Monday, 24 June 2013

Batuk batuk, Mata Berair, Gatal Kulit


بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum ~

(ehsan google. keadaan jerebu di KL pada 23 Jun)

Hari ni (24 Jun 13), pada pukul 11.36 (masa anis buat post ni), jerebu di kawasan perumahan anis, di selangor. Makin teruk pulak rasanya dari semalam. Sebab hari ni anis baru terasa simptom2 jerebu. Batuk batuk, mata berair, kulit pun terasa gatal. Dan paling teruk sekali nak bernafas pun susah. Perit oo perit

Umur 15 tahun termasuk dalam golongan kanak2 ke erk ? Haha. Nenek anis tak ada rasa macam tu pun.

Walaupun ceiling door *atau pintu lutsinar. haha dah tutup pun susah nak bernafas. Agak2 bila boleh sekolah balik ? =)
 

12 comments:

Nies alhaQ said...

Jaga diri baik2 tau adik anis. Cuti sampai bila ni??
Jangan lupa if keluar, pakai mask okay. Akak dkat bangi ada jugak jerebu. Tapi, masih terkawal kot. :)

kacang buncis said...

ish.. terok ye..

anis Sk said...

@Nies AlhaQ InshaAlah kak anis, terima kasih, tapi mask nye tak ada kat rumah. Ehe tak taulah bila boleh start sekolah balik =)

anis Sk said...

@kacang buncis mmg teruk, tp redha jelah =)

S.K.A said...

jga dri elok2..cuti skrg ni kn?? dduk dlm rmah pn bleh rsa jgak ye?? dkat jgak rmah dgn kLcc 2..he3..best ke tggl kt KL???

anis Sk said...

@s.k.a hehe taklah, saya duduk kat hulu selangor, jerebu tu masuk rumah. huhu T__T

AiSyA LiEzA said...

:) jaga kesihatan ^^ xpe la.. cuti un sbb x nak kesihatan terjejas sbb jerebu.. :) doalah y terbaik ^^ insyaAllah

anis Sk said...

@kak Aisya betul kak, Aamiin InshaAllah =). advantage nya cuti sekolah. hihi

Nao Mei said...

isk-isk teruk betol tu dik..adik jaga kesihatan okey :)

anis Sk said...

hehe InshaAllah, terima kasih cik akak =)

Aida Ismail said...

Jerebu dah ok sikit kan sekarang. Tak seteruk dulu. Dik, dok area selangor kat mana tu? Saje je nak tahu. Hee~

anis Sk said...

@Aida Ismail ha'a kak, alhamdulillah =) hehe area rawang, bukit sentosa ^^ dtglah raya nanti.