Monday, 31 December 2012

Aku, Yuyu Zulaika, Fatin Liyana dan Blogger Lain


Assalamualaikum. Waduhh gambar Sis Yuyu yang comel, kiut, sopan, lemah lebut, manis, sweet, gorgeoes aje yang aku sempat vectorkan (tarik nafs 24saat) Gambar Sis Fatin Liyana yang comel, cantik, cuns melecun, awek meleTOP, comel, kiut, soo wow aku tak sempat buat (huhu).  Dua-dua blogger retis you know? 

Apa kejadahnye aku buat entry pasal aku, Yuyu Zulaikha, Fatin Liyana dan blogger lain ni? HEHE dah terang lagi bersuluh, tak terang lagi pakai spotlight jiran aku ni. Of course lah aku jumpa deme² yang molek bebenor bagai nak tercabut isi perut kaum ADAM tengok  Haa, tak percaya ke tu? Betullah, budak kecik macam titew ni mana pandai menipu (mak kite marah tau kalau menipu, nanti tak dapat makan chicken chop)

Heyy, still tak percaya lagi ke? Demi Allah tau aku jumpa diorang. Dekat dalam sebuah mall yang femes. Tapi kadang² hidup tidak seperti cinderella la la yang happy ending :') Kite jumpa kakak² blogger retis hanya dalam _____ (clue : 5 hurup T_T)

Aku benci tengok muka budak botak atas ni -.-

Macam ni lah aku cerita macam mana aku boleh mimpi diorang. Malam tadi, eh tidak. Pagi tadi aku stalk blog Kak Yuyu sampai pukul tiga pagi (haa lama kan, lama kan?) Sampai lah aku kena babab dengan abah baru aku mengalah pergi masuk tidur T_T. Sob sob :'(

Sementelah aku memejamkan mata, tiba² aku berada di sebuang shopping mall. Konon² lah umur aku dah duopuloh tahun. Kome bayangkan aje muka aku cam ni. Lebih kurang pun, tak jauh beza.
Lepas tu aku terserempak dengan blogger-blogger ayu ni. Jangan jeless yee. Aku pun buat muka kiut, dekat-ekat dengan diorang. Aku tegur diorang sopan-sopan, dengan suara ala-ala Heliza , bajet peramah sangat lah aku ni. Sebenarnya aku ni pemalu ._. lah sangat. Diorang pun balas teguran aku pastu kami jadi rapat.

Sembang punya sembang, borak punya borak sampai naik kering air liur. Aku ambik kesempatan untuk tangkap gambar sama-sama ;P hihi. Tau tak, Kak Yuyu cakap kat aku, "bukak lah spek mata tu, nanti lagi lawoo" So berposing sakan lah kitorang kat mall tu. Tepat 99 kali snap-snap, tiba-tiba _____________ *

= THE END =

Tahun 2012 Memberi Beribu Kenangan

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum saudara saudari saudatok saudanek sekalian :) Sedar tak sedar, sibuk shopping sakan siang tadi, aku baru ingat (1:37 pagi) yang dah nak masuk tahun 2013. Bukan tu je, aku pun still konpius lagi, mamai mamai ayam lagi ni. Tidur kemain lama, tu yang dok depan komputer sampai ke pagi ni. Haha!

Ya Allah, aku masih tak percaya lagi nii. Ke aku ni mimpi, ngigau? *cubit pipi 3 kali* Emm, tak lah sakit sangat, pipi aku ni tembam. "Awak-awak, betul ke dah 1/1/2013? Saya dah form 3 ke awak? Saya dah nak dekat PMR ke awak? " Haa, tipu kan?

Ehh, betul ke? :/ Dah nak PMR dah aku ni. Dah tua rupanya aku ni. Dah makin besar rupanya aku ni. AZAM! Dari haritu aku dah fikirkan azam aku. Orang selalu cakap aku cakap cakap cakap tak serupa bikin. Macam mana tu? Alah macam kita cakap tak nak bukak blog, last-last bukak juga. Haa gitulah.
InsyaAllah ! Aku akan ingat azam aku tu.

Aku fikir aku nak diactive kan akaun facebook. FIKIR lah baru. Tapi entahlah, tak dapat kata putus lagi. InsyaAllah iya, InsyaAllah tak. Kita tengok je nanti. "Tengok-tengok aku ni lebih fokuskan kat facebook dan blog je, pelajaran tunggang langgang T___T"

Ya Allah, Mohon di jauhi. Azam korang pula ape ye? Azam lepas dah tercapai ke belum? Aku belum. HIHI sebab aku tengok macam makin merosot aje. Makin merundum, jatuh bak nangka busuk. HUHU. Kalau azam awak tercapai dengan jayanya, tahniah aku ucapkan!

Akhir kata, semoga tahun lepas banyak mengajar kita untuk menjadi insan yang berguna untuk hari yang akan menyusul. Semoga kita selalu diberkati oleh-NYA. InsyaAllah, Amin Ya Rabbal Alamin :)

Sunday, 30 December 2012

Mandi Manda di Ulu Kalong

Assalamualaikum. Sebenarnya aku pergi mandi kat Ulu Kalong ni dah lamaaaa dah. Lamaaaa dah. Tapi bulan ni lah. HIHI. Sekarang baru aku tergedik-gedik nak update. Takpelah, janji ROCK. Eh apesal ni? HAHA. Ok aku tak ada ape nak cerita. Biar gambar yang ceritakan segalanya. Jari aku malas nak type panjang-panjang. HEHE :P. Ok ni aku berkelah dengan jiran-jiran.

Cer teka ni apa?
Gambar yang kabur dan tak boleh belah :P
Keluarga Cik Jun dan Encik Mohamad nor. Keluarga aku ni. HEHE :P aku takde so jangan dicari.
Keluarga Cik Faridah dan Cik Baharom
Keluarga Cik midah dan Cik Subari
Keluarga Cik Sue dan Cik Medan
Memang syokk woo . HIHI 

Saturday, 29 December 2012

Doodle Ni Pakai Braces Ke?

Assalamualaikum.
Tadi Cik Arkitek Hati mintak aku buat doodle pakai braces.
Kadang² kalau aku dengar perkataan braces ni aku jadi blur.
Huh! Braces tu apa ek?

Lepas tu baru aku jadi manusia normal balik.
Ouh, braces tu pendakap gigi, baru aku ingat macam Sis Fatin Liyana. HIHI


So, aku pun try lukis doodle pakai braces.
Dan ini lah hasilnya :P

HAHAHA ! Braces nya tersorok sebab aku tak reti lukis T____T
Maaf Kak Arkitek Hati, luaran aje yang nampak,
Objek utama yang nak ditonjolkan tersorok.

Lepas tu, aku nampak doodle ni macam muka penjahat pun ada -.-
Dah tak boleh aku nak setting kan jadi cute.
Adekah sebab keningnya? HEHE

KAWAII GIVEAWAY

Assalamualaikum.
Petang nan indah ni, aku nak join Giveaway yang super duper awesome !
Serius! Hadiah nya soo kawai. Lebih 50 hadiah untuk dimenangi!
Haa..kalau tak percaya tengok ni (semua ni aku copypaste)
Aku harap aku dapat semua . Nampak tak ketamakan aku kat situ?

HADIAH SUDAH DITAMBAH MENJADI 64

Top Referral 

Top Referral Pertama
 Satu Set Jahitan (Handmade Craft)
4xKain , Manik , Hiasan, 1Set benang .


Top Referral kedua
Mini Kipas Rilakuma dan patung Rilakuma

HADIAH TAMBAHAN DARI SEMASA KE SEMASA
Hand and patung

Ribbon 

 Rilakuma with headphone

 Rilakuma Salju -hentam je bagi nama . hehe

Tupperware rilakuma 

Payung Rilakuma

Jacket size L 

Hadiah-hadiah Lain
 Pin Rambut , Getah Rambut , KeyChain Ribbon (Seorang 2)

 Manik untuk membuat rantai 3xpemenang

 Tupperware bentuk panda *2xpemenang & Pencungkil gigi berbentuk binatang . *5xpemenang

kertas Origami 300 sheet 5x pemenang

 Nail Polish 



 satu set surat hello kitty 3xpemenang

 Stoking . Setiap pemenang satu 

Tshirt hello kitty (size L) 2x

Gelang

Rantai

Cekak Rambut 2x pemenang . Penyepit rambut 2xpemenang

Gelang Hello Kitty


Keychain DomoKun 2x pemenang 

Topup RM 5 3x Pemenang

55 Hadiah .