Sunday, 12 February 2012

Tutorial:LUKIS KARTUN GUNE PHOTOSCAPE

Hyee !!
Aku ngah bosan2 tahap melampauu niee ...
Aku nak laa wat tutorial lukis kartuunn pakai Photoscape ..
Aku nakk laa jugak wat tutorial sendiri !! :DD
Tak download Photoscape lagi ?
Cepatt dong download kat >SINI< ..
He..heee..kan dah jadi indon !

K .. dah downloadd bukk !?
Photoscape niee lebih kurang je kot ngan photoshop ! ..
Aku raseee laa .. yela kan .. aku mane ade Photoshope ! D:
Hu....huuu...cume Photoshop lagi banyakk kelebihan die "kott"...

Photoscape niee .. boleh wat header ..
& baaaannnnyaakkkkk lagiii !! :))
*banyak laa sangat ! hekhek ..

K lah .. membebelll ja !
Aku nak kasi tau sama kaliann ya ... nak lukiss kartunn example macam:
Kartunn yang korang nak lah ! hehehe..
Korang leh wat doodles !
Doodles cute & Doodles tak cute cam aku !
He..hehehehe..

Firstly...korang bukak Photoscape ..
Korang tekan EDITOR !
Dah ? pastuu korang carik kat bawah2 ke atas2 kee "menu"
Aku nyee kat bawah .. tapi tak tau laa korang punye kat mane ! Hehehe..
Tekan "new photo"
K .. pastu die akan keluar cam niee kan ?
Jangann laa takutt .. bukan keluar pontianak ke hantu kak limah ke .. hekhekhek !
Haa..die akan keluar "size" photo korang je laah ! :))
Suke hati korang lah nak wat bape2 pon..aku biase ..
width : 400
height : 300
colour : putih je laa :D
Pastuu ........
Korang tekan "object" & tekan bentuk yang aku bulattkan tuu !
Dah ? Pastuu korang lukis laa ape yang korang nak ! :D
Aku nyee cam niee ..
Maaflah..buruk banyak !
K .. kalau korang nak kale2 .. korang tekan "tools" & tekan "paint brush" ..
Korang nak colourful ke ape ke ..
Hekhekhek..:))
Taadaaa !! 
Tulaa I punyee ..
*make sure korang punye lagi cantikkk daripada aku nyee k ! ^_<
Pastuu kalau dah puas hati ..
Korang tekan "save" & save as ..
Kan ade kluar menatang tuu ,..
Korang tekan "no" !
K byeee ! ...^,^
GUD LUCK !!






1 comment:

Denga Anis Membebel ! said...

http://dunia-tyra.blogspot.com/2011/08/freebies-header.html