Monday, 2 April 2012

Like + Send Button

Assalammualaikum
Nak tak macam nie ?
Die boleh SEND terus kat facebok, senang sangat
Credit to:YasminAris
Ooops2 sebelum buat tutorial nie, korang kena padam dulu butang 
Errk..gambar tu kite snap dari blog Bicara Farah : >
Dan korang kena padam butang
Gambar tue pulak kite snap kat blog kak Lyssa
Tu la beriban tue.. haha oke dah padam bagus :D

Design-->Edit HTML-->Tick Expand Widget Template
Ctrl+f carik kode nie :
<data:post.body/>
Kalau tak jumpe, maybe korang tak tick expand widget template tue kut
Copy kode di bawah & [paste] kat BAWAH kode tadi oke !
<!-- Facebook Like+Send button Start --><b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'><div style='float:left;padding:5px 5px 5px 0;'><script src='http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1' type='text/javascript'/><fb:like colorscheme='light' expr:href='data:post.url' font='' layout='standard' send='true' show_faces='false' width='400'/></div></b:if><!-- Facebook Like+Send button End --> 
Contoh cam nie le :
Kite kotakkan pink tue.. :)
Preview & kalau menjadi, save je