Monday, 29 December 2014

Berita Mengejutkan...

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم |


Berita mengejutkan.
Selepas Tan Sri Muhyidin mengumumkan cuti lanjutan, 3 sekolah berkeras MENOLAK cuti
tersebut dan tetap akan meneruskan persekolah
seperti BIASA pada 05.01.2015









Sekolah itu adalah :
i) sekolah memandu
ii) sekolah memasak
iii ) sekolah menjahit

Harap maklum. Tq


Group whatsapp hampeh =')



#Gurauan

Simple 1st Giveaway Segment by Beba Ifa

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Nak join boleh lagi ;)

Year End Giveaway By ftintsha



Siapa nak join klik banner ya ;)

Thursday, 25 December 2014

Jerawat !! Bagaimana Boleh Terjadi?

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum kalian !

Lately ni virus jerawat semakin banyak di muka ku yang seperti punggung bayi ini. Kah kah gurau. Dari T zone ke dahi dari dahi ke pipi dari pipi ke kuku(ni tipu dan mustahil). Paling ssadisnya dekat pipi aku ada jelawat yang bagi aku sangat SADIS. Bernanah )= Sekarang pun aku dah stop pakai krim malam sebab dah habis & aku tak beli lagi. Ni sebab kes mashalah wanita la seitap bulan confirm timbul jelawat. Baru parut nak hilang tumbuh lagi ARGH !!

Maaflah aku mungkin stress dengan kulit muka mengelupas sebab sunburn

Bila jelawat ni gedik-gedik timbul mulalah mood aku berubah.

  • *bila scara xsengaja terpantulkan muka dekat cermin* "Ahhhh menci nya itew tengok. ahli sihir barbie yang manew satu leh sesat kat cermin nie?"
  • *biasanya masa naik motor aku mesti usyar cermin sebab cahaya mtahari bleh buat muka aku cantik. Hahah* tapi sekarang. .................... .................. krik krik
  • aku bersyukur sebab cermin yang selalu aku duk bawak kehulu kehilir Abah dah buang dengan bergaya. Tapi aku dok kesal jugak laa. Abah buang pun sebab aku letak sepah-ii. okbai )';

Okay mari kita cekidaut punca-ii bagaimana jerawat terjadi. Dududuudududu
credit pada gambar

#Tips2 tanpa pakai produk apa-ii. (Yang ni aku buat carian google)

  • PENTING! Minum air masak


Rasanya kalian mesti dah tahu kan air masak ni penting. Lagi-ii untuk siapa yang jaga kesihatan & kecantikan tuu. Bukan takat sihat jaa tau, nak kuruih pun modal yang awak perlukan adalah air masak. Wow, Senangnya nak kurus !*tapi kenapa susah utk kita lakukannya?Kehkeh 

  • Minum Jus Tomato/Carrot/Timun *ni aku dapat dari blog sorang akak tu. tp aku lupa.
Cara dia, blend ja tomato atau carrot atau timun, Timun aku xsure sangat sedap ke tidak.*mcm x Tapi carrot dan tomato memang sedap lagi-ii campur susu. Lemak lemak , muka pun cantik. Ecewah !
  • Lendir Aloe Vera
Lendir lidah buaya ni memang top Meletop babum. Aku paling suka pakai ni. Kerat sikit lidah buaya, Picit2 lepastu terus sapu satu muka. Best weh wa cakap. Memang akan rasa gatal-ii. Lepas ja bilas lembut berlembut lembut kulit iolss. Cerah pun cerah Gituuu. Rela aku bawak motor pergi rumah kawan semata-mata nak amik lidah buaya ni Hahak

  • Pencuci Muka 
Mungkin jerawat tumbuh kat aku sebab aku salah pakai cleanser kut. Sungguh aku buntu dan main redah ja pakai cleanser. Hahaha, Ohh aku pakai Pencuci Muka Anugerah yang warna hijau tu. Paling-ii tak pun aku tak pakai apa2.  Hmm harus diberi perhatian ni

  • Jangan lupa Selawat yaa !^______^ 

Wednesday, 24 December 2014

Wordless Wednesday~ Lukisan & Inspirasi

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalamualaikum 

Finally
sumber weheartit

Aku suka tengok lukisan orang
& i hope one day lukisan aku pula disukai orang

Huhu . . . . . . .  . . . . .. . . . . )=

Drawing
sumber weheartit


ilham datanglah kepadaku

Tuesday, 23 December 2014

Sunburn Trang Tang Tang !

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum

Alkisah....
Maka tersebutlah kisah
sang kancil datang beramai ramai menghadap Sultan Firaun
Mana firaun pakai sultan...tan

*dialog fofular yang tidak hilang ditelan zaman*


Sekarang ni, aku sangat sangat sangat lah down nak menghadap orang.
Sebab apa?
Sebab sunburn !!

Ahad lepas aku pergi Teluk Kemang, Port dickson. Biasalah kan budak- budak macam aku ni kan jakun. Jadi aku TER-sangat LAH teruja pabila melihat keindahan pantai terbentang luas dihadapan mata. Subhanallah indah nya ciptaan Allah

Sampai sampai je situ petang tuh juga kami turun pantai, Lepastu naik banana split. Sebenarnya banana bot tapi mak aku panggil banana split. split pun split lahh Hahahah.

Cuma yang tak seronoknya disebabkan aku rabun, 
jadi masa menunggang bot tuh aku tak tahu nak pandang mana sebab semuanya sama je T_T 

Ni kau memang nak cerita pasal mandi pantai ke sunburn ni?
*Errr 

Sekarang ni aku tengah buat pencarian gugley
tentang macam mana nak kasi elok muka aku
Mungkin aku masih jakun sebab ni pertama kali jugaklah aku kena
Sebelum ni elok ja --'
Dua kali kata diri sendiri jakun
Kuajo Kuajo

Aku nak menepek muka dengan tepung gandum 
, madu, putih telur  nanti. ( Telur ayam ye jangan dok fikir lain. )
Sungguh tk selesa ! Muka aku pedih bila disentuh sentuh


#Redhalah

Thursday, 18 December 2014

Vintage ! Minat, Tapi Poket Kosong

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم  Assalamualaikum

Hii awak. 

Vintage ni aspek dia luas tau. Aku pernah cakap kat kawan aku yang aku suka vintage. Lepastu dia jawab. " vintage yg macam mana kau suka? " Aku macam,, "..............." 'vintage ni banyak kategori kah? Apa aku nak jawab ni? ' . Yang ada dalam kepala aku ni dua tiga cebisan kecil je pasal ni. Tapi apa yang anis tau, vintage ni corak dia lawaaaa (Yang bunga bunga kecil tu). Betul tak betul tak. Siapa suka ? Gang laaa dengan anis ! 

Pertamanya, Lawat SINI kalau nak tau vintage dengan lebih deep, 

Eh pertama? Kamu nak buat karangan step by step ke? Hehe. Shttttt diam lah mulut hati ni. zip mulut tu baru tau. -- punchline lawak Amir im sorry. Hehehe 5 bintang. 

kalau nak tahu, ni lah salah satu corak vintage yang aku tersewel sewelkan tu.
Ni corak vintage kan? Kan? Maaf kalau salah. Haha

Dekat instagram aku banyak jugalah follow ig shop yang jual pakaian2 vintage. Nak tengok? Aku share siked : @amaliscouture  |  @Missvintageshops | @Missvintageshop_

Memang kalau aku stalk dekat ig tak sah xstalk tiga tiga ig ni. Malangnya, beg dompet aku ada lalat je * menangis sambil cek purse*

Lepas tu yang aku tahu, effect vintage pun lawa jugak, Filter filter dia kalau pandai pilih dan edit laaa, lepastu gambar pun sesuai. marbles gituuuu. Aku nak impikan yang aku "Minahs Yangs Pandais Tangkaps Sertas Mengedits Gambars Kepadas Vintages". tapi aku tak mau. sebab aku tak nak melalak kemudian hari TT__TT





credit : tumblr

Lawa-lawa-lawa-lawa-lawa-lawa-lawa-lawa kan =)


Assalam, Annyeong


Friday, 12 December 2014

Ni semua Kes Cerita Momok Tu

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم



Hahaha
Kalian selalu tak buat macamni? :p
Cover kaki bagi tak boleh terdedah 
Sebab masa kecik aku tgok cerita tuuuuuuuu
Ada toyol gigit kaki diaaa daree smua


Wednesday, 3 December 2014

Teringin nya nak.......

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
   
Assalamualaikum duhai blog. Ahhh kekok sungguh jari ketod ni nak taip. Ok ,jadi aku meningkat dewasa  dah nak jadi mak orang. Mak orang? Haluuu apa kedehek yang aku taip nie. Tahun depan aku dah nak spm --' SPM tuh apa? Sayang Papa Mama ke? Eeem no anis no ! 

Sudah, cukup cukup sudah. Cukup sampai di sini saja.

Manusia kan. Mesti ada kehendak dan keperluan sindiri. Tapi apa yang aku belajar masa sekolah rendah dulu, dalam exam cikgu suruh tick samada sesuatu itu keperluan/kehendak. Contoh : baju. Mesti la tick kat keperluan kan. Andd aku dapat full marks kat situ. Wheee bijak anis bijak. Haha dah lah itu cerita zaman kegemilangan bolehla skarang soalan addmaths nah kau cuba selesaikan 
f(x)+y=3x-4=cari r
Kesimpulan daripada ayat yang dibebelkan di atas: Aku teringin nak  ----- PANDAI


Semua orang boleh pandai kalau ada usaha yang semaksimum mungkin. 'tegas pengetua'
Semua orang boleh pandai kalau ada usaha yang semaksimum mungkin. 'tegas ibubapa'
Semua orang boleh pandai kalau ada usaha yang semaksimum mungkin. 'tegas cikgu'
Semua orang boleh pandai kalau ada usaha yang semaksimum mungkin. 'tegas cikgu tusyen'
Semua orang boleh pandai kalau ada usaha yang semaksimum mungkin. 'tegas ketua pelajar'
Semua orang boleh pandai kalau ada usaha yang semaksimum mungkin. 'tegas google'
Semua orang boleh pandai kalau ada usaha yang semaksimum mungkin. 'tegas jiran'

Daripada aku blur blur sekolah tadika nak pergi sekolah kena sebat mencipta beribu ribu alasan tak nak pergi sekolah, tpi ayat ni jugak yang masih melekat di hati sabunari. Typo, sanubariku. Haha

Dah lah berhenti cerita pasal pandai_


I'm not genius (menangis sambil mencangkung)


p:s // Aku tak tau kenapa aku pakai gambar muka catat ni. sajeTypo, cacat