecik's STPM Result

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Assalamualaikum, !
Subhanallah, Alhamdulillah, Laailahaillallah, Alllahuakbar
Tiada kata kata yang mampu aku gambarkan sekarang nih.
Hanya mampu mengalirkan air mata sambil menghupdate blog dalam kereta
Otw nak ke Kolej Tingkatan Enam Tunku Abdul Rahman Putra, Sabak Bernam

Tempat aku tinggal kat asrama sana
Selama setahun setengah

6 Mac 2018
Selasa
Result STPM 

Allahu..
Alhamdulillah terima kasih Allah

Hadiah untuk emak, abah
Puan Junaidah Mansor & En. Mohamad Nor Mohd Yussoff

Hadiah buat cikgu cikgu KiSTARP
Puan Rostiyah Sarnin, Puan Ramnah Abdullah Sani, Puan Salina Derased, En.Jussery Jamil, dan Madam Hayati Hashim

Tamat sudah perjuangan tingkatan 6 aku.
Alhamdulillah :)
Doakan aku dapat universiti dengan course yang selayaknya
Mendapat kerjaya yang baik. 

Cita-cita aku?
Guru
Menyebarkan ilmu kepada anak bangsa
Aamiin!