Monday, 1 July 2013

Tutorial Mencantikkan Kotak Followers


بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum  =)

haa macam tu lah maksud cantikkan kotak followers tu :) ada paham

Requested tutorial ! Terima kasih banyak2 Ainira sebab request. At least berentry jugak blog nie . 

  1. Mula-mula wajibbulghunnah ikut tutorial ini dulu (CLICK) *bukan link blog anis
  2. Kalau dah dapat kod followers sendiri dalam genggaman (cehh) paste dalam notepad !
  3. Dalam notepad tu, tekan f3 dan cari kod <script type="text/javascript"> (bawah nie ada contoh)


4. Pastekan kod yang anis kasi ni sebelum atau atas  kod tadi
border: 1px dashed #ffbdc5;border-radius: 3px;background-image: url(http://2.bp.blogspot.com/-iTrQyY381AM/T6yHyTCsl9I/AAAAAAAAGag/mOkGl8Y3ejc/s1600/sparkles.png); "></div>
5. Kalau terasa macam tak faham , nah tengok gambar nie


6. Meaning, yang dihighlightkan itulah. Ok lepas tu, sila scroll down ke bawah. nampak tak kod kod warna? Ok boleh tukar benda tu =)


7. Save =) siap ~


 

11 comments:

najiah shaharain said...

wah!!!jadi..thx dear:)

AiSyA LiEzA said...

mlm ni akk nak cuba buat..insyaAllah..hehehehe... xD rjinnya dia buat tuto ^^

anis Sk said...

@najjah shaharain hehe my pleasure kak jia ! =D

@Aisya cuba cuba jgn tak cuba, dh direquest kak , hikhik ^.^

Mizz Aiza said...

wah.. bagusnya ada tutorial.. nanti kalau akak rasa nak ubah boleh la rujuk tutorial adik ni.. :D

anis Sk said...

@Miss Aiza hhee terima kasih kak aiza, blh sangat ! =D

S.K.A said...

okeh..nk try bt..hu3..nice sharing..

AiSyA LiEzA said...

x sanggup dah :'( uwaaaaaa! *nada manja*

anis Sk said...

@S.K.A silakann =3

anis Sk said...

@AiSyA LiEzA ehh tak sanggup ? kenapa kenapa ? *nada tekezutt*

Aida Ismail said...

Thank you Anis. Akak pernah buat sebelum ni tak jadi taw. Nak try ikut tuto ni pulak.

Nies alhaQ said...

Nice tutorial dik. Keep it up!