Saturday, 1 June 2013

Aku Fobia !! Arghh

*autopost
بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum, hello :( (tak nak senyum sebab ni entry serius + menyampah)


  • Segmen perkenalan

Ada jugak orang sebut phobia. Fobia adalah simbol dari 'sesuatu'. Ingin menyelongkar definisi fobia, rajin rajin lah terjah ----> SINI . Wahh rajinnye dahku cari info

Ada 3 binatang dan 1 benda yang aku paling fobia sekali dalam hidupku yang harmoni ini. Alah biase lah tuh mesti korang pun ada kan? Kalau aku jumpa diorang ja start darah gemuruh tu datang. Boleh jadi juara dalam sukan larian olimpik 2020. No kompromi (yang sebenaqnya aku tak tahu kompromi tu apa)
  • LIPAS

Alah kalau aku buat vote vote kat FB confirm mesti ramai yang vote cik lipas sebagai stalker terhormat. Bila sekali dia meraba kat kau orang mesti meloncat sampai terkucil kecik besar. Haku pun ada sejarahnye tersendiri. Lipas ni pernah hinggap kat belakang baju depan kawan kawan. Mak datuk mahu aku tak menjerit melolong melalak mengongoi . Sampai menangis aku. Huh memalukan !
  • LIPAN

Walawei! seram sejuk je bila aku taip nama si lipan ni. Walaupun 5 huruf aje dah terpacak bulu hidung. Ni lagi lah. Time aku syok syok cuci muka pakai krim safi balqis perfect 10 (ala ala Shila Amzah gitu) tiba tiba ada rasa ada benda yang jalan zupppp kat kaki kiriku. Eiiii geli nya! bayangkan dengan wajah dipenuhi dengan krim terus cabut dari bilik air jerit jerit panggil mak. Haku pulak jadi nenek pontianak subuh subuh buta tu. Aaargh lupakan !
  • CICAK

Kalau nak tahu aku ni tak delah geli n fobia kat cicak. Alah dia cuma hinggap kat lampu je. Pastu bunyik "cit cit cit" (berdecit) je. So memang celah gigi jelah tahap penakut kat cicak. Tapi ..... yelah nak buat cam mana. Dia terbang kat aku tadi.

and benda yang paling aku tkut tu ialah 
 

16 comments:

Anis Farhana said...

saya takut binatang kecik yang boleh terbang. haiyaaaa. lipan pun takut. eeeeeeee >.<


ezyra daniel said...

sye ok gn 3 haiwan tu..tp paling tak suka katak gan ular!!
ohh seram!hehe

Nana Liena said...

akak..fobia dengan...erm..banyak la benda fobia..kekeke

http://nanaownlife.blogspot.com/2011/12/fobia-1.html

Ik Hanif said...

gua fobia tngk muka sndiri..

S.K.A said...

pnah x kena sengat dgn lipan?? sy dgn lipan je xsuka, sbb dia ada sengat..kena skali, snyum xprlu kata apa2 la hehehehe..lipas dn cicak xke comel?? ngeeeeeeeeeee

Haruno Hana 하나 said...

akak tak geli tiga2 tu, cuma geli ngan spesies cacing ulat tu semua.. hehe :D

anis Sk said...

@Anis Farhana haha kalau die sengat x pi skolah sbulan !

anis Sk said...

@ezyra daniel wuu yg tu pun sy takut jugak >.<

anis Sk said...

@Nana Liena hikhik tak trbilang dgn jari kan kak ..

anis Sk said...

@S.K.A haha x penah. tapi tahu sengat lipan memang kaw habis. comel ? cacing lg comel drrd diorg tu . hikhik

anis Sk said...

@Haruno Hana 하나 ulat buku takut tak? heheee

anis Sk said...

@Ik Hanif ehh boleh pulak ??

Arni vanilla said...

Jangan nak kata , semua tuh saya takut . Cacing , ulat ape2 jerlah . Memang saya takut . Huu

anis Sk said...

@Arni vanilla samelah dengan kite. hukhuk

HafRizah Sweet said...

akakk fobia ularr...geli and takut..eewwww hihi

anis Sk said...

@HafRizah Sweet hihi same la kak. ular tu x geli tapi takut . huhu