Monday, 26 January 2015

Tahun terakhir sekolah ** : )



hello pembaca comel cantik assalamualaikum. how are you? i hope you are in the pink of health. cece ayat esei kelihatan disitu..  lately bila musim sekolah dah mula dan aku hdup sebagai budak tingkatan 5 dan aku macaaam. arghhhhh am i deserve   to be called "Akak Form 5" yang serba serbii pendek (147.5, mungkin dah naik sikit) serta masih lagi seperti buaya tersekat di bawah paya. Ade ke peribahasa gituw nis ooii. - - '



Fyi sekarang aku sdang mengiramakan jejari gemok aku menaip menggunakan laptop Amirah, eh typo2, Amir yang dapek free mase dia form 5 dulU~ ( skrg aku sdang dalam proses nak pujok emak beli laptop untuk aku , cukoplah henpon kau pakai samsung y ja ).  ***ape engko, yang pasti henpon ni masih boleh beroperasi ngn baik okay*** oh ye dan aku lupa nak mention aku skrang di kedai. kedai plastik, bukan kedai tu buat pmbedahan plastik ye peah, kedai ni jual plasetik. Ya, kdai femily aku. : D



..............bau apa ni????? lupa plak. customer aku bnyak lari sebab aku jadi cashier xbermandi harini, Ha ha. itu lah siape suh masuk jadik pengawas koop kan dah kena bertugas stiap hari senin. eh tapi tapi aku suka la jdi sebahagian mende ni coz aku ada jawatan ,& dalam masa yg sama berinteraksi  dengan para penghuni sekolah aku so dalam masa yg sama (bape banyak da) level confident aku untuk saling menegur orang akn meningkat ke atas! ada ke meningkat ke bawah, ? (bodo)  --'


siapa ada banyak keje sekola macam saya ? Tahniah kita sama :') Hahahah. addmath cikgu ajar laju gila mak datok berpinar mata aku yang semakin tinggi pakwe  Power rabunnya. Malahan, fizik sudah sampai ke peringkat gelombang pantulan. Tambahan pula, biologi sudah ke tahap.. tahap apa eh. Lupe pulak adeh ni kes tengok najis sendiri lepas membuang lah ni. Oih baru aku teringat bio dah sampai tahap jantung penerangan2 semua tu. dan ketahuilah anda bahawa saya masih tidak dapat mengusai keseluruhan chapter form 4 lagi, ye sedih bukan? Manakala, kimia pula sudah ke peringkat graf dan acano nak kira2 gas si hydrogen tuh sebok dia datang masok ke dalam burit burette. n guess wat , tyme experiment haritu tak tahula ape ke tidak adilan kpd group kami pabila mendapati bahawa saluran tu dah patah di hujung( kami tu refer kpd gang2 aku dalam lab) lepastu,.. pada jam 12 malam putera datang bawa radas yg baharu lalu kami hidup bahagia smpai ke anak cucu. Group kami terpaksa ikut grup lelaki ="D *dalam hati sumpah2 serampah*

Justeru, aku bukan bermaksud nak ckp aku budak sains ke ape.. sorrilah bukan niatku sebegitu , uhuuhuhuhuugamhuhuhu. aku xbijak T-T otak xcerdas badan xsolid org memanggilku farina kerana namaku anis farina. Eh melalut apa ni !! Haha


nota minta sympathy kpd uols : doakan aku dpt laptop sendiri2 punya so that aku dapat berblogging dan membubuh gambar2 yg ak snap sendiri dalam entri. Aamiin. ajak la adik bradik , nenek dan atok spya doakan aku skali. takdela kosong mcm otak ak ja entri haku nnt! wahaha. kpd spm taun nie , I wish the best for u guys. 98's batch 



*****
ni ade siked kisah yg aku simpan dalam draf
******

(aku curik google. ekceli takde kaitan pon gambar ni dgn story ak sajer nak kasi tnjuk gambar tandas for those yng tak pernah tau tandas tu apa :p  )



normally perkara tersebut berlaku tika di tengah malam atau waktu tuh  toilet nenek lagiin blackout. dua makhluk kelihatan di hadapan tandas. waktu tu malam so aku takut nak p melabuq sorang. dan aku guna kuasa veto paksa adik aku teman. haha. 

aku: "adik ! tunggu tau"
adik: "YEE"

*sedang melabur*
aku: "adik!
adik: "YEEE"

*3.5 saat kemudain*
aku: "adik tunggu akak. sikit laei (padahal belum keluar sebutir pun lagi)
adik: (dok jawab)

aku: "AADDIIKKK!"
adik: "berak diam diam bleh tak !"

Haha hambar tak

Daaa, salam sayang byeee Assalam

4 comments:

Izzati Amira said...

buat yg terbaik okay utk tahun terakhir nih! all the best!!

anis Sk said...

@Izzati Amira InshA Allah thanks izzati :))

Harith Iskandar said...

semoga dapat laptop yg paling canggih hehehe

anis Sk said...

@Harith Iskandar Aamiin aamiin Heee