Thursday, 4 July 2013

Pencarian Sponsor Untuk Giveaway SK dan Hajar Rushdi

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalamualaikum , salam sejahtera


Tolong jangan terkejut kenapa anis tiba tiba nak cari sponsor. Cadangnya, InshaALLAH lepas PMR nanti, anis dengan Hajar nak buat satu giveaway ! . Apa? Kenapa lambat lagi nak mulakan ? Hehe mestilah kami nak fokuskan pada PMR dulu okehh. Lepas settel , kami akan mulakan giveaway tuh. InshaAllah .. Anis sponsor apa ? adalah, klu nya boleh dipakai hari hari. Hee apa benda tu ? TUngguu .

Anis sedang mencari sponsor untuk mensponsorkan barang barang blog , topup, pakaian atau lain lain :-

ITEM BLOG
  • review blog (hanya 2 sponsor diperlukan)
  • edit blog/ header/banner/lain lain (hanya 2 sponsor diperlukan)
  • doodle (hanya 2 1 sponsor diperlukan)
TOPUP
  • topup rm5 (hanya 2 sponsor diperlukan)  masih mencari!
  • topup rm10 (hanya 2 sponsor diperlukan) masih mencari!
  • topup harga lain2 .. masih mencari!
ITEM LAIN
  • Dress / peplum dress
  • Shawl / tudung bawal
  • Felt Craft
  • Aksesori
  • Novel atau buku buku lain
Anda berminat nak sponsor ? Sila pm saya di facebook kat sini
atau facebook hajar
atau fanpage anis
atau fanpage hajar

APA FAEDAHNYA ?
  • Trafik anda akan semestinya meningkat  =)
  • Followers juga akan meningkat ^___^
  • Likers fanpage akan naik 
  • Pahala itu semestinya. (kerana anda membantu kami :))
Entry ini akan anis lekatkan dengan gam gajah anak beranak


Tuesday, 2 July 2013

Blog Nie Bakal Berehat Bersama KitKat

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum =) (ini autpost tau, anis ada kat sekolah kut, kut)


Setelah penat lelah anis berblogwalking semalam, jadi hari ini secara dukacitanya (cewah) , anis nak rehatkan blog anis nie okeh. Bulan puasa nanti anis akan busy sikit. Lagipun, pmr nak dekat. Kali ni, serious talk, tak boleh nak main main lagi kut. Pmr tinggal beberapa hari je lagi nieh. Pejam celik haa sampai lah waktunya.

Jadi, sebelum hamba mengundurkan diri, anis nak mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak ! =D Semoga di bulan yang mulia ini, kita sama2 memperbanyakkan lagi beribadat kepadaNYA. Nanti kat lorong anis ada buat moreh ! Weee ~ suka suka ^__^

This is the last entry , kita jumpa lagi di bulan 11 nanti, InshaALLAH , =)

salam by Student kecik. 

p/s : I'll michiuuu 
 

Monday, 1 July 2013

Tutorial Stylish Exchange Links


بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum ~ =)

macam nielah rupa exchange link itu , ok jumm2 anis ajar :(

direquest oleh gadis.cbox.com . Ada jugak yee link macam itu, anonymous. Hehe

Tanpa sebarang intro atau kata kata manis teruskan jela dengan tutorial ni. Credit tutorial ni kepada Afiqah Junizan , =)

1. Copy kod nie
<style>
.tito {
border-radius: 0px 15px 15px 0px;
width:10px;
padding:10px;
font-family:trebuchet ms;
font-style;uppercase;
font-size:12px;
color:#fff;
height:120px;
margin-top:60px;
margin-left:255px;
background: #ffcbcb;
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;}
#note {
position:fixed;
border:1px dashed #aaa;
width:250px;
left:-265px;
top:200px;
height:250px;
padding:4px;
text-align:left;
background:#fff;
color:#444;
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;}
#note:hover {
left:1px;}
a.link{
background:#ffcbcb;
padding:5px;
width:90px;
color:#fff;
padding:5px;
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;
font-family: arial;
font-size: 10px;
text-align: center;
text-decoration: none;
text-transform: uppercase;
display:inline-block;
margin:2px;
}
a.link:hover{
-webkit-border-top-left-radius: 70px;
-webkit-border-bottom-right-radius: 70px;
-moz-border-radius-topleft: 70px;
-moz-border-radius-bottomright: 70px;
border-top-left-radius: 70px;
border-bottom-right-radius: 70px;
-webkit-transition: 1.0s;
-moz-transition: 1.0s;
color:#000;
background:#ffcaca;
}
</style>
<br />
<center>
<table cellpadding="3" cellspacing="2" style="width: 180px;">
<tbody>
<tr>
<td style="text-align: right;">Name</td>
<td><input onclick="this.focus()" onfocus="this.select()" size="15" style="background-color: white; border: 1px dotted pink; color: black; width: 170px;" type="text" value="Student Kecik" /></td>
</tr>
<tr>
<td style="text-align: right;">URL</td>
<td><input onclick="this.focus()" onfocus="this.select()" size="15" style="background-color: white; border: 1px dotted pink; color: black; width: 170px;" type="text" value="http://studentkecik.blogspot.com/" /></td>
</tr>
</tbody>
</table>
<br /><a class="link" href="http://iyra-monster.blogspot.com/">Friend</a>&nbsp;<a class="link" href="LINKS">Friend</a>&nbsp;<a class="link" href="LINKS">Friend</a>&nbsp;<a class="link" href="LINKS">Friend</a>&nbsp;<a class="link" href="LINKS">Friend</a>&nbsp;<a class="link" href="LINKS">Friend</a>&nbsp;<a class="link" href="LINKS">Friend</a>&nbsp;<a class="link" href="LINKS">Friend</a>&nbsp;<a class="link" href="LINKS" target="_blank">Friend</a>&nbsp;<a class="link" href="LINKS" target="_blank">Friend</a></center>
<br />
<center>
2. Paste di dalam ruangan Exchange Links anda. Kalau untuk pengguna template designer, paste di dalam HTML yaa ? =) Semua yang anis merahkan, tukar sendiri ok.

3. Preview dan kalau jadi Save. Kalau tak, call anis. Nombornya 1 800 88 3232 , mueheehe.

4. Salam, bye
 

Segmen Bloglist Julai & Ogos By Cik Akak


بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Assalamualaikum =)


Segmen bermula 30.06.2013 dan Tamat 02.07.2013

Jam 8.00 malam (Tamat)

Kalau nak join klik banner comel tu yee ^___^
 

Tutorial Mencantikkan Kotak Followers


بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum  =)

haa macam tu lah maksud cantikkan kotak followers tu :) ada paham

Requested tutorial ! Terima kasih banyak2 Ainira sebab request. At least berentry jugak blog nie . 

  1. Mula-mula wajibbulghunnah ikut tutorial ini dulu (CLICK) *bukan link blog anis
  2. Kalau dah dapat kod followers sendiri dalam genggaman (cehh) paste dalam notepad !
  3. Dalam notepad tu, tekan f3 dan cari kod <script type="text/javascript"> (bawah nie ada contoh)


4. Pastekan kod yang anis kasi ni sebelum atau atas  kod tadi
border: 1px dashed #ffbdc5;border-radius: 3px;background-image: url(http://2.bp.blogspot.com/-iTrQyY381AM/T6yHyTCsl9I/AAAAAAAAGag/mOkGl8Y3ejc/s1600/sparkles.png); "></div>
5. Kalau terasa macam tak faham , nah tengok gambar nie


6. Meaning, yang dihighlightkan itulah. Ok lepas tu, sila scroll down ke bawah. nampak tak kod kod warna? Ok boleh tukar benda tu =)


7. Save =) siap ~