Wednesday, 8 February 2012

Tutorial:Centerkan Post Title

Hye , hye , hyeee !!
Korang .. kan korang punye Title kat tepi belah kiri kan ?
Haaa..sekarang niee .. nak centerkan die tak?
Nak tak ? nak tak ?
Cantekk laa sikedd kan ! :D
Macam aku punyee laa ..........hekhekhek
Credit to:LyssaSecret

K .. cara die memang laa nampak senangg !
Tapii masee nak cari kod2 tuuu ,,
Heisshh .. berbelit-belitt wayar otakk aku !
Firsttt ..
Sign In-->Design-->Edit HTML
Pastuu korang tekan ctrl+f *serentakk & carik kodd bawah niee ..
UNTUK SIDEBAR
 h2 {
UNTUK POST TITLE
h3.post-title {
@atau kalau tak jumpee ..
 h4 {
@tak jumpee lagi ? carik niee ..
h3.post-title, h4 {
Hambeek ! sekali tiga kodd :D hekhekhek ..

Kalau korang dah jumpee kodd yang kecik cam semudd tuu ..
Copy kod di bawah dan pastekannye di bawah kod yang korang susah nak carik tadi !:D
text-align:center; 
Tak faham tanyeee .. jangan malu2 .. nanti code jadi error I tak tau ..
Hekhekhek .. takdelaaa ..:D
Bye

*Nak tak post title korang tuu ade background ataupun colour ?
Insyaallah kalau raaajinnlah !
Aku update !:D