Saturday, 7 December 2013

Review Time !

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum , hellllllloo. =)

Ok ini anis review mana yg sempat je lah dulu. Ini para sponsor ga tak mejadi tu tau. Terimass !



Comel sangat blognya. secomel tuannya. Dalam blog aina ada tutorial, freebies, doodle comel comel comel comel comel bak hang.  Bawah ni contoh doodle aina. Cun kan. Terer betul . Hehe, Jom singggah !



Seorang blogger kpoppers kan . Hehe. Dalam blog Kak Nana bahagian stuff ada novel tau . Haa jom la pergi ke beautiful world http://nanaelf15.blogspot.com/  =3


Jom laa kita blogwalking blog akak cantik ni . Ada lagu lagi . =3

sambung next review ! coming soon ....
 

Thursday, 5 December 2013

GiveAway Dibatalkan | Result PMR Keluar

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalamualaikum wbt , 
HAI !

Dukacita dimaklumkan bahawa 1st Giveaway by sk dan hajar dibatalkan. Tuan puan , para sponsor topup , sponsor baju, sponsor doodle, sponsor rantai dan sponsor bnyak lagi barang yang cantik cantik sila ambil perhatian. Pihak penganjur memohon beribu ribu maaf kerana Giveaway terpaksa dibatalkan pada 5 Disember 2013. Waah macam baca surat cinta dari pengetua pulak. Eh jap nak letak sign.

Maaf ye semua. Kesat hingus. Kami tak da rezeki nak buat ga tahun nie. Keadaan tidak menizinkan. Ehh macam typo je, mana huruf 'g' ? Biarlah tengah sedih ni terasa malas pulak nak tekan backspace. Ramai yang sponsor bukan dibatalkan sebab tiada sponsor. Ramai. Sebelum PMR, jujur nie. Komputer rosak. Dia merajuk mungkin aku push push dia je slalu. Sbgai ucapan terima kasih, InshaAllah kalau ada masa aku review blog yg sudi sponsor ye . 

Maafkan kami, 
Maafkan kami,
I say sorry, 
Mianhei, (betul kan maaf dlm korean mcm nie)

Lagi lagi kat partner yang teringin sangat sangat sangat nak buat ga. Siti Hajar .
Akhir kalam, disebabkan aku tak buka komputer, aku jarang buka facebook. Dan aku juga lambat reply mesej blogger2 yang mesej aku. Especially yang nak tempah blog kat aku, yang nak sponsor , yg tanya pasal blog, yang minta follow back , yang minta blogwalking.. Sebelum aku dtg sekolah nak amik slip PMR aku minta maaf sgt. Kakak kakak, yang sebaya dengan aku, yang lg muda drpd aku, anis minta maaf ye. Anis tau banyak dosa anis kat semua sebab tunggu reply cbox, fb. Anis gagal nak menghandle blog sendiri. Maaf sangat. Patutlah masa jawab PMR hati tak tenang, aku terlupa yang aku punya tanggungjawab.

Maafkan saya. Maafkan saya. Maafkan saya. Ini suatu pengajaran untuk aku.

Btw : result keluar tu aku saja bubuh. 
sign lagi sekali,    

Wednesday, 23 October 2013

Running Man ( Ketinggalan Zaman )

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

bisik2 : be4 korang nak sound dahku sebab tajuk tu, jawab dulu salamku ye, 

ASSALAMUALAIKUM ! heloo, kamsahamnida .(kamsahamnida tu bukan terima kasih ker ? -.-)

Haha, . tajuk tu bukannya maksud yang siapa tengok citer running man tu ketinggalan zaman. Tajuk tu membawa maksud yg tersirat lg tersurat. Maksudnya, 
#studentkeciknihaayangketinggalanzamansebabbarutengokrunningman
 Yaaa , seriously ! ! ! Running Man is daebak ! Haha eksaited bebenor ye mu ni cik nyah. Dulu punyalah kemain aku menyampah tengok citer nie , pandang sebelah mata pun tak mau. Baru tengok sekejap aku dah judge citer nie booooosan . Hah sekarang apa dah jadi ? Apa dah jadi ? Sampai sekarang tak kahwin lagi. Opps terkeluar lagu daud kilau. Tuulah pepatah mengatakan, tak kenal maka tak cintaaa. Dah kenal ha kemain kau addict bebenor . Sehari tak tengok bisa rinduu. Heh kemain -.-



  Psstt : Anis suka Lee Kwang Soo oppa . Ehh gedik pulak. Haha ok lah bai, salam rinduu . Annyeong.  *o*

If nak copy tutorial, Ctrl+c serentak yee ! 
 

Sunday, 13 October 2013

Lepas PMR ...


بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Assalamualaikum , sawadikap kepada yg masih mengenali diriku ini, 

             Wassap wassap . Waah rindunya aku nak update pakai keyboard. Tapi kali ni aku post pakai laptop along yaa, (without his permission, syyhhh) hehe . Totally, student kecik dah menamatkan payyperrr pmr 2013. Alhamdulillah ...... tahniah tahniah tahniah siapa yg sebaya dengan kita .. Jangan lupa bulan 12 amik result . Nak tahu aku ni hok happy ke hok sedeyh ka, tak rasa apa2 ka, ( akan ku rahsiakan )

             SPM pun nak dekat, kan ? Selamat maju jaya kepada yg amik exam tuuu. Titew lagi 2 tahun , hikss . (tibe2 jadi gedik ) 

             Anddd, raya haji nak dekat .. ! InshaAllah aku balik Pahang. (tapi tapi kan kampung aku kat selangor je -.-) hehe, 


Got to go . Choww ~ ^_^
(sory pakai aku)
   

Tuesday, 27 August 2013

Pabila Larut Malam ..

Assalammualaikum , i'm back! (ceh cakap macam satu planet kenal kau -.-)

Selamat hari raya! eh salah2. Selamat Hari Merdeka kepada sluruh rakyat Malaysia. ! Dah 56 thn Malaysia merdeka, kan.........

*habis pendahuluan* senang hidup karangan pendahuluan tk sampai 20 p/p  (tdk termasuk titiktitik). lengkap dengan bhasa msej n full package siap ada kuasa dua.

*Haih, mesti manusia yg baca post nie tak faham dgn apa yg saya mengaroottts . btul tak ? :P*

Maaflh, saje mengarut kat blog sendiri. nak lepas gian lah katekan. lama gak saya tak updte. risau la peeasaan sayang pada blog semkin merudummm dummm dumm ! (kenapa sesat bunyik meriam nie?)

okaylah, biarpun entry tnpa dibaca sesiapa tp aku puas dpt taip sesuatu kt sini. ^_^ sila sedih . .

bye, salam.

Monday, 12 August 2013

Happy birthday to me ~

selamat hari jadi kepada saya sendiri. Haha :b


Assalamualaikum .
Sihat ? Makan ketupat jangan lupa orang belakang tau
blog; aku dah lama tak godek2 kod html kau. Sian kau tak ada header kan. Emm takpe2 nanti pmr aku dah tamst, aku guna duit raa aku repair monitor kau tau. InshaAllah ..
dear blog , I miss u .I know u miss me too but shy shy cat nak bagitau. Gile -.-
Ape ape lah paleot, tak nak type panjang panjang sebab makin lame typo makin menguasai entry serba cincai nie.
K?pada yang tanya fasal blog, maaf aku tak boleh balas time nie. Yang ttg ga tu inshaAllah jadi. Bulan 10/11 macam tulaa..
p/s : ok lah , pergi sambung balik raya tu. Maaf banyak typo . Aku update pakai tab. Publieh post tau nie. Ehh haha publieh pulak. ! Salam,bye.

Sunday, 4 August 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri !

Selamat Hari Raya Aidilfitri ! Maaf jika saya ada tersilap kata. Yang ikhlas, anis studentkecik


Sorry update entry seketot nie. Bukan x rindu nak blogging, komputerkesayangan rosak dengan megahnyeeee :) . Kpd yg minta saya edit blog, maaf saya terpaksa tolak. Tata ~~ assalamualaikum.

Thursday, 4 July 2013

Pencarian Sponsor Untuk Giveaway SK dan Hajar Rushdi

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalamualaikum , salam sejahtera


Tolong jangan terkejut kenapa anis tiba tiba nak cari sponsor. Cadangnya, InshaALLAH lepas PMR nanti, anis dengan Hajar nak buat satu giveaway ! . Apa? Kenapa lambat lagi nak mulakan ? Hehe mestilah kami nak fokuskan pada PMR dulu okehh. Lepas settel , kami akan mulakan giveaway tuh. InshaAllah .. Anis sponsor apa ? adalah, klu nya boleh dipakai hari hari. Hee apa benda tu ? TUngguu .

Anis sedang mencari sponsor untuk mensponsorkan barang barang blog , topup, pakaian atau lain lain :-

ITEM BLOG
  • review blog (hanya 2 sponsor diperlukan)
  • edit blog/ header/banner/lain lain (hanya 2 sponsor diperlukan)
  • doodle (hanya 2 1 sponsor diperlukan)
TOPUP
  • topup rm5 (hanya 2 sponsor diperlukan)  masih mencari!
  • topup rm10 (hanya 2 sponsor diperlukan) masih mencari!
  • topup harga lain2 .. masih mencari!
ITEM LAIN
  • Dress / peplum dress
  • Shawl / tudung bawal
  • Felt Craft
  • Aksesori
  • Novel atau buku buku lain
Anda berminat nak sponsor ? Sila pm saya di facebook kat sini
atau facebook hajar
atau fanpage anis
atau fanpage hajar

APA FAEDAHNYA ?
  • Trafik anda akan semestinya meningkat  =)
  • Followers juga akan meningkat ^___^
  • Likers fanpage akan naik 
  • Pahala itu semestinya. (kerana anda membantu kami :))
Entry ini akan anis lekatkan dengan gam gajah anak beranak


Tuesday, 2 July 2013

Blog Nie Bakal Berehat Bersama KitKat

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum =) (ini autpost tau, anis ada kat sekolah kut, kut)


Setelah penat lelah anis berblogwalking semalam, jadi hari ini secara dukacitanya (cewah) , anis nak rehatkan blog anis nie okeh. Bulan puasa nanti anis akan busy sikit. Lagipun, pmr nak dekat. Kali ni, serious talk, tak boleh nak main main lagi kut. Pmr tinggal beberapa hari je lagi nieh. Pejam celik haa sampai lah waktunya.

Jadi, sebelum hamba mengundurkan diri, anis nak mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak ! =D Semoga di bulan yang mulia ini, kita sama2 memperbanyakkan lagi beribadat kepadaNYA. Nanti kat lorong anis ada buat moreh ! Weee ~ suka suka ^__^

This is the last entry , kita jumpa lagi di bulan 11 nanti, InshaALLAH , =)

salam by Student kecik. 

p/s : I'll michiuuu 
 

Monday, 1 July 2013

Tutorial Stylish Exchange Links


بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum ~ =)

macam nielah rupa exchange link itu , ok jumm2 anis ajar :(

direquest oleh gadis.cbox.com . Ada jugak yee link macam itu, anonymous. Hehe

Tanpa sebarang intro atau kata kata manis teruskan jela dengan tutorial ni. Credit tutorial ni kepada Afiqah Junizan , =)

1. Copy kod nie
<style>
.tito {
border-radius: 0px 15px 15px 0px;
width:10px;
padding:10px;
font-family:trebuchet ms;
font-style;uppercase;
font-size:12px;
color:#fff;
height:120px;
margin-top:60px;
margin-left:255px;
background: #ffcbcb;
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;}
#note {
position:fixed;
border:1px dashed #aaa;
width:250px;
left:-265px;
top:200px;
height:250px;
padding:4px;
text-align:left;
background:#fff;
color:#444;
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;}
#note:hover {
left:1px;}
a.link{
background:#ffcbcb;
padding:5px;
width:90px;
color:#fff;
padding:5px;
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;
font-family: arial;
font-size: 10px;
text-align: center;
text-decoration: none;
text-transform: uppercase;
display:inline-block;
margin:2px;
}
a.link:hover{
-webkit-border-top-left-radius: 70px;
-webkit-border-bottom-right-radius: 70px;
-moz-border-radius-topleft: 70px;
-moz-border-radius-bottomright: 70px;
border-top-left-radius: 70px;
border-bottom-right-radius: 70px;
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;
color:#000;
background:#ffcaca;
}
</style>
<br />
<center>
<table cellpadding="3" cellspacing="2" style="width: 180px;">
<tbody>
<tr>
<td style="text-align: right;">Name</td>
<td><input onclick="this.focus()" onfocus="this.select()" size="15" style="background-color: white; border: 1px dotted pink; color: black; width: 170px;" type="text" value="Student Kecik" /></td>
</tr>
<tr>
<td style="text-align: right;">URL</td>
<td><input onclick="this.focus()" onfocus="this.select()" size="15" style="background-color: white; border: 1px dotted pink; color: black; width: 170px;" type="text" value="http://studentkecik.blogspot.com/" /></td>
</tr>
</tbody>
</table>
<br /><a class="link" href="http://iyra-monster.blogspot.com/">Friend</a>&nbsp;<a class="link" href="LINKS">Friend</a>&nbsp;<a class="link" href="LINKS">Friend</a>&nbsp;<a class="link" href="LINKS">Friend</a>&nbsp;<a class="link" href="LINKS">Friend</a>&nbsp;<a class="link" href="LINKS">Friend</a>&nbsp;<a class="link" href="LINKS">Friend</a>&nbsp;<a class="link" href="LINKS">Friend</a>&nbsp;<a class="link" href="LINKS" target="_blank">Friend</a>&nbsp;<a class="link" href="LINKS" target="_blank">Friend</a></center>
<br />
<center>
2. Paste di dalam ruangan Exchange Links anda. Kalau untuk pengguna template designer, paste di dalam HTML yaa ? =) Semua yang anis merahkan, tukar sendiri ok.

3. Preview dan kalau jadi Save. Kalau tak, call anis. Nombornya 1 800 88 3232 , mueheehe.

4. Salam, bye
 

Segmen Bloglist Julai & Ogos By Cik Akak


بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Assalamualaikum =)


Segmen bermula 30.06.2013 dan Tamat 02.07.2013

Jam 8.00 malam (Tamat)

Kalau nak join klik banner comel tu yee ^___^
 

Tutorial Mencantikkan Kotak Followers


بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum  =)

haa macam tu lah maksud cantikkan kotak followers tu :) ada paham

Requested tutorial ! Terima kasih banyak2 Ainira sebab request. At least berentry jugak blog nie . 

  1. Mula-mula wajibbulghunnah ikut tutorial ini dulu (CLICK) *bukan link blog anis
  2. Kalau dah dapat kod followers sendiri dalam genggaman (cehh) paste dalam notepad !
  3. Dalam notepad tu, tekan f3 dan cari kod <script type="text/javascript"> (bawah nie ada contoh)


4. Pastekan kod yang anis kasi ni sebelum atau atas  kod tadi
border: 1px dashed #ffbdc5;border-radius: 3px;background-image: url(http://2.bp.blogspot.com/-iTrQyY381AM/T6yHyTCsl9I/AAAAAAAAGag/mOkGl8Y3ejc/s1600/sparkles.png); "></div>
5. Kalau terasa macam tak faham , nah tengok gambar nie


6. Meaning, yang dihighlightkan itulah. Ok lepas tu, sila scroll down ke bawah. nampak tak kod kod warna? Ok boleh tukar benda tu =)


7. Save =) siap ~


 

Saturday, 29 June 2013

Freebies Pusheen Cat Icon


بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum , salam sejahtera =)


Pusheen The Cat ni comel , biasalah, kalau comel tu anis mesti suka. Icon ni kawan anis yang bagi dari chat box facebook. Credit juga kepada si pereka nya ^__^

                                    

Rambang mata tak ? Hehe , 
ok salam bye :)