Saturday, 31 March 2012

Simbol2 Comel

Macam-macam ada ... ^^

Æ æ ❖

{。^◕‿◕^。} (◕^^◕) ✖✗✘♒

♬✄ ✂✆✉✦✧♱ ♰♂♀☿❤❥ ❦❧

™®©♡♦ ♢♔♕♚♛★ ☆✮ ✯☄☾☽

☼☀☁☂☃☻ ☺☹ ☮۞۩ εїз☎☏¢

☚☛☜☝☞☟✍

✌☢☣☠☮☯ ♠♤♣♧♥ ♨๑❀✿ ψ☪☭

♪ ♩♫℘ℑ ℜℵ♏ηα ʊϟღツ回 ₪™ ©®¿¡½⅓

⅔¼¾⅛⅜⅝⅞℅

№⇨❝❞ ◠◡╭╮╯╰ ★☆⊙¤㊣

★☆♀◆◇↑↓→ ←↘↙♀ ♂┇┅﹉﹊

﹍﹎╭╮╰╯ *^_^* ^*^ ^-^

^_^ ^︵^∵∴‖ ︱︳︴﹏

﹋﹌♂♀ ♥♡☜☞☎ ☏⊙◎☺☻ ►◄

▧▨ ♨◐◑↔↕ ▪▫☼♦▀ ▄█▌▐ ░▒▬♦◊

◦☼♠♣▣ ▤▥▦▩ ぃ◘◙◈♫ ♬♪♩♭♪ の☆→あ £❤

。◕‿◕。✎✟ஐ ≈๑۩ ۩.. ..۩۩๑ ๑۩۞۩๑ ✲

❈➹ ~.~◕ ‿-。☀☂☁ 【】┱┲❣ ✚✪✣ ✤✥

✦❉ ❥❦❧❃ ❂❁❀✄☪ ☣☢☠☭♈

✓✔✕ ✖㊚㊛ *.:。 ✿*゚‘゚・ ⊙¤㊣★☆

♀◆◇回□〓

→←↘↙ ♀♂┇┅﹉ ﹊﹍﹎ ╭╮╰╯ *^_^*

^*^ ^-^ ^_^ ^︵^∵ ∴‖ ︱︳ ︴﹏﹋﹌

♂♀♥♡☜ ☞☎☏⊙ ◎☺☻

►◄ ▧▨♨◐◑ ↔↕ ▪▫ ☼♦

▌▐░▒▬ ♦◊◦☼ ♠♣▣▤▥ ▦▩ぃ◘◙ ◈

♫♬♪ ♩♭♪の☆ →あ£❤。 ◕‿◕。 ✎✟ஐ≈

๑۩۩.. ..۩۩๑๑۩۞ ۩

๑✲❈ ➹ ~.~◕‿-。 ☀☂☁【】

┱┲❣✚ ✪✣✤✥ ✦❉❥❦

❧❃❂❁❀ ✄☪☣☢☠ ☭♈ ✓

✔✕✖㊚ ㊛ *.:。✿*゚ ‘゚・ ◊♥▫■๑»«¶

ஐ©† εïз♪ღ♣ ♠•± °•ิ.•ஐஇ *×○▫

♂•♀◊©¤ ▲↔™®☎ε їз♨ ☏

☆★ ▽△▲ ∵∴∷ #♂♀♥♠♣

♧♤♧ ♡♬♪ ♭♫♪ﻬஐღ ↔↕↘••● ¤╬﹌

▽☜♥☞ ♬✞♥♕☯☭☠☃ ─ ━

▰ ▱◆ ◇ ◈ ◉ ◊ ○ ◌ ◍ ◎ ● ◐ ◑ ◒ ◓ ◔

◕ ◖ ◗ ◘ ◙ ◚ ◛ ◜ ◝ ◞ ◟ ◠ ◡ ◢ ◣

◤ ◥ ◦ ◧ ◨ ◩ ◪ ◫ ◬ ◭ ◮ ◯ ◰ ◱ ◲ ◳ ◴ ◵ ◶ ◷

◸ ◹ ◺ ◻ ◼ ◽ ◾ ◿ ☀ ☁ ☂ ☃ ☄ ★ ☆ ☇ ☈

☊ ☋ ☌ ☍ ☎ ☏ ☐ ☑ ☒ ☓ ☔ ☕ ☖ ☗ ☘ ☙

☟ ☠ ☡ ☢ ☣ ☤ ☥ ☦ ☧ ☨ ☩ ☪ ☫ ☬ ☭ ☮ ☯

☰ ☱ ☲ ☳ ☴ ☵ ☶ ☷ ☸ ☹ ☺ ☻ ☼ ☽ ☾

☿ ♀ ♁ ♂ ♃ ♄ ♅ ♇ ♔ ♕ ♖ ♗

♘ ♙ ♚ ♛ ♜ ♝ ♞ ♟ ♠ ♡ ♢ ♣

♤ ♥ ♦ ♧ ♨ ♰ ♱ ´ ῾ ‖ ‗ ‘ ’ ‚ ‛ “ ” „ ‟ † ‡ • ‣

․ ‥ … ‧ 
 
 ‪ ‫ ‬ ‭ ‮   ‰ ‱ ′ ″ ‴ ‵ ‶ ‷ ‸ ‹ ›

※ ‼ ‽ ‾ ‿ ⁀ ⁁ ⁂ ⁃ ⁄ ⁅ ⁆ ⁊ ⁋ ⁌ ⁍ ⁎ ⁏ ⁐ ⁑ ⁒ ⁓ ⁔

∕ ∖ ∗ ∘ ∙ √ ∛ ∜ ∝ ∞ ∟ ∠ ∡ ∢ ∣ ∤ ∥ ∦ ∧ ∨ ∩ ∪

∴ ∵ ∶ ∷ ∸ ∹ ∺ ∻ ∼ ∽ ∾ ∿ ≀ ≁ ≪ ≫

≬ ≭ ≮ ≯ ≰ ≱ ≲ ≳ ≴ ≵ ≶ ≷ ≸ ≹ ≺ ≻ ≼ ≽ ≾ ≿ ⊀

⊁ ⊂ ⊃ ⊄ ⊅ ⊆ ⊇ ⊈ ⊉ ⊊ ⊋ ⊌ ⊍ ⊎ ⊏ ⊐ ⊑ ⊒ ⊓ ⊔ ⊕ ⊖ ⊗ ⊘ ⊙

⊚ ⊛ ⊜ ⊝ ⊞ ⊟ ⊠ ⊡ ⊬ ⊭ ⊮ ⊯ ⊰ ⊱ ⊲ ⊳ ⊴ ⊵ ⊶ ⊷ ⊸ ⊹ ⊺ ⊻

⊼ ⊽ ⊾ ⊿ ⋀ ⋁ ⋂ ⋃ ⋄ ⋅ ⋆ ⋇

⋈ ⋉ ⋊ ⋋ ⋌ ⋍ ⋎ ⋏ ⋐ ⋑ ⋒ ⋓ ⋔ ⋕

⋖ ⋗ ⋘ ⋙ ⋚ ⋛ ⋜ ⋝ ⋞ ⋟ ⋠ ⋡ ⋢ ⋣ ⋤ ⋥ ⋦ ⋧ ⋨ ⋩ ⋪ ⋫ ⋬

◿ ☀ ☁ ☂ ☃ ☄ ★ ☆ ☇

☊ ☋ ☌ ☍ ☎ ☏ ☐ ☑ ☒ ☓ ☔ ☕ ☖ ☗

☘ ☙ ☟ ☠ ☡ ☢ ☣ ☤ ☥ ☦ ☧ ☨ ☩ ☪ ☫ ☬

☭ ☮ ☯ ☰ ☱ ☲ ☳ ☴ ☵ ☶ ☷ ☸ ☹ ☺ ☻ ☼

☽ ☾ ☿ ♀ ♁ ♂ ♃ ♄ ♅ ♇

♎ ♏ ♐ ♑ ♒ ♓ ♔ ♕ ♖ ♗ ♘ ♙

♚ ♛ ♜ ♝ ♞ ♟ ♠ ♡ ♢ ♣ ♤ ♥ ♦ ♧ ♨ ♰ ♱ ☫

Blockquote Senget Sikit

Assalammualaikum, to the honourable judges, ladies & gentle man
Ape laa aku ngarutt nie ? -.-
Oke, aku mule tajuk asal, blockquote senget ? bende alah ape tue ?
Contoh nye gini haa :

SEBELUM :
SELEPAS cursor sentuh :
Die menyenget, kalau korang nak buat, pastikan dah sediakan dulu kotak blockquote nye yew
Kat tutorial nie
Kalau dah...jumm ramai2 menyengetkan kepala anda .. lol :p

Carik kode ini :
.post blockquote {
Bawah tue aku punye macam nie
background: url( Secret );
border-top: 2px dashed #ffffff;
border-left: 2px dashed #ffffff;
border-right: 2px dashed #ffffff;
border-bottom: 2px dashed #ffffff;
 -moz-border-radius-topleft: 10px;
    -moz-border-radius-bottomright: 10px;
  margin: 1em 20px;
K, kalau korang kate same dengan kode blockquote korang sah salah
Tue aku nye tue jangan culik ! :)
Kalau tak same tak pe ,,,  copy kode bawah nie pulak & [paste] kat BAWAH macam kode aku tue :
.post blockquote:hover{
     background: url(URL Background Kamu);
    -webkit-border-radius: 36px 12px;
    -moz-border-radius: 36px / 12px;
    -moz-transform: rotate(-2deg);
    -webkit-transform: rotate(-2deg);
     } 
Contoh nye cenggini :
.post blockquote {
background: url(  SECRET );
border-top: 2px dashed #ffffff;
border-left: 2px dashed #ffffff;
border-right: 2px dashed #ffffff;
border-bottom: 2px dashed #ffffff;
 -moz-border-radius-topleft: 10px;
    -moz-border-radius-bottomright: 10px;
  margin: 1em 20px;
}
 .post blockquote:hover{
     background: url( SECRET );
    -webkit-border-radius: 36px 12px;
    -moz-border-radius: 36px / 12px;
    -moz-transform: rotate(-2deg);
    -webkit-transform: rotate(-2deg);
     }  
Kalau awak tak paham nengok nie lah : > 
Yang kite kotakkan tue .. okey,, paham dah kan ; >
 Kalau nak yang berubah tue berwarna & tak nak berbackground ganti kode :
background: url(URL Background Kamu); 
dengan kode nie :
background: #ffffff;
#ffffff tue tukar je dengan kode colour korang, preview & SAVE ! 

Friday, 30 March 2012

Gune TempLate Denim Part 2

Assalammualaikum 
para pembaca, para bloggers semua *poyo nie
Sape2 yang belum baca Part 1 bacE kat >sinie< tue blog ke-2 kite .
Blue punYe .. kekkek
Oke, now kite nak sambung, yang nie untuk background blog tue & header nye
Background blog
Carik kode nie :
body {
Dah jumpe, copy kode di bawah & paste kat bawah yang korang carik tadi oke..
background:$bgcolor;
Background-image:url(URL Comel Awak);
background-repeat: repeat;
background-position:Center center;
background-attachment:Fixed;
margin:0;
color:$textcolor;
font:x-small Verdana;
font-size/* */:/**/small;
font-size: /**/small;
text-align: center;
Preview & kalau jadi save -,- tak sempat le 

Underline Link Hilang 'Laju'

Assalammualaikum ^^
Cara nak hilangkan underline bawah link ada dua ..
Cara pertama : *blog aku kalau yang nie tak jadi , yang ke-2 baru jadi
Carik kode 
a:link {  atau  a:link
Kalau dah jumpe, copy kode di bawah & paste kat bawah a:link { tadi..
text-decoration:none;  
Belum habis lagi, lepas a:link{ carik nie pulak
a:visited { 
 Pastu, letak text-decoration:none;  bawah tue oke contoh :
a:link {
text-decoration:none;

a:visited {
text-decoration:none;
----------------------------------------
CARA 2

Design-->Edit HTML-->Ctrl+f atau f3
Carik kode nie :
<head>
Dah jumpe, copy kode di bawah & paste kat ATAS <head> tadi ea..
 <style>
<!--
a{text-decoration:none}
//-->
</style>
Preview, kalau menjadi SAVE je :) 

Saturday, 24 March 2012

Cara Mudah nak dapat URL Image

 Awak Buat ape?  hihi sebok plak ..oke ..
Kalau haritu nak ambil URL Image kene upload kat Photobucket kan?
Oke now.. cara paling senang.. tak payah nak upload2 gambar then amik URL..
Ikut bawah..

Posting-->New Post
Korang masukkan gambar yang korang nak ambil URL tu dalam new post..contoh bawah

Dah tekan right clck.nampak tak ade die tulis
Bagi Google : Copy Image URL
Bagi Mozilla : Copy Image Location
Amik tu..

Cara nie..mudah & cepat !
:)
Baiii

Tri Fa Wardrobe 1st Anniversary Giveaway!

 awak !
Ceh.. awak2 pulak..nyampah ! :p hehe
Hari nie..tepat pada pukul 3.42 a.m nie..eh silap.. 3.42 p.m Arin nak join GA..
Klik la banner bawah kalau anda berminat nak join

Masa mengetag: huahua..
 Enna
 Hayati
Giveaway reffer from Tri Fa Wardrobe
Arin sudah joiinnn ! ;>


[Tarikh Tutup: 14/April/2012 tepat jam 12 tengah malam] 
So ape lagi jom join ! I_^

Result Saya !

Entry ini melekat & insyaallah tak kan dipadam
Siapa2 nak tau boleh scroll ke bawah, & bagi sesiapa yang tak nak tau..babaiii


Malam..pukul 11:55 p.m
Korang nak tau result saye berapa?
Jenjengjeng..oke2..tengok bawah..
Mule2 saya pergi >Sini<
Huhu..malu lee nak cite..
Tu la tak baca buku..:() muahaha
Pastu saya isi dalam tu & tengok bawah !



Sorii laa awok..nie tahun lepas punye..
Kkekekekek..
Jangan marah aa..tengok bawah untuk tahun nie
Muke serious nie !
|
|
V
Tak de lah awok..de tulis cam tu..:(
Kite cume dapat
----------------------------
4A 4B 1D
Hihi..nak tau ape D? Lu pikr la sendri..
Assalammualaikum..ngantukk !



Thursday, 22 March 2012

First Giveaway By Aisyah Hashim And Ieka

comell ! ^^ *macam mane tau korang comel?- -' memang pon..
Malam nie malam yang membosankan..
So, nak join contest..banyak kan join..tapi _________
Kalau awok nak join, tekan je banner tu eh *^^*

oke sat nak tag sape eh?

Tu jee..saya dah join, awok bile lagi? : >
Mai la join.. ! erkk ! Saya boleh menang ke?
K lah..tata ! 


My Banner

Salam..

see my banner..uurgh ! tak sempat nak buat code nye..
Nanti la buat..pergi sekolah..
Muehehe..yeah..I know buruk...
Nie la kerja time menggelabah..
Goreng telur pon hangit..
Baii !


Tuesday, 20 March 2012

Mata Cute Untuk Doodles

Hari nie nak post gambar2..& freebies je..
Malas pulak..kite nak tulis2 hari nie..
Oke..nie untuk freebies mata..
Untuk doodles ke ape ke..
Banyak colour Arin buatkan..eerm..ade yang nak ke eh?
Kalau yang baikk hati yang nak nie..tekan gambar tu then die pergi tempat laen..
Save Image As..
Opps..jap..
Tunggu esok! !


My doodles ..

Malas nak tulis ape2..
Nak bubuh gambar je lah ! ^^
Kite belajar buat doodle kat putera nie & puteri nie
Putera tu abang Apit,
Puteri tu akak Tengku Puteri lah..
 
Pink biru, pink biru, tu je tau..
Baii for now...Assalammualaikum..




Monday, 19 March 2012

Saya Nak Doodle Korea


Warna: Biru
Nama: Arin

Kite tag :

:D

My Little Giveaway

Assalammualaikum, sebelum start sekolah..
Huhu..macam malas la...nak sekolah :(
Kite nak join Giveaway nie.. :)
Nak join senang je..tekan >SINI< atau banner di bawah

"My Little Giveaway dianjurkan oleh : Cerita Dari Hati : Eca Dwinky Asha

Follow & Like fanpage diorang k..

Tarikh tutup:
1 Mei 2012 *Mungkin berubah*

Penaja2 giveaway nie: [Follow & Like Fanpage diorang]

Fadzmie Mohamad |Like Fanpage|Follow Twitter & Google +|
Azy Collection |Follow Blogshop|Like Fanpage|
Khumaera Ismail |Follow Blog|Like Fanpage|
Greennnpanda Craft |Follow Blogshop|Like Fanpage|
Azza Life Story |Follow Blog|
Mala Nasohah |Follow Blog|Like Fanpage|
Saya tak da account Nuffnang,
Hey awak doakan saya menang !

Pergi kedai dengan Nani,
Hey korang, tengok lah hadiah menarik nie !

Pak Cik Hamid beli kereta,
Awak, pergi lah join, tak de share dengan kite !

Jangan malu nak bertanya,
Cepat2x join, nanti tamat kang tempohnya !


Gambar tu tak de kena-mengena dengan GA nie (-0_0-)

Baii..:)

Sunday, 18 March 2012

No !

Saje buat mate mengancam..
Besok dah sekolahhh :(
Wuuuaa...

Saturday, 17 March 2012

SEGMEN JOM KONGSI KISAH ZAMAN KANAK-KANAK KITA BY DALILA SAMSUDIN


 Kite nak rewind balik lah zaman kanak-kanak kite
Huhu..oke..harap tak bosan & ade jugak yang kelakar -,-
*biaselah kanak-kanak katekan :D

Nak cerite pasal zaman korang pergi SINI
*Mase kecik2..kite nie nakal ya amat ! 
Superb nakal..mengalahkan abang den..
Mueehe..oke..dengar & hayati & fahami & komeni*bende tu?..

Nie kite lukis mukee kite mase kecik..
Jauh bezanya..haha
Burukk kan..

Nie pengalaman yang paling kite tak kan lupekan..
Kena kejar anjing laa..

"Mase tu kite & abang kite nak pergi sekolah..abah hantar naik motor..preng..preng..
Lepas dah pakai kasut, salam mak , tunggu lah abah kat dalam rumah...
lupelee abah buat ape..
Kitorang pon tunggu..& tak de buat ape2..mulelah bosan..kite & abang kite nampak la sekawan burung eh?
Eh..sepasukan eh?Segerombolan eh?maklumlah cuti seminggu..
Oke..apelagi..kitorang pon nak kacau la burung banyak2 tu..
Dekat2 ngan burung tu ade pulak anjing..hehe..
Tau kitorang kacau burung tu cam mane..kitorang hentak2 kaki kat burung tu nak halau sebenarnye -.-
Sekaligus nak kacau anjing tu..haaha *jahat sungguh*
Anjing tu pandang je kitorang macam muke tak puas hati, muke seposen, muke mintak penampor..
hehe..
Aku rase die ingat aku nak halau die lah?Tuu die geram je tu..

Tetibe die bangun..die kejar kitorang..haha..lawok2..
Kite & abang kite lari terus masuk rumah wat muke macam tak de pape jadi..
Hahhaa..seb baek sempat lari..

Best wuu ingat time2 kecik nie..

Harapan kite terhadap kekejaman Kanak-kanak:
Saya harap tak de lah lagi kes2 culik ke, bunuh kanak-kanak nie
Ntah ape dosa die..
Lagi satu jage lah anak-anak, adik-adik tu elok2..
Jangan bagi keluar sorang-sorang..:D tu je

Babaii !

Freebies Doodles Muslimah

Assalammualaikum, :) haii
nak freebies tak?
Nak tekan gambar tu nanti die pergi tempat lain..
Copy Image URL atau Image Location @ Save As..^^
Kite buat sendiri..tak lawa pon..:)
Akak Ema ajar ! ^^ thankks kak
Assalammualaikum, baii!






^^

http://arazua.blogspot.com/2012/03/wedding-anniversary-contest.html

Friday, 16 March 2012

Contest Aku Suka Makan Coklat !!


SEBAB KENAPA SAYA SUKA MAKAN COKLAT

Sebab coklat dapat menceriakan hari seseorang:Ramai kata yang coklat menggemukkan, no3x..
mane ade..kalau makan coklat lagi ceria sebab coklat mengandungi phenylethulamine yang memberi
rangsangan otak menghasilkan dopamine.Kesan kehadiran dopamine  akan mencetuskan perasaan
ceria & tenteram. Psst:Kadang2 membawa keadaan romantik.:)
Tu la..kite suke makan coklat tu..eh..bukan sebab romantik, tapi ceria..

Hehe..tapi sekarang dah lain ! tengok bawah..
Tak boleh pulak nak chat :(( *geram
Oke..nak pegi beli coklatt !
Baiii..:D

Kite tag:

Contest Blog Gorgeous by Raraa

Assalammualaikum, good afternoon to all bloggers2 sekelian..
Huuu........today I want to join  \contest/ only..
*tak reti speaking nak speaking..- -' eerk
Nak join klik banner atas eh..

Syarat-syaratnya: jeng3..
|
|
|
|
V
Terbuka kepada semua followers Raraa . FOLLOW
Like fanpage Raraa . CLICK
Like blog nie & klik semua icon cute nie  
Like & follow sponsor . HERE
Buat satu Entry tajuk Contest Blog Gorgeous by Raraa
sertakan banner berlink & syarat .
Tag 3 buddies//pastikan mereka tau..
Letak link entry korang di kotak komen Raraa yang cute nie..hehe bukan tagboard tau.

PSST:Kurang daripada 20 orang contest nie akan terbatal
Kite nak tag:





2nd Butterfly Giveaway by Intan Wandalaara

Nak join tekan banner atas ye!

Assalammualaikum..hello..:)
Oke, kite nie pantang ade Giiveaway ke Contest ke..Bloglist ke..
Mesti nak join..tapi satu pon tak dapat hadiah lagi..T-T *tak de rezeki :)
GIVEAWAY AKAN BERLANGSUNG DARI 15 MARCH HINGGA 15 APRIL 2012
daripada kak Lily..So, ape lagi..jom join ramai2 ! :D

Kite nak tag:

Kite join ye !

Thursday, 15 March 2012

Status Box di Blog

Assalammualaikum..hai..
Oke..sekarang kite tak de koje..kite buat lah tutorial..
Status Box..
Benda nie pon baru je kite buat..
Ingatkan kat template designer je boleh..rupe-rupenye blogskin pon menjadi..
Cume kena tau..kat mane nak paste kat Template korang ye !
Tak tau..kite pon tak tau macam mane..sebab kod die lain2..okelah
Macam nie kan kat blog kite tu..
Comel tak..comel tak?
Hee..
Nak tak..nak tak?

Template Designer
Sign In-->Design-->Layout-->Add Gadjet-->Html/Java Script
Copy kod di bawah & paste dalam Html/Java Script
<center style="text-align: right;"><span class="Apple-style-span" style="color: #000000; font-family: Verdana, 'Times New Roman', serif;"><b>Status;</b></span></center><div style="Background-image:url(background status anda); repeat; padding: 5px; border:1px solid;"><center><marquee>ayat anda</marquee></center></div>
Merah:Tajuk Status korang..
Hijau:background korang..
Pink:ayat korang..

Bagi blogskin pulak..
Bukak Template
Paste la dekat sidebar korang..
Kite pon tak tau nak terangkan macam mane,,
Oke contoh:
<div class="sidebar">
<div class="h1">Intro</div><br>
<center style="text-align: right;"><span class="Apple-style-span" style="color: #000000; font-family: Verdana, 'Trebuchet ms', serif;"><b>Title status awak</b></span></center><div style="Background-image:url(background awak); repeat; padding: 5px; border:1px solid;"><center><marquee>Ayat awak</marquee></center></div>
<br><br><br>
 Nota kaki:Tukar ape yang patut..yang kite gariskan tu WAJIB ade..
Cuma.."Intro" tu tukar la..
Preview dulu ye..kalau jadi baru lah awak boleh save
Baiii..!