Friday, 31 January 2014

Aku Sebuah Diary

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum, hi , 



     Aku sebuah diary. Aku berasal daripada sebuah buku yang biasa biasa saja. Ada dua kertas keras, dan di dalamnya terdapat berpuluh muka surat. Kertas tu semestinya dari pokok, takkan dari air. Ohh lawak sangat.

     Pada awalnya, aku disusun di dalam sebuah pasaraya yang diberi nama Tesco. Femes kan nama tu. Aku berharap sangat kalau ada orang yang beli aku nanti dia bagi nama aku Tesco. Tapi malang tidak berbau, tuan aku seorang perempuan. Dia beli aku pada harga 5.55 sen. Jangan ingat murah tak cantik. Aku ada gambar pooh kat depan tu. Ok lah sampai sini je lah karangan anis. letih nak cari idea pheww

Siapa ada diary ? Angkat tangan !

Goyang kan tangan kiri dan kanan macam usop welcha

Jerit kite bako . 

Hmh sorry penangan zombi kampung pisang masih terlekat di sanubari. Heheh v^^


Sekarang ni aku dah 3 buah buku diary tau. Sejak aku form 1 lagi. Diary aku aku gelarkan princess dan pooh . tiga tiga diary aku cam kanak kanak ribena sebab semua tu aku dapat. Dapat pun masa aku darjah 6, lagi satu adik aku dapat. bukan beli. Hewhew sorry diary ku. 

Kawan2 aku cakap aku ni macam tak ada kerja lain nak dibuatkan. Macam budak budak. Ceh gelarkan aku budak budak lagi. Aku dah 16 tahun tau. 

Ada la sorang member tu cakap, aku dalam dictionary pun aku nak tulis diary. HAHA siap ada hari dan tarikh lagi. Signature tidak dilupakan lol hahaha. Lepastu semua kawan aku baca. Adehh anis anis.

Aku suka siapa bagi hadiah aku buku. Jimat sikit duit , tapi banyak membazir kertas. Kalau ada je kertas depan mata mesti nak diconteng. Kekadang aku lukis muka orang yang aku suka, benci , menyampah , and so on. Ada lah jugak aku menulis sepatah dua kata. Sepatah dua kata kau! Aku tulis itu ini sono sini situ atas bawah depan belakang. Sampai diper-senda- oleh rakan2 yang aku sayangi 


Ok lah. Siapa ada diary itu ialah seorang yang so sweet. Sweet sangat *rujuk gambar atas*
Bye, assalam. =)

#tetibe terjumpa gambar alyph nih. Ahahaha
 

8 comments:

Saya Nana said...

Haha... Nana suka baca poss awk! Hee... sep sikit! Nana pun ad diary gak! Hye! thanks sudi lawat blog Nana yg x braoe nk lawa tu!

Nur Hamizah said...

huyooo first time singgah blog ni. Teruja wooo. Best best. :D Fewiittt. Hahaha try gak tulis diary. Tapi entah la tak kena pada jiwa :3

anis Sk said...

@Saya Nana haha terima kasih ! Sep sep . :D hihi

@Nur Hamizah Alhamdulillah. Haha mula2 rasa tak kena dgn jiwa jugak. Tp lama2 dah jd rutin. Hee

AuraFIza said...

Saya pun ada diari. Zaman dulu kala la. Skang dah takde. Huhu. Diari kaler biru. Sampai sekarang ada simpan lagi. Bila baca balik mesti tergelak. Ntah pape je. Kena marah dengan mak pun tulis kat dalam tu. Luahan perasaan la konok. Haha..



Dah pernah holiday ke BALI tak?? Jom share experience!! http://aurafiza.blogspot.com/2014/02/great-moment-b-l-i-part-1.html

anis Sk said...

@AuraFIza haha tulah tergelak gelak baca diary sndiri.

Blom pernah jejak ke Bali lagi la, Huhu T.T , =D

Ayu Zulkifle said...

salam.. Jom singgah http://ayuzulkifle.blogspot.com/ =)

Torascool said...

salam kenal

torascool(dot)blogspot(dot)com

anis Sk said...

@Ayu insha Allah ! ^_^

@Torascool salam kenal juga ^_^