Monday, 9 April 2012

Underline Comel

Assalammualaikum .
Nak tak underline cute macam kite
Contoh : Saya Suke Senyum 
Warna biru kan, bile di sentuh cursor jadi kale pink kan :)
Omey2 tak ? Hhihi~
Kalau nak, jum buat !

Edit HTML --> Ctrl + f --> Carik kode :
u {
Kalau tak de, jangan le nangis, huduh muke tu kang 
Sesape yang tak de kode u {, carik kode nie :
/* Header 
Hah, paste kan kode u { atas /*Header tu ye 

Next ! Lepas dah ade kode u { , Copy kode di bawah & paste kat bawah u {
text-decoration:none;
border-bottom: 4px solid #000000;
padding: 0px;
}
u:hover {
text-decoration:none;
border-bottom: 4px solid #000000;
padding: 0px;
}
 Tukar mane yang patut, merah tu semakin besar nombor, semakin gemuk la korang punye underline tu
Solid boleh diubah ke dashed atau dotted :)
Kode warna tue ubah la Carik kat >sini<
Tu je~babai~

3 comments:

Miss shines said...

Cara nak guna macam mana ya kak anis :) HELP ME

♥ Anis said...

@Miss shines Rujuk di tutorial http://aduduvsalienpink.blogspot.com/2012/08/cara-nak-guna-underline.html ya :)

Balqis Azzahra Shamsul Anuar said...

thank you