Saturday, 31 October 2015

Bermulanya Sebuah Perjuangan Yang Bernama SPM

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalamualaikum hai hai hai!!!

curi curi update taknak kasi blog nampak hambar sangat


Sudah bersediakah anda para pejuang untuk bertempur dalam medan perang SPM?



Allah yuftah 'alaikum batch 98 ...!

Doa menduduki peperiksaan

keluar rumah : Bismillahitawakkaltu'alallah
on the way : Yaa zaljalaa liwalikram
masuk dewan : Salaamunkaulammirrabirrahim
duduk : Iyyakana'a buduwaiyyakanasta'in
buka kertas soalan : Ihdinassiratalmustaqim
jawab soalan : Innallahakaana'aliimanhakiima
soalan susah : Wakaanazaalika'alallahiyasiira
semak jawapan : Innallahabikullishaiin'alim
hantar jawapan : Wakafaabillahiwaliyyauwakafaabillahiyasiira


Saturday, 19 September 2015

Honey Lee Kwang Soo

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum manusiaaa halu halu


Aku nak tanya,

Ko ada tak sorang kawan yang memang sabar gila layan karenah ko yang kejap-kejap macam jembalang kejap-kejap macam firaun. Bila ko murung ko cari dia pastu ko luah kat pm dia dan dia akan cuba balas walaupun time tu dia tengah tahan buang air besar. Haha

Lepastu dia sorang je yang tahan dengan problem ko yang tak pernah settle walaupun hidup dia dirundung masalah lagi teruk daripada ko (ish ish)

Dia sorang je yang tak pernah reply pendek pendek kat ws ko , tak tinggal bluetick yang mendukalarakan hati ko & dia sorang je yang tak jemu nasihat ko macam macam walaupun dah berpuluh kali dia ulang nasihat yang sama kat ko. Ko ada?

Cakap Alhamdulillah cepat. Inilah kawan aku tu, inilah madu lee kwang soo aku . Haha

 

Saturday, 29 August 2015

Terbang ke SPM , fiuuuuuuu ✈️

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum dan Hi !

cari lah daku. Klu : the shortest alien among the monsters. Huhu

Eh tak syok. tukar sikit

the shortest princess among the other princesses ! Hew over pulaks

   Semoga Anis farina bt. Mohamad Nor&Junaidah memperoleh 8A dan 1Lulus dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia. Aamiin
Aku mohon,
doakan aku ya kengkawan .


Aku sedang menghadapi trial sampai 3/9 nanti. For now BM, BI, MATHMATH, SEJ, paper 1 BIO alhamdulillah dah selesai jawab . Tapi aku gagal menjawab dengan baik because my preparation was zero dan bukannya infinity . *sigh* aku kecewa dengan diri sendiri *sigh* sungguh tak  adil kalau result aku okay, kan? 

 i donno i donno i donnnnoooooooooooo 


tadi aku scroll-2 ig, then  i found a caption sounds like this. ( aku ubah nama dia kepada nama aku , kengkunun dapat nasihat begini =) )

"Anis, Allah benci orang yang putus asa" - ustazah
lepas aku jawab sejarah kertas 2 aku terus down weh =')


Aku nak share sepatah dua kata fasal kegagalan tapi dalam bi (aceceece bukan nak acah speaking ke apa, lebih kepada nak improve kan grammar sebagai persediaan nak pergi ke negara orang gittuew. Haha! Angan angan sangat)

"Failure is not an alternative way to success. It is something to be avoided of, but it's also only a temporary setback on a bigger, significant course" - petikan daripapda www.entrepenure.com ahaks kantoi 


Itu je. pendek bukan
Gtg bye wassalam , annyeong


 

Saturday, 6 June 2015

Caringnya Huhu

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 



Aku kan tolong mak abah kat kedai tiap petang  

Memang aku duduk kedai sorang je la kan sebab familiy yang lain ada hal masing-ii 

Suatu hari , ada customer tu 
Mata dia melilau ke  dapur belakang  lepastu dia tanya 

" Tak takut ke dik , jaga sorang-sorang ni? " 

Aku senyum..
" Takda apalah, ramai orang lalu lalang. Carwash sebelah ada klinik 1M sebelah ada. "

*tapi dalam hati* 

Kalau time nak kincing tu takutla juga. Haha  

Thursday, 4 June 2015

Bangkitlah Harimau Muda

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم  Assalamualaikum helo hui


Gambar ni aku edit time 2011. Masa tu memang gigih berapi semangat #TeamMalaysia #HakuAnakMalaysia #HarimauMuda #HarimauMalaya aku beb sebab :
  1. Umur masih mentah dan jagung
  2. Belum puberty dan masih baru mengenal apa itu erti bola berbentuk bulat
  3. Ramai pemain ada rupa hik hek (tampo dagu cikit)
  4. Ada perasaan gatal tahap kalau boleh nak kawin dengan player bola masa tu jugak
  5. Lagi 38 sebab lain yang tak mampu aku nyatakan, ai malu hui

Dulu memang Harimau Muda hebat. Rindu kehebatan yang dulu, tapi dulu tu dulu jelah. Baik kita jadi hebat untuk sekarang. Haa kan ayat putar belit dah keluar
Haritu lawan Vietnam kena debik 5 gol berbalas 1. Harini Mas lawan Thailand 1-0 , deret tiga kekalahan. Banyak komen komen dekat twitter kata "pergi balik jelah Malaysia(bola)" "pack barang arr tak yah bertanding" 


Don't lose hope okay
Kita duduk tengok bola dekat rumah
Doa yang baik-baik jelah
Kalau kalah pun
Takda rezeki
Mungkin lain kali
Kita menang sukan sea
Macam 2011 :)
.
xoxo
 

Saturday, 30 May 2015

I crush jer






"Aku mengharap dekat kau  aku tak dapat apa.Jadi bukan selamanya aku berharap. Ada masa nanti  Aku dapat juga melupakan kau.  Hanya tunggu   masa itu tiba"
xoxo 


Wednesday, 27 May 2015

Sekejapnya! Dah Habis PPT Ku

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

tuan blog merah yang sedang mengalu-alukan kedatangan pengunjung dari Eropah, Tanah Arab, sg,tigris dan euphrates serta china *ek eleh acah acah ja minah ni

         Hye dum cak cikebom cikebom! It's been a long day without you my feghein and I'll tell you all about it when i see you again. when i see you again. Sobs sobs TT____TT

         Esok peperiksaan pertengahan tahun ku akan tamat. Alhamdulillah setelah 3 minggu :')

         Subjek sejarah kertas 2 untuk esok gais, kedengaran mengerikan bagiku. sebab yelah aku bukan pro sangat fakta-2 nih. Soalan objektif haritu pun main circle-2 dadu-2(bohong) tanya-2 kawan(betul). Ada jawapan yang aku dah buat betul tapi pergi padam sebab tak yakin so tanya kawan lepastu salah waahh. you know what it feel: menangis kalbu

Embedded image permalink

         Iktibarnya di sini, jangan nak MENIRU SANGAT LAH NIS. CIKGU TAK NAMPAK TAPI ALLAH NAMPAK. Allah, deep sangat ayat ni :') Nanti SPM aku tak tiru dah. Janji hmm. Memang tak lah nak tiru pemeriksa keliling pinggang Hahahahhahaha

         Target aku untuk PPT ni, tak banyak pun A. Maaf emak dan abah. Akak tak buat betul betul kali ni. Trial nanti, ada lagi, hee. Jangan tiru aksi tak semenggah saya.

P/S : soalan dari SBP dengan otak ku yang bertaraf desa ini memang tiada chemistry, FUH
 

Wednesday, 1 April 2015

Pssttttt.. rahasia kita dua



بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم  assalamualaikum anda


"my courier impian is to be a veterinarian"

kata2 dipetik melalui astro tiviaique oleh sorang gadis (mungkin sebaya/ sama umuq entah)

anis kata : sebaya dan sama umuq sama maksud lah,! idiot ! -,-

naksud aku, mungkin umur atas sikit daripada aku/sebaya. Hah, baru, betul.


Rahsia aku ialah, 
aku nak cita pasal doktor haiwan. Ha'a aku nak jd doktor haiwan . titik . aku kata titik ! jangan degil boleh /tak pasal2 marah diri sendiri

tapi kan --
nak jadik doktor haiwan nih course yang kita perlu amik adalah medic, hee medic kan.? 
sorri2 cupke2 aku nih tak berpengetahuan jauh pasai kos2 tan2 sin2 nih . hee :D
kalau medic, makanya,
biology physics chemistry addmaths aku WAJIB A

Fuh semangat dan konfiden sungguh chaa aku pi besarkan wajib A, ntah betul ke ntah tidak 
(andai nya aku salah, mohon jgn ketawa. nk ketawa tahan dlm hati ja . ataupun kentut) ._. *sebabakunoobtahapnakarwah*


Untuk menjadi seorang vet nih, seseorang perlulah sayangkan haiwan. sayang tak cukup rasenye jadi seseorang itu juga mestilah fall in love dengan haiwan. ya haiwan. haiwan termasuklah ulat sampah, ulat daun, pacat, lipas, anak tikus, tikus, babi, lipan, cicak, katak, manusia yg sifat binatang  dan berbillion2 lagi haiwan lain

^ semua haiwan di atas - aku fobia. MALAHAN MASA AKU TAIP NAMA HAIWN2 TUH PUN AKU GELI NAK MATEY



---------------------------habis------------------------(okey ttiba ja habis en)


Rahsia Result Up1 Spm Anis Farenot Jenglot Akhirnya Terbongkar ciwah ajet2 tajuk khas misteri magician code pulak. pliss mestilah ahaks.


aku tak malu lah nak bagitahu result aku
malu buat apa. bukannye result aku pakai kain tanpa cawat pun. [tiada unsur 18sg]

PHY - G
CHE - E
ADDMATHS - D
BIO - C
SEJ - B
BM - B
BI - A-
MATHMATH - A+
AGAMA - A+

physics - cikgu kata : 'markah kamu semua ni saya lihat jatuh ya amat dari markah PAT tahun lepas. bla.. bla.. buat past year question.. bla. bla.. korektion bla..bla. faham?'

kimia (heh tak perlu nak omputih sangat la) - cikgu kata : 'klau soalan purata nih,... ceni ceni... kamu kena paham fomula... bilangan mol saya dh kata dah kena tulih cagha saya kamu degil . sapa tak ikot cara cikgu pangkah truih' [bahasa utagha] 

addmath - (addmaths aku tinggal soalan janjang, aku jawab soalan kuadratik , part graf ja habis cita) dpat kau lulus Haaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaa

bio - (tawu markah ja paper tk dpat lagi)

sejarah - (aku budu sangat pi fokus kat paper2 ja . p1 aku ranap habis!)

bm - (kekurangan idea nk tulih karangan. aku bercakap mmg twentyfourhours tapi cakap lebih kepada kalut mmg kalut aaa bm aku)

bi - ( dapat A- sebab gred jatuh . hee )

mathmath // mathmodern - ( praktis bnyak2 In Shaa Allah  dapat jawab na )

agama - (belajaq agama ini adalah wajib. hehh)


aku
adalah
minah yang tidak secergas dora dan monyetnya


ini monyet berooke aku 

 

Monday, 26 January 2015

Tahun terakhir sekolah ** : )



hello pembaca comel cantik assalamualaikum. how are you? i hope you are in the pink of health. cece ayat esei kelihatan disitu..  lately bila musim sekolah dah mula dan aku hdup sebagai budak tingkatan 5 dan aku macaaam. arghhhhh am i deserve   to be called "Akak Form 5" yang serba serbii pendek (147.5, mungkin dah naik sikit) serta masih lagi seperti buaya tersekat di bawah paya. Ade ke peribahasa gituw nis ooii. - - '



Fyi sekarang aku sdang mengiramakan jejari gemok aku menaip menggunakan laptop Amirah, eh typo2, Amir yang dapek free mase dia form 5 dulU~ ( skrg aku sdang dalam proses nak pujok emak beli laptop untuk aku , cukoplah henpon kau pakai samsung y ja ).  ***ape engko, yang pasti henpon ni masih boleh beroperasi ngn baik okay*** oh ye dan aku lupa nak mention aku skrang di kedai. kedai plastik, bukan kedai tu buat pmbedahan plastik ye peah, kedai ni jual plasetik. Ya, kdai femily aku. : D



..............bau apa ni????? lupa plak. customer aku bnyak lari sebab aku jadi cashier xbermandi harini, Ha ha. itu lah siape suh masuk jadik pengawas koop kan dah kena bertugas stiap hari senin. eh tapi tapi aku suka la jdi sebahagian mende ni coz aku ada jawatan ,& dalam masa yg sama berinteraksi  dengan para penghuni sekolah aku so dalam masa yg sama (bape banyak da) level confident aku untuk saling menegur orang akn meningkat ke atas! ada ke meningkat ke bawah, ? (bodo)  --'


siapa ada banyak keje sekola macam saya ? Tahniah kita sama :') Hahahah. addmath cikgu ajar laju gila mak datok berpinar mata aku yang semakin tinggi pakwe  Power rabunnya. Malahan, fizik sudah sampai ke peringkat gelombang pantulan. Tambahan pula, biologi sudah ke tahap.. tahap apa eh. Lupe pulak adeh ni kes tengok najis sendiri lepas membuang lah ni. Oih baru aku teringat bio dah sampai tahap jantung penerangan2 semua tu. dan ketahuilah anda bahawa saya masih tidak dapat mengusai keseluruhan chapter form 4 lagi, ye sedih bukan? Manakala, kimia pula sudah ke peringkat graf dan acano nak kira2 gas si hydrogen tuh sebok dia datang masok ke dalam burit burette. n guess wat , tyme experiment haritu tak tahula ape ke tidak adilan kpd group kami pabila mendapati bahawa saluran tu dah patah di hujung( kami tu refer kpd gang2 aku dalam lab) lepastu,.. pada jam 12 malam putera datang bawa radas yg baharu lalu kami hidup bahagia smpai ke anak cucu. Group kami terpaksa ikut grup lelaki ="D *dalam hati sumpah2 serampah*

Justeru, aku bukan bermaksud nak ckp aku budak sains ke ape.. sorrilah bukan niatku sebegitu , uhuuhuhuhuugamhuhuhu. aku xbijak T-T otak xcerdas badan xsolid org memanggilku farina kerana namaku anis farina. Eh melalut apa ni !! Haha


nota minta sympathy kpd uols : doakan aku dpt laptop sendiri2 punya so that aku dapat berblogging dan membubuh gambar2 yg ak snap sendiri dalam entri. Aamiin. ajak la adik bradik , nenek dan atok spya doakan aku skali. takdela kosong mcm otak ak ja entri haku nnt! wahaha. kpd spm taun nie , I wish the best for u guys. 98's batch 



*****
ni ade siked kisah yg aku simpan dalam draf
******

(aku curik google. ekceli takde kaitan pon gambar ni dgn story ak sajer nak kasi tnjuk gambar tandas for those yng tak pernah tau tandas tu apa :p  )



normally perkara tersebut berlaku tika di tengah malam atau waktu tuh  toilet nenek lagiin blackout. dua makhluk kelihatan di hadapan tandas. waktu tu malam so aku takut nak p melabuq sorang. dan aku guna kuasa veto paksa adik aku teman. haha. 

aku: "adik ! tunggu tau"
adik: "YEE"

*sedang melabur*
aku: "adik!
adik: "YEEE"

*3.5 saat kemudain*
aku: "adik tunggu akak. sikit laei (padahal belum keluar sebutir pun lagi)
adik: (dok jawab)

aku: "AADDIIKKK!"
adik: "berak diam diam bleh tak !"

Haha hambar tak

Daaa, salam sayang byeee Assalam

Wednesday, 7 January 2015

MLM 2014

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Assalamualaikum


Sedar tak sedar, nak habis dah kan MLM2014. Lepasni apa pula? Super Spontan versi kanak-kanak ? (anis dengar cerita la)

Tak silap anis dah nak masuk minggu ke 9. Minggu ke 9 atau 8? Ayoyo lupa sudah. Haha. Bagi anis, tahun ni ada satu minggu tu semuaa kelakar. Ada satu minggu tu semuaanyaa tak kelakar. Biasalah hidup ni umpama roda, kejap di atas kejap di bawah. Klishe sungguh ayat itu hee.


Gambar [kredit] dan siapa yang telah tersingkir tu anis kasi palang. Jangan marah yaaa..

Minggu lepas, hari Jumat punya kelakar ! PSSST : Jalor kureng . Maaf ! Ni pendapat anis ja. Anyway kalian sokong yang mana? ^__^ Saya sokong Zero ! Pantang mundur kecuali operasi. 


Yang sorang abang , dua orang adik nakal
Sekuntum Melati belum dipetik orang, Aduuh ~!!

Monday, 5 January 2015

Pencarian 5 Blogger Bertuah

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

"Klik banner untuk join ya"

kata penganjur:

Bertuah sangat ke blogger yang 5 ni? Haa kalau korang nak tau blogger yang bertuah 5 orang ni akan menerima topup bernilai emmm.. RM10 seorang...  cukup? Harap-harap cukuplah. Kahkahkah.

Menarik tak? Kalau rasa menarik boleh la join giveaway ni.

----------------------------------------------------------

Cara-caranya??

1. Klik Like dan Follow blog ni.
2. Copy n' paste entri giveaway ini dan post di blog korang. Jangan lupa link back entri korang tu ke original post, takut nanti dorang tersalah faham pulak. haha.
3. Lepastu korang tag 3 orang kawan blogger korang dan notify mereka. (takyah notify lagi bagus cerah sikit peluang nak dapatkan topup =P)
4. Kemudian letak link entri korang berkaitan segmen ini di ruangan komen di bawah.
5. Kemudian jangan lupa tekan submit komen tu pulak. Hehehehe.

----------------------------------------------------------

Tarikh tutup??

Tarikh tutup adalah pada 18 Januari.. dan pemenang akan dimaklumkan pada 28 Januari. Kemudian 5 blogger yang bertuah itu akan diberitahu dalam masa yang terdekat.


Anis tag : JJ / Sal / Syaaz