Sunday, 28 April 2013

Fourteenth Skin ; Love You

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum dan hai

Skin screenshot


Tak sangka dapat contribute dua skin dalam sehari. Ok ciao ~_~
 

Thirteenth Skin : Cutie Gwiyomi

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalamualaikum dan hello

Skin screenshot

Dah lama tak contribute skin. Kali ni saya ambil basecode daripada skin Yasmin yang Rainbow .. tu. Nak tengok live preview ?
PREVIEW|   INFO & DOWNLOAD 
Bye .  

Saturday, 27 April 2013

Budak Budak Berfacebook Buat Anis Pecah Perut

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum

Pada suatu petang yang damai, ada seorang budak merangkap jiran anis nak bukak facebook dia. Pembetulan. Bukan dia yang nak bukak tapi anis yang nak tengok. Konon lah saja nak ushar facebook budak kecik. 'Apa lah yang dia buat kat facebook tu.' 

Apa yang lawaknya pada ayat yang agak skema atas tu? Sebenarnya bukan itu yang buat anis tergelak gelak sampai hilang keayuanku ini., cheh ! Tapi ini ..

Erm Luqman Hakim tu nama jiran anis. Baru darjah 5. Yang die berbalas balasan komen tu kawan perempuan dia. Masa anis baca ni memang besar betul gelak. Tak tahulah apa yang lawaknya tapi rasa macam diorang nie comel je lah. Tapi ayat yang mencarut tu tak comel.

Tiba tiba teringat first time anis buat facebook. Yelah tak jauh beza pun . Hihi . 

P/S : Adik anis pun ada fb. Kebanyakan chat anis yang tulis untuk dia. Haha macam macam


 

Friday, 26 April 2013

Review Followers Yang Bertuah

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum dan hello

Haa meh la jenguk sini. Kut-kut ada link blog korang ke . Bukan apa, daripada blog nie tidak berupdate selama saya hiatus nanti, boleh lah korang blogwalking blog semua ni ok? Semua ni dipilih daripada followers anis tau. 
  1. http://ceritaseoranggadis-shafiqah.blogspot.com/
Blog yang comel ini dimiliki oleh seorang kakak yang berumur 18 tahun. Blogskin , comel, ringan dan kemas ! Follower anis yg ke 1112 ^__^ Best best !

S..K..A
Pertama kali anis masuk blog ni dah terpapar trang tatang nama S.K.A. Macam SK pun ada juga kan. Seorang Blogger Terengganu, peminat Manchester United uolls. Blog best ! follower ke 1113

Blog Balqis
Blogger molek berumur 14 tahun. Ada menyediakan, tips, tutorials dan video video yang menarik ! Follower anis ke 1114 :)

Nak tulis apa ehh ?
Eh macam kenal je header biru ni? Hihi :D Seorang blogger Kedah yang baru menceburi dalam dunia blogging. Takpe kak, saya pun macam tu jugak bila baru lagi dalam blog ni. :)

::Kiss THe RaiN::
Blog yang banyak menceritakan tentang kesihatan seperti bagi tips tips yang berguna kepada semua golongan :) 

Tak dapat ambil header anis ambil banner je lah ye. Irdina pandai buat doodle comey comey tau. Jom pergi ke blog dia :)

##HAPPY BLOGWALKING
ada masa saya review lagi...


 

Wednesday, 24 April 2013

Segmen Kenalkan Diri - CIK i l y

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum dan hai


1. Real name: Anis Farina Binti Mohamad Nor. nama dalam ic tau
2. Nickname: anis, aniees, an an an , smurf, nenek, adudu, choose one !
3. Starsign and Age: Emm .. ntahlah. Nenek kan, so 95 kut. Kih kih kih. 
4. Male or Female: Nak kata hunza. tidak. Nak kata pondan pun tidak. Female lah :3


8. Other: instagram: aniesfarr . WeChat ID : aniesrein. Cariklah kalo brani. Haha 


9. Hair color: pink. hijau. semua ada :P

10. Long or short: percayalah. rambut I macam Fazura **punya nenek , punya kawan :3



11. Loud or Quiet: Nak kata diam asyik pot pet pot pet. Sampai merapu. macam mak nenek :D
12. Sweats or Jeans: pakaian mandi. Haha ! 
13. Phone or camera: Dua-dua sayaaa pilihh :3 termasuk mengundi. Hihi :D
14. Health Freak: suka makan ubat pil. Eh freak tu apa ? Haha *blurr*
15. Drink or smoke: 40 hari amalan kite tak diterima kalau minum setitik. Ehh ceramah dah xD



16. Do you have a crush on someone: Adelahh . Ramai tauu. Tp someone tu tunggu lagi spuloh tahun :3



17. Eat or drink: Makan untuk hidup !
18. Piercings: Ape tuhh :O
19. Tattoos: Kalau nak kena halau rumah buat lah :3



Have You EverBeen in a relationship: Katakan tidak pada usia muda ! hahaha
Quarrel with someone u like: Saya tak faham lah. Quarrel tu ape :'/



Been in a car accident: penah. Naik basikal dengan along masuk parit. Pastu nangis. Heheh



Been in a fist fight: Hihihi *maksudnye tak faham*



First Piercing: Hohoho *tak faham jugak*



Best Friend(s): Ramai tau . Sayang mike sangat sangat :*



Award(s): Juara nasyid peringkat kebangsaan *dalam mimpi*



CrushSomeone laaa!! :D *malas den nak jawab :3* Hihi



Vacation: Mekkah wif family terchinte :)



Last Person you talked to: kucing titeww .
Person you texted to: dalam WeChat ? Hahaha nak hensem ke nak cantik ? Ke yang dah tua ?
Person(s) you watched movie with: Alone . krik krik krik



Food you ate: mee rebus. Mee maggi senang dimasak lazat dimakan :9
Drink you drank: air teh O yang sejuk. Krr krrr



Movie you watched: Adventure time (Cartoon Network) haha



Song listened to: Rasa sayang hey . Tepuk amai-amai



Thing(s) you boughtbeli hati seseorang. Cewahh



Person you hugged: My kiddy bear :D



Favourite Food: Da lame tak lantak durian :(
Drinks: Milo ais. Burteffly. Bird-bird. Kangkong :D



Have you ever Kissed in the snow: Snow tu ape? Nek tak faham la. Haha
Celebrated Halloween: I'm Islam. No Halloween !
Had your heart broken: Huhuhu terlalu privacy lah :'3
Went over the limits on your cell phone: ape itu ?
Came out of the closet: Huhuhu *maksudnya tak faham*



Gotten pregnant: Dah nak masuk 24 dah. 
Had an abortion: No kut . Hihi



Done something you've regretted: hemmm *maksudnya tak tahu nak jawab ape :o*
Broke a promise: Yup. Cause I tak tahan nak simpan.
Hide a secret: Jangan percayekan sayeeee . AHAHA
Pretended to be happy: Kalau ade orang kata "I love u" yolah . 
Met someone who changed your life: Yupz. My prenn
Pretended to be sick: Setahun sekali. Alhamdulillah :)
Left the country: tak penah :') tunggu nanti kawin lari. Haha



Tried something you normally wouldn't try: Nak ofcosss.
Cried over the silliest thing: A'ah . A'ah A'ah. Budus betul -.-
Ran a mile: merentas desa :3
Went to the beach with your best friend(s): tak penah rasenye. tunggu la bila dah besaww nanti.




Stay single the whole year: still study. still single .



Currently Eating: Hungeryyy
Drinking: telan air liuq
Listening to: television . Huhu



Waiting for: Meet my prince . haha



Your future



Want kids: Baca atas balik. Dah nak masuk 24.
Want to get married: siape tak nak . gatal 
Careers in mind: doktor haiwan sejati. tanpa pegang najis mughalazah. *ok tak faham*




Which of it is better for boys/girls?



Lips or eye: Eyes . lips. teeth . taik teeth . haha
Shorter or taller: taller than me . is my vision.
Romantic or spontaneous: spontaneouss . yang kelakar. yg romantik sampai sanggup bagi rumah istana. Haha
Nice stomach or nice arm: Tak nak lah gendut sangat :3
Sensitive or loud: loud laa . Sensitive pi jalan . Haha
Single or relationship: ermm .
Noisy or quiet: noisy . hanye dengan saye. ecehh



Have you ever Lost lasses/contacts: lost in lost world.
Ran aways from home: ape salahnye. Haha k tak delah
Hold a gun or knife for self defense: saya guna sabit .
Broke someone's heart: hahaha .
Been arrested: TIDAKKK !
Cried when you lost someone: gile ke tak nangis ; hehe



Do you believe in



Yourself: bergantung kepada keadaan
Miracles: Yes.
Love at first sight: penah. emm . ye lah.
Heaven: My ambition . Kehidupan yg kekal abadi . InsyaAllah
Santa Claus: tak pun . 
Things last forever: tak pernah berakhir .



Is there one person you want to be with right now: nak pakwe kite . haha
Is there a person you make a promise with now: Entahlah den lupa.
Is there a person that you can't forget now: iye . Mana kau . RIndu hang
Is there something you really want to do now: Jawab soalan ni, nak dapat hadiah lah katekan .
Is there something you really wish to have it now: Banyak wish.

Is there something you wanted to say to someone now: Alhamdulillah ! Yeah ! dapathabiskan soalan cik.ily. Hahahaha :D

Tag : her dan her .

Wordless Wednesday #Nak Review Follower Ke 1111

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
Assalamualaikum dan hai





Kenapa ek time aku nak cari follower untuk direview, mesti tak dapat.
#1111
 

Tutorial Buat Header Awan Berdot-dot

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum dan hai

Sekarang nie anis sedang menghadapi trauma giler nak bukak template. Habis dah tadi bahagian sidebar anis tinggal seciput je. Lepas paste kod denim terus dengan confident nya klik save. Memang habis semua cbox, shoutbox, instagram, menu tab, widget-widget penting yg lain hilang. Tensen tensen ! (nangis terkangkang kangkang) Tutorials page 1 | Tutorials Page 2

Kalau nak lepaihakan geram kat sini sampai esok tak habis. Better anis straight to the point. Act, anis tak tahu nak letak nama tutorial nie apa. Almaklumlah, orang yang tengah buat tutorial nie pun tengah berserabut kepala die. Jadi, termaktublah satu nama tutorial buat header awan dot dot dot. Eh teringat citer hantu dot dot dot. Aha .

Tutorial nie pun telah ditequest oleh Anis. Bukan Anis Student Kecik. Tapi anis lvince. Comel tau blog die. Lagi comel daripada blog titeww. Contoh header tu camnielah
*** comel nye kucing mok belakang tu. Hihi

Anis guna Photoshop untuk buat header nie yer incek dan mak incek sekalian. Jadi mohon download terlebih dahulu. 
  • Bukak Photoshop. CS berapa2 tak kesah.
  • Klik File > New > Adjust size dia. Anis buat (960 x 300)
  • Tengok kiri, nampak tak ada bentuk empat segi/rectangle. Right klik , Custom Shape Tool.
 
  • Sekarang nie, right klik lagi. Cari shape dalam tu (Flower 1) .
  • Sorry la anis bagi penerangan tah hape2. Boleh jenguk SINI ntuk lebih detail.
HAA, SENANG-SENANG IKUT JELAH TUTORIAL TU

  • Sekarang anis nak pi part dot dot tu. 
  • Save dulu tau gambar dot dot dot tu. Boleh ambil di bawah
  • Act ada 7 background. Ada brown, sparkles, blue, red, green, turqoise and purple. Julingkan mata. Credits : THE TUTOBIES .
 

  • Lepas dah save, kembali kepada Photoshop yang dan siap awan tu.
  • File > Open gambar dot dot tadi.
  • Dongak sikit, klik Edit > Define Pattern > OK


  • Klik tab header korang tu. Right klik di layer awan. Pilih Blending Options.
  • Korang tekan kat Pattern Overlay tu, okey ?
  • Lepas dah klik arrow kecil tu, cari pattern yang korang dah define tadi. Dan KLIK !

  • Jadi kan ? Kalau nak decorate atau tambah stroke tambah lah. Tapi kena pandai lah adjust size body ye. 
  • Siap ~_~


Oh ya. Sebelum anis tekan Publish, anis nak mintak maaf kalau korang tak faham. Fikiran saya sedang bercelaru nie. Ada apa-apa just roger me okey. Dah jadi pls leave your sweet comment. Goodluck.
 

Makhluk Yang Busybody

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum w.b.t dan salam satu lipas.

Kenangan terindah aku dengan lipas memang banyak

Sampai ada perasaan kekonfiusan nak cite mana satu

Tapi dapat gak la aku search yang syok sikit


So, lebih kurang cam tulah cite aku

Malas laar nak cite panjang-panjang 

Buat jatuh air muka je . Huh 

Lagi kau tanye apa salah kau !

Kau hinggap kat baju aku buat aku macam orang histeria

TAU TAK !

Habis semua kawan gelakkan aku


Sungguh biadap akhlak mu itu.

SOB SOB

 

Monday, 22 April 2013

FIRST GIVEAWAY BY ANIS

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

 


FIRST GIVEAWAY ini berlangsung selama sebulan dari 25.03.2013 hingga 24.04.2013 . 
Para sponsor :
Aimi Rahim | Eyna | Fifi | Syahira | Kak Ain | CikGadis | Izzati | Precious Cla | Aien | Ismah |  Anaziah Online Boutique Anaziah Baby & Kidswear  | BK


Hadiah :
Mousepad ( Design sendiri ) Mug ( Design sendiri ) | Jubin hiasan  ( Design sendiri ) | T-Shirt Running man Saiz L | Header | Bookmark + Topup RM5 | Topup RM5 + Bloglist | Topup RM5 + Bloglist | Topup RM3 |    2 Felt Bookmark + 2 Vector | Topup Celcom/Maxis RM5 | Topup RM10 | Novel | Brooch Ribbon | 1 Pakaian wanita dari Anaziah Online Boutiqe | 1 Headband dari Anaziah Baby & Kidswear .


Apalagi , Jom memeriahkan lagi GIVEAWAY ni . Support Blogger :)

Okey,, saya dah follow, like, click semua :D Anis SK join ;)
*ps : nama kitaa sama sebab tu saya tulis anis sk >.<

Wak Gelas Paris - Masai Giveaway

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم  Assalamualaikum 

Kat tempat anis ni hujan rintik-rintik, air bergelora dah. So sebelum kilat anis nak join Giveaway dari Wak Gelas . Klik banner di bawah untuk join ! Cepat sebelum 26 April 2013.


Anis dah like kedua-dua gambar tu :)
 

Sunday, 21 April 2013

Kenapa Tak Da Idea Nak Update Ni?

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum dan heloo.

Kalau ada sesiapa yang 'ter'perasan, SK dah jarang update blog semenjak dua tiga menjak nie. Satu, sebab masa tidak berapa mengizinkan. Kedua, psst. Kadang-kadang family SK ada sorokkan benda macam mouse, wayar monitor, cable internet supaya tak nak bagi SK bukak komputer. Ketiga, macam tajuk tulahh. Sila simpati. Sob sob

Dan peperiksaan pun nak keluar tak lama lagi. So faham-famah sajalahh T____T

#Bye. 
 

Saturday, 20 April 2013

Bukan Niat Untuk Mejarakkan Lagi Persahabatan Kita

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum dan salam sejahtera ....

Sahabat .
Kaulah salah seseorang yang dapat menguatkan semangat aku
Kau jugalah salah seorang yang dapat menghappykan mood aku
Yang menghiburkan aku, yang menceriakan aku.

Tapi ..
Kenapa disebabkan hasad dengki,
Disebabkan perasaan iri hati,
Perasaan yang tidak pernah puas hati,
Dapat memisahkan hubungan persahabatan kita?

Kini .
Kerana sebab itu ,
Kita tidak bertegur sapa .
Kerana sebab itu,
Persahabatan kita jadi huru hara .

Apakah 
Perkara ini akan berlanjutan sampai bila-bila?

TIDAK !
"Jangan kerana nila setitik. Rosak satu sebelanga."
Jangan terlalu pentingkan diri sendiri .
Kalau inginkan persahabatan kita terjalin semula.
Kenalah bersatu. Kenalah bersama. Macam 1 Malaysia. *hehe

Sahabatku yang tercinta
Demi ALLAH aku tak ada niat nak menjarakkan 
Persahabatan yang telah sekian lama terjalin.

Aku .
Buat begitu kerana ingin mengetahui
Ingin mengorek apa yang ada di hatimu .

Bukannya .
Nak menjarakkan lagi hubungan persahabatan kita.

Berkawan, bersahabat seperti Rasulullah SAW. Pernahkan kita dengar cerita para sahabat Nabi SAW. Baginda bergitu akrab sekali apabila bersama sahabat baginda.Teringin sekali jika kita bersahabat atau berkawan hendak juga kita berkawan seperti Saidini Abu Bakar Ar Siddiq dan Rasulullah SAW.Bila berjuang bersama Rasulullah SAW ada yang sanggup mempertaruhkan nyawa demi menyelamatkan Rasulullah SAW contohnya Hamzah Assadullah.
Lagipun. 
Kita pun nak exam PMR tahun ni.
Jangan kerana bermasam muka,
Buat tak kenal pabila berjumpa,
Keputusan PMR tidak sama macam yang kita pinta. 

Sayang kawan SK :*
Syafiqah, Siti Khadijah, Nuraliah Izati, Siti Hajar, Aina Afiqah, Nurul Ainaa, Aida Afiqah, Nur Khairiah, Nur Adlina, Nur Nadiah Nadhirah, Venitha.

Dengan nama ALLAH yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Aku sayang, sayang, sayang kauorang macam family aku sendiri.
Semoga ALLAH meredhai persahabatan kita.