Saturday, 8 March 2014

Being Sixteen

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum , hello peeps . . .

Kawaii
"  Hello, I'm sixteen  "
"  Hello sixteen !  Nice to meet you  "

Ha Ha -,-

      Being sixteen . Aku rasa jadi seorang yang berumur 16 ni attitude aku sama je. Tak berubah langsung . Daripada ke childish, ke childish . Bila entah nak jadi serious, .. la la la

Ohhhhh ! What about study ? Pikir la sndiri

Sorry sangat sangat sangat cos sekarang aku jarang blogwalking . Aku on9 sekejap je, kalau aku pgi cc nnti aku follow and bw korang balik.

Till then,

Btw pray for mh370, sebak aku bacanya . ):
Takziah kepada keluarga mangsa
   

Thursday, 6 March 2014

Kebaikan Surah Al-Mathurat

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Assalamualaikum ...




Ini adalah kebaikan Surah Al-Mathurat. Alhamdulillah, sekolah anis setiap selasa hingga khamis waktu perhimpunan pelajar diberi sorang satu surah Yassin untuk baca Al-Mathurat ni. Terdetik pula niat di hati apa khasiat2nya, Maaf anis copy dari blog Cinta Itu Misteri :)


  • Tidak dihampiri syaitan
  • Rumah dan keluarganya terselemat dari perkara yang tidak diingini.
  • Allah mencukupkannya apa yang sangat diperlukan dari urusan dunia dan akhirat.
  • Orang yang membacanya kemudian dia mati pada hari atau malam tersebut maka Allah akan menjamin untuknya syurga.
  • Selamat dari segala sesuatu.
  • Allah menyempurnakan nikmatnya ke atas orang yang membacanya.
  • Allah berhak untuk meredainya
  • Tidak ada sesuatu yang mendatangkan mudarat ke atasnya.
  • Terhindar daripada syirik.
  • Selamat dari bisa atau sengatan semua makhluk yang beracun.
  • Dimudahkan menyelesaikan hutang-hutang.
  • Berhak untuk mendapat syafaat pada hari kiamat.
  • Sesiapa yang membaca di waktu pagi, akan dipelihara oleh Allah hingga ke waktu petang. Dan sesiapa yang membacanya di waktu petang akan dipelihara hingga ke waktu pagi.
  • Mengamalkannya umpama mengamalkan sunnah Rasulullah S.A.W. dari sudut zikir dan berdoa, dan berbagai lagi kelebihan.
Insha Allah sama sama kita amalkan.  

Geramnya dengan kucing kucing niiiie


 

Sunday, 2 March 2014

Senarai Blogger Yang Menyediakan Tutorial

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم  , Assalamualaikum dan hello para cengkerik . (utk cengkerik sahaja ye)


Assalamualaikum . Saya blogger baru . Selamat berkenalan . Semoga dapat memberi tunjuk ajar kepada saya ,  nama saya anis . Saya baru enampulohbelas tahuun. Masih mentah . Masih kebluran dalam blogging . Saya juga tidak reti edit blog . Template ini saya ambil dari Kemetot Chomel . Jom belajar tutorial dari sini : http://aqupunyekesahbukankau.blogspot.com/  segala yang comel ada disitu . Jangan worry jangan gelebey, ( ayat apakah ini ) ,

Ulang lagi sekali, kalau nak lebih memahami tntg blog, jom lawat mereka ni :

@KemetotChomel
@Blog Cik Nurfarah
@Lyssa Faizureen 
@Faqihah Husni
@Liyaa Bloggies
@Wanaseoby
@Dunia Impian Fatin
@Amalina Lee
@The Tutobies
@Hafiz Zulkafly
@Atin VIP
@Fiz Graphic
@

@Student Kecik  (shameless --') hewhew

Ekeceli banyak lagi yang anis nak senaraikan , ramai gila okeng . Itu anis rasa baru suku je . Blogger otai blogger baru semua ada . Daripada anis start blogging (2011), anis banyak belajar dari situ sini sana sono sunu . Sekarang kan segalanya di hujung jari kaki.

Sebelum tu, cantik kan template kak una yang anis guna ni. Cuma copy dan paste dalam tempalate . Dah cantik blog haku , HAHAHA

Sampai sini sahaja blogger baru menaip kikiki, love , anis
Bye, assalamualaikum, peace yoo

 comel kan penyamaran sebagai blogger baru