Monday, 29 December 2014

Berita Mengejutkan...

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم |


Berita mengejutkan.
Selepas Tan Sri Muhyidin mengumumkan cuti lanjutan, 3 sekolah berkeras MENOLAK cuti
tersebut dan tetap akan meneruskan persekolah
seperti BIASA pada 05.01.2015









Sekolah itu adalah :
i) sekolah memandu
ii) sekolah memasak
iii ) sekolah menjahit

Harap maklum. Tq


Group whatsapp hampeh =')



#Gurauan

Simple 1st Giveaway Segment by Beba Ifa

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Nak join boleh lagi ;)

Year End Giveaway By ftintsha



Siapa nak join klik banner ya ;)

Thursday, 25 December 2014

Jerawat !! Bagaimana Boleh Terjadi?

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum kalian !

Lately ni virus jerawat semakin banyak di muka ku yang seperti punggung bayi ini. Kah kah gurau. Dari T zone ke dahi dari dahi ke pipi dari pipi ke kuku(ni tipu dan mustahil). Paling ssadisnya dekat pipi aku ada jelawat yang bagi aku sangat SADIS. Bernanah )= Sekarang pun aku dah stop pakai krim malam sebab dah habis & aku tak beli lagi. Ni sebab kes mashalah wanita la seitap bulan confirm timbul jelawat. Baru parut nak hilang tumbuh lagi ARGH !!

Maaflah aku mungkin stress dengan kulit muka mengelupas sebab sunburn

Bila jelawat ni gedik-gedik timbul mulalah mood aku berubah.

  • *bila scara xsengaja terpantulkan muka dekat cermin* "Ahhhh menci nya itew tengok. ahli sihir barbie yang manew satu leh sesat kat cermin nie?"
  • *biasanya masa naik motor aku mesti usyar cermin sebab cahaya mtahari bleh buat muka aku cantik. Hahah* tapi sekarang. .................... .................. krik krik
  • aku bersyukur sebab cermin yang selalu aku duk bawak kehulu kehilir Abah dah buang dengan bergaya. Tapi aku dok kesal jugak laa. Abah buang pun sebab aku letak sepah-ii. okbai )';

Okay mari kita cekidaut punca-ii bagaimana jerawat terjadi. Dududuudududu
credit pada gambar

#Tips2 tanpa pakai produk apa-ii. (Yang ni aku buat carian google)

  • PENTING! Minum air masak


Rasanya kalian mesti dah tahu kan air masak ni penting. Lagi-ii untuk siapa yang jaga kesihatan & kecantikan tuu. Bukan takat sihat jaa tau, nak kuruih pun modal yang awak perlukan adalah air masak. Wow, Senangnya nak kurus !*tapi kenapa susah utk kita lakukannya?Kehkeh 

  • Minum Jus Tomato/Carrot/Timun *ni aku dapat dari blog sorang akak tu. tp aku lupa.
Cara dia, blend ja tomato atau carrot atau timun, Timun aku xsure sangat sedap ke tidak.*mcm x Tapi carrot dan tomato memang sedap lagi-ii campur susu. Lemak lemak , muka pun cantik. Ecewah !
  • Lendir Aloe Vera
Lendir lidah buaya ni memang top Meletop babum. Aku paling suka pakai ni. Kerat sikit lidah buaya, Picit2 lepastu terus sapu satu muka. Best weh wa cakap. Memang akan rasa gatal-ii. Lepas ja bilas lembut berlembut lembut kulit iolss. Cerah pun cerah Gituuu. Rela aku bawak motor pergi rumah kawan semata-mata nak amik lidah buaya ni Hahak

  • Pencuci Muka 
Mungkin jerawat tumbuh kat aku sebab aku salah pakai cleanser kut. Sungguh aku buntu dan main redah ja pakai cleanser. Hahaha, Ohh aku pakai Pencuci Muka Anugerah yang warna hijau tu. Paling-ii tak pun aku tak pakai apa2.  Hmm harus diberi perhatian ni

  • Jangan lupa Selawat yaa !^______^ 

Wednesday, 24 December 2014

Wordless Wednesday~ Lukisan & Inspirasi

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalamualaikum 

Finally
sumber weheartit

Aku suka tengok lukisan orang
& i hope one day lukisan aku pula disukai orang

Huhu . . . . . . .  . . . . .. . . . . )=

Drawing
sumber weheartit


ilham datanglah kepadaku

Tuesday, 23 December 2014

Sunburn Trang Tang Tang !

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum

Alkisah....
Maka tersebutlah kisah
sang kancil datang beramai ramai menghadap Sultan Firaun
Mana firaun pakai sultan...tan

*dialog fofular yang tidak hilang ditelan zaman*


Sekarang ni, aku sangat sangat sangat lah down nak menghadap orang.
Sebab apa?
Sebab sunburn !!

Ahad lepas aku pergi Teluk Kemang, Port dickson. Biasalah kan budak- budak macam aku ni kan jakun. Jadi aku TER-sangat LAH teruja pabila melihat keindahan pantai terbentang luas dihadapan mata. Subhanallah indah nya ciptaan Allah

Sampai sampai je situ petang tuh juga kami turun pantai, Lepastu naik banana split. Sebenarnya banana bot tapi mak aku panggil banana split. split pun split lahh Hahahah.

Cuma yang tak seronoknya disebabkan aku rabun, 
jadi masa menunggang bot tuh aku tak tahu nak pandang mana sebab semuanya sama je T_T 

Ni kau memang nak cerita pasal mandi pantai ke sunburn ni?
*Errr 

Sekarang ni aku tengah buat pencarian gugley
tentang macam mana nak kasi elok muka aku
Mungkin aku masih jakun sebab ni pertama kali jugaklah aku kena
Sebelum ni elok ja --'
Dua kali kata diri sendiri jakun
Kuajo Kuajo

Aku nak menepek muka dengan tepung gandum 
, madu, putih telur  nanti. ( Telur ayam ye jangan dok fikir lain. )
Sungguh tk selesa ! Muka aku pedih bila disentuh sentuh


#Redhalah

Thursday, 18 December 2014

Vintage ! Minat, Tapi Poket Kosong

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم  Assalamualaikum

Hii awak. 

Vintage ni aspek dia luas tau. Aku pernah cakap kat kawan aku yang aku suka vintage. Lepastu dia jawab. " vintage yg macam mana kau suka? " Aku macam,, "..............." 'vintage ni banyak kategori kah? Apa aku nak jawab ni? ' . Yang ada dalam kepala aku ni dua tiga cebisan kecil je pasal ni. Tapi apa yang anis tau, vintage ni corak dia lawaaaa (Yang bunga bunga kecil tu). Betul tak betul tak. Siapa suka ? Gang laaa dengan anis ! 

Pertamanya, Lawat SINI kalau nak tau vintage dengan lebih deep, 

Eh pertama? Kamu nak buat karangan step by step ke? Hehe. Shttttt diam lah mulut hati ni. zip mulut tu baru tau. -- punchline lawak Amir im sorry. Hehehe 5 bintang. 

kalau nak tahu, ni lah salah satu corak vintage yang aku tersewel sewelkan tu.
Ni corak vintage kan? Kan? Maaf kalau salah. Haha

Dekat instagram aku banyak jugalah follow ig shop yang jual pakaian2 vintage. Nak tengok? Aku share siked : @amaliscouture  |  @Missvintageshops | @Missvintageshop_

Memang kalau aku stalk dekat ig tak sah xstalk tiga tiga ig ni. Malangnya, beg dompet aku ada lalat je * menangis sambil cek purse*

Lepas tu yang aku tahu, effect vintage pun lawa jugak, Filter filter dia kalau pandai pilih dan edit laaa, lepastu gambar pun sesuai. marbles gituuuu. Aku nak impikan yang aku "Minahs Yangs Pandais Tangkaps Sertas Mengedits Gambars Kepadas Vintages". tapi aku tak mau. sebab aku tak nak melalak kemudian hari TT__TT





credit : tumblr

Lawa-lawa-lawa-lawa-lawa-lawa-lawa-lawa kan =)


Assalam, Annyeong


Friday, 12 December 2014

Ni semua Kes Cerita Momok Tu

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم



Hahaha
Kalian selalu tak buat macamni? :p
Cover kaki bagi tak boleh terdedah 
Sebab masa kecik aku tgok cerita tuuuuuuuu
Ada toyol gigit kaki diaaa daree smua


Wednesday, 3 December 2014

Teringin nya nak.......

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
   
Assalamualaikum duhai blog. Ahhh kekok sungguh jari ketod ni nak taip. Ok ,jadi aku meningkat dewasa  dah nak jadi mak orang. Mak orang? Haluuu apa kedehek yang aku taip nie. Tahun depan aku dah nak spm --' SPM tuh apa? Sayang Papa Mama ke? Eeem no anis no ! 

Sudah, cukup cukup sudah. Cukup sampai di sini saja.

Manusia kan. Mesti ada kehendak dan keperluan sindiri. Tapi apa yang aku belajar masa sekolah rendah dulu, dalam exam cikgu suruh tick samada sesuatu itu keperluan/kehendak. Contoh : baju. Mesti la tick kat keperluan kan. Andd aku dapat full marks kat situ. Wheee bijak anis bijak. Haha dah lah itu cerita zaman kegemilangan bolehla skarang soalan addmaths nah kau cuba selesaikan 
f(x)+y=3x-4=cari r
Kesimpulan daripada ayat yang dibebelkan di atas: Aku teringin nak  ----- PANDAI


Semua orang boleh pandai kalau ada usaha yang semaksimum mungkin. 'tegas pengetua'
Semua orang boleh pandai kalau ada usaha yang semaksimum mungkin. 'tegas ibubapa'
Semua orang boleh pandai kalau ada usaha yang semaksimum mungkin. 'tegas cikgu'
Semua orang boleh pandai kalau ada usaha yang semaksimum mungkin. 'tegas cikgu tusyen'
Semua orang boleh pandai kalau ada usaha yang semaksimum mungkin. 'tegas ketua pelajar'
Semua orang boleh pandai kalau ada usaha yang semaksimum mungkin. 'tegas google'
Semua orang boleh pandai kalau ada usaha yang semaksimum mungkin. 'tegas jiran'

Daripada aku blur blur sekolah tadika nak pergi sekolah kena sebat mencipta beribu ribu alasan tak nak pergi sekolah, tpi ayat ni jugak yang masih melekat di hati sabunari. Typo, sanubariku. Haha

Dah lah berhenti cerita pasal pandai_


I'm not genius (menangis sambil mencangkung)


p:s // Aku tak tau kenapa aku pakai gambar muka catat ni. sajeTypo, cacat

 

Friday, 7 November 2014

sekolah2014 dah habis !!

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 


Ok2 tajuk tu salah tu
aku ada laghi 1 hari je lg nk sekolah 

--'

18/11/2014 *jeng jeng jeng. abis lah segalanya. Detik2 aku form 4 dan baru kenal ngn subjek sains tulen semua add maths xpernah lulus smua semuaaanyaa lah! Fuh hembus napas berbau

post aq yang ni aku buat blog umpama diary umum jd, jadi AdE aQ QeySah. huhu prmpuan is too emotional like meh

bosan tau xbosan duduk rumah, T_T
pagi sendiri petang di kdai juge sendiri
forever alone kahkah

Cuti nie ntah aq ingat nak amik lesen motor bukan d atas kerelaan sendiwi
Ntahlah memang la penting bnde lesen tu tapi aku takut gile bawak motor. Aq berani, tp aq takot. N lastly aq bawak juhakkk, eh engko cakap mcm vangang leot leot

Ni aq rindu ni D:
  1. #AinAniSyirAjat mkcik piqa smua laa cik bas cik lori
  2. Amar syakir syuk amir
  3. cikgu bm math kimia sej agama bi fzk +math bio
  4. 4amanah smestinye la~ 
  5. kengkawan yg dh pindah ToT 
  6. pkcik topi merah
  7. pokok dlm kelas aq ='(
  8. ....
  9. smpai besok xhabis
  10. ..................
  11. Zzzzzz
Bnde2 ni semua ahh 

Mak: Dah Setop!!

Ok tataai ~


Monday, 27 October 2014

Aku Pakai Amyerabeauty Flawless Skincare

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


ASSALAMUALAIKUM ! =D  
Aku dapat update entry setelah sekian lama tak update engkamu RaSa..?

Sejak ku rasa diri ini semakin dewasa,, Acehwah. Aku dah mula rasa berahi tentang produk produk yang katanyeee boleh kasi clear muka mcm buntut ikan licin. Dh nama ikan licin mesti lah  licin kan?

Pernah dengar AMYERABEAUTY FLAWLESS SKINCARE?

Haa amek kau besar

credit gambar google

Kat rumah aku macam ni la. Ada 3. Krim siang krim malam dengan sabun. Harga aku beli dalam RmXX.XX. Harga HQ rm80 tapi aku beli kat satu insta ni dapat la murah diket. Murah? Bagi orang yang dah berkerjaya murah lah tapi bagi aku, Haha. Tapi worth la, aku memang tak pernah bagi lagi testimoni sendiri kat owner ig tuh sebab aku malas even dah 4 bulan pakai. Satu kotak aku tahan 4 bulan gila kau tak jimat. dalam pada masa yang sama kedekut juga kan, Haha. Yea, aku memang tahi hidung masin ganda 23 *halilintar*

Kepada sesiapa yang kenal aku, jangan hentam tau, Haha. Aku cuma nak share produk yang aku rasa best dan Insha Allah selamat. So far memang okay kat muka aku. Maaf aku takda gambar nak dikongsikan tapi auntuk apa aku memerah otak nak cerita tentang ni kat blog kan. 

Mak aku pun cakap yang muka aku dah tak nampak la ibarat mendung kalbu datang bulan --'. Jerawat kat dahi pun dah dinyahcas parut jerawat pun hilang. Tapi take time dan kena setia lah. Satu kotak tu aku rasa boleh nampak kesan. 

Sepanjang aku pakai tiada pengelupasan macam telur. Pakai krim malam lepastu lena airliur berterabur tak jejas pun muka haha. Krim siang wangi takde bau masham. Sabun pun okay sangat sebab aku lepas cuci muka jerawat pecah. Heppy kay.

Tapi sebelum aku menerai produk produk yang meletop bagai nak rak kat internet ni, aku buat pencarian ejen bawah 16 tahun Hehe. Aku search2 dlu baru aku kumpul duit beli. 

Aku sarankan, kalian cuba lah. ^__~ Byee, Assalam

Saturday, 30 August 2014

Random Post

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Sunday, 6 July 2014

Diary Abang Gemok

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
 
Mempersembahkan


nama titew temok. Ehem ! Dah kenapa suara macam bapok ni. Oi, panggil gua Enchi Gemok. Gua kucing paling gengster dalam anak branak gua. Cuma suara gua terlebih picing ziana zain. Umur gua baru 7 tahun 7 bulan so ingat lah beday gua bulan 10 nanti. Gua nak lu  bagi gua makan ikan paus fresh dari Laut Antartika kalau tak gua tak terima. Ehe demand seh


Jangan terpedaya dengan ayat rock gua ya. Dalam pelusuk jantung gua ada taman cinta bunga bunga mewarni beb. Ni lah muka manja gua. Sebab tu gua sekarang dah ada 19 ex. Hati hati, jangan tergoda dengan gua sudah ok. Gua tak layan strangers2 ni. 

Yang anak mat salih buntut hitam tu anak buah gua. Time ni memang gua belum matang lagi, beb. Gua suka pandang menyampah dekat anak mat salih ni. Dia ni sekarang dah merampas takhta gua dari kecik. Memang gua rasa nak cakau cakau je leher dia ni. Nanti2 la gua suruh tuan gua upload gambar Bruce. Die tak famous.


Ni pulak wajah gua time kecik kecik dulu. Sorry la kecil. Dah time kecil, gambar kena kecil lah kan. Innocent habis beb. Memang time ni gua nak tuan gua belanja Whiskars dalam tin tuuuuuu. Tapi dah tuan gua kekwat ngan gua jadi apalagi memang gua buat mata guli laa kan. 

Gua ada 3 ekor anak buah. Bruce, Kurus & Black. Ada 2 ekor adik. Lee & Uj (uteh junior) adik adik gua semua ikut bulu gua dan adik perempuan gua yang berbadan gua kini. Tahniah dik. Dan. Gua ada mummy yang sekarang ni hormon tengah biul biul garang. Momey 

/ Penghabisan diari \

Menurut tuan gua

Gua ni hensem
Gua ni gendut
Gua ni comel
Gua ni cerewet
Gua ni penakut

Tapi yang penting

Gua tetap teristimewa


Aku sangat lah kekeringan otak nak update apa. 

Saturday, 28 June 2014

Ramadhan

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم



Bangun sahur.

Aku kalau ada telur dadar dengan kicap mood makan aku pepagi boleh masyuk.

Niat puasa.

Mesti lah niat, kan. Tapi kan, aku ni jenis yang, 
Situasi 1 : "Eh aku dah niat belum?" 
Situasi 2 : *lepas sahur* *tidur* *bangun tidur*  "Tadi aku niat tak? Tak ke? Niat ke? "
Nyanyuk tahap buduss

Pergi Sekolah.

Datang-datang je sekolah en aku terus duduk dekat barisan kelas. Pastu borak2 gelak2 sewel2 kejap. Kalau kerja sekolah tak siap buat kat situ. Eleh macam kau tak pernah. Hehe. Bulan puasa ni, aku datang je kat barisan aku nak diam. Haha okay duster-duster belaka.

Dalam Kelas.

" assalamualaikum cikgu .. "
" selamat sejahtera tera tera cikgu .. jj "
" good m..morning teaher .. "
" manekem .. "
" sawadikap kap cikgu kap.."

Baca sambil buat muka beby face

Perkara biasa kan. Kalau time belajar je mesti ada orang hentak /* baring kepala atas meja. Kalau cikgu nampak, start la mata pelajaran baru. Haih, aku cakap apa ni --' Budak kelas aku akan kependiaman atau tidak eh? 

Mari lihati siapapi yangi ketidurani ketikai belajari

Balik sekolah.

Aku antara dua je. 

@ balik sekolah terus baring. Stokin masam2 tu dibawa mimpi indah bersama

atau

@ Makan. ahaha hang percaya hang toyol

Tahun ni aku petang busy sikit. Bukan duduk rumah, jadi bulan puasa ni kena tambah energyzer sikit kan. Eh kau pikir aku battery? 

Nak Dekat Berbuka.

Ni yang syook. Dah pukul 7 lebih tu aku mula lah masuk bazaar jenjalan sorang-sorang. Biasalah, forever alone. Kalau jumpa kawan mula lah kawan tu BerHai Hai Bai Bai kat aku. Eh bukan lah. Cerita bo'ong ni. Jangan percaya. 

Dah nama jalan sorang, sorang kan. Tak terasa keseronokannya. Aku ni pun jenis yang mudah gelabah , Pastu tak bijak pulak tuh nak berkata kata. Suara pun takde kan, tinggail beberapa titisan airliur je. Aku biasa beli Nasi Tomato, kalau takde rezeki Nasi Itik. atau Nasi Lembu.  Tersedak aina. Haha lawak bodo. 

Berbuka !

Ini semua hanyalah penulisan dari seorang insan biasa. 
Segalanya telah ditetapkan oleh Allah, kerana Allah merancang yang terbaik untuk hambaNya.
Sekian, ku undur diri. Tit...tit...tit... lori undur

Bye assalamualaikum


 

Saturday, 8 March 2014

Being Sixteen

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum , hello peeps . . .

Kawaii
"  Hello, I'm sixteen  "
"  Hello sixteen !  Nice to meet you  "

Ha Ha -,-

      Being sixteen . Aku rasa jadi seorang yang berumur 16 ni attitude aku sama je. Tak berubah langsung . Daripada ke childish, ke childish . Bila entah nak jadi serious, .. la la la

Ohhhhh ! What about study ? Pikir la sndiri

Sorry sangat sangat sangat cos sekarang aku jarang blogwalking . Aku on9 sekejap je, kalau aku pgi cc nnti aku follow and bw korang balik.

Till then,

Btw pray for mh370, sebak aku bacanya . ):
Takziah kepada keluarga mangsa
   

Thursday, 6 March 2014

Kebaikan Surah Al-Mathurat

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Assalamualaikum ...




Ini adalah kebaikan Surah Al-Mathurat. Alhamdulillah, sekolah anis setiap selasa hingga khamis waktu perhimpunan pelajar diberi sorang satu surah Yassin untuk baca Al-Mathurat ni. Terdetik pula niat di hati apa khasiat2nya, Maaf anis copy dari blog Cinta Itu Misteri :)


  • Tidak dihampiri syaitan
  • Rumah dan keluarganya terselemat dari perkara yang tidak diingini.
  • Allah mencukupkannya apa yang sangat diperlukan dari urusan dunia dan akhirat.
  • Orang yang membacanya kemudian dia mati pada hari atau malam tersebut maka Allah akan menjamin untuknya syurga.
  • Selamat dari segala sesuatu.
  • Allah menyempurnakan nikmatnya ke atas orang yang membacanya.
  • Allah berhak untuk meredainya
  • Tidak ada sesuatu yang mendatangkan mudarat ke atasnya.
  • Terhindar daripada syirik.
  • Selamat dari bisa atau sengatan semua makhluk yang beracun.
  • Dimudahkan menyelesaikan hutang-hutang.
  • Berhak untuk mendapat syafaat pada hari kiamat.
  • Sesiapa yang membaca di waktu pagi, akan dipelihara oleh Allah hingga ke waktu petang. Dan sesiapa yang membacanya di waktu petang akan dipelihara hingga ke waktu pagi.
  • Mengamalkannya umpama mengamalkan sunnah Rasulullah S.A.W. dari sudut zikir dan berdoa, dan berbagai lagi kelebihan.
Insha Allah sama sama kita amalkan.  

Geramnya dengan kucing kucing niiiie


 

Sunday, 2 March 2014

Senarai Blogger Yang Menyediakan Tutorial

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم  , Assalamualaikum dan hello para cengkerik . (utk cengkerik sahaja ye)


Assalamualaikum . Saya blogger baru . Selamat berkenalan . Semoga dapat memberi tunjuk ajar kepada saya ,  nama saya anis . Saya baru enampulohbelas tahuun. Masih mentah . Masih kebluran dalam blogging . Saya juga tidak reti edit blog . Template ini saya ambil dari Kemetot Chomel . Jom belajar tutorial dari sini : http://aqupunyekesahbukankau.blogspot.com/  segala yang comel ada disitu . Jangan worry jangan gelebey, ( ayat apakah ini ) ,

Ulang lagi sekali, kalau nak lebih memahami tntg blog, jom lawat mereka ni :

@KemetotChomel
@Blog Cik Nurfarah
@Lyssa Faizureen 
@Faqihah Husni
@Liyaa Bloggies
@Wanaseoby
@Dunia Impian Fatin
@Amalina Lee
@The Tutobies
@Hafiz Zulkafly
@Atin VIP
@Fiz Graphic
@

@Student Kecik  (shameless --') hewhew

Ekeceli banyak lagi yang anis nak senaraikan , ramai gila okeng . Itu anis rasa baru suku je . Blogger otai blogger baru semua ada . Daripada anis start blogging (2011), anis banyak belajar dari situ sini sana sono sunu . Sekarang kan segalanya di hujung jari kaki.

Sebelum tu, cantik kan template kak una yang anis guna ni. Cuma copy dan paste dalam tempalate . Dah cantik blog haku , HAHAHA

Sampai sini sahaja blogger baru menaip kikiki, love , anis
Bye, assalamualaikum, peace yoo

 comel kan penyamaran sebagai blogger baru

Friday, 31 January 2014

Aku Sebuah Diary

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum, hi , 



     Aku sebuah diary. Aku berasal daripada sebuah buku yang biasa biasa saja. Ada dua kertas keras, dan di dalamnya terdapat berpuluh muka surat. Kertas tu semestinya dari pokok, takkan dari air. Ohh lawak sangat.

     Pada awalnya, aku disusun di dalam sebuah pasaraya yang diberi nama Tesco. Femes kan nama tu. Aku berharap sangat kalau ada orang yang beli aku nanti dia bagi nama aku Tesco. Tapi malang tidak berbau, tuan aku seorang perempuan. Dia beli aku pada harga 5.55 sen. Jangan ingat murah tak cantik. Aku ada gambar pooh kat depan tu. Ok lah sampai sini je lah karangan anis. letih nak cari idea pheww

Siapa ada diary ? Angkat tangan !

Goyang kan tangan kiri dan kanan macam usop welcha

Jerit kite bako . 

Hmh sorry penangan zombi kampung pisang masih terlekat di sanubari. Heheh v^^


Sekarang ni aku dah 3 buah buku diary tau. Sejak aku form 1 lagi. Diary aku aku gelarkan princess dan pooh . tiga tiga diary aku cam kanak kanak ribena sebab semua tu aku dapat. Dapat pun masa aku darjah 6, lagi satu adik aku dapat. bukan beli. Hewhew sorry diary ku. 

Kawan2 aku cakap aku ni macam tak ada kerja lain nak dibuatkan. Macam budak budak. Ceh gelarkan aku budak budak lagi. Aku dah 16 tahun tau. 

Ada la sorang member tu cakap, aku dalam dictionary pun aku nak tulis diary. HAHA siap ada hari dan tarikh lagi. Signature tidak dilupakan lol hahaha. Lepastu semua kawan aku baca. Adehh anis anis.

Aku suka siapa bagi hadiah aku buku. Jimat sikit duit , tapi banyak membazir kertas. Kalau ada je kertas depan mata mesti nak diconteng. Kekadang aku lukis muka orang yang aku suka, benci , menyampah , and so on. Ada lah jugak aku menulis sepatah dua kata. Sepatah dua kata kau! Aku tulis itu ini sono sini situ atas bawah depan belakang. Sampai diper-senda- oleh rakan2 yang aku sayangi 


Ok lah. Siapa ada diary itu ialah seorang yang so sweet. Sweet sangat *rujuk gambar atas*
Bye, assalam. =)

#tetibe terjumpa gambar alyph nih. Ahahaha