Wednesday, 3 April 2013

SEGMEN : KENANGAN TERINDAH BY USU

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم  Assalamualaikum, hello =)

klik doodle yang comel kat atas ni untuk join, ok ? :)

 Let's start the movie !
Ya Allah, comey-comey je semua kawan anis ni

Alkisah, lahirnya aku sebagai salah seorang student Form 1 pada tahun 2011. Bak kata Yuna, setiap gambar ada lagu, tapi disebabkan anis tak tahu nak nyanyi macam mana pasal gambar atas ni. Jadi, setiap gambar mesti ada sejarahnya tersendiri, right ? 

Sejujurnya, anis rasa kelas anis time form lah yang paling best ! Anis rasa selesa belajar dalam kelas tu. Semua happening-happening gila. Memang inilah salah satu kenangan terindah dalam seumur hidup anis. Di situlah anis kenal erti persahabatan, erti kasih sayang dan erti kebahagiaan. Hihi, ayat memang tak boleh belah. Tapi, langit selalunya tidak akan cerah   Sampai final exam dan akhir tahun, kitorang berpisah 2 bulan. Cuti sekolah, kan.

Sampai lah kitorang dapat tahu keputusan kelas untuk form 2, anis berpisah dengan kawan-kawan yang lain. Diorang stay kelas, tapi anis pergi kelas lain. *bunyi guruh* *titisan hujan turun seperti hati anis yang sedang remuk*. Wahh poyo ayat aku ni. 

Adakah persahabat kitorang putus begitu saja? Oh tidak, tidak ! Of course, not. Kitorang belajar seperti biasa je dan kawan pun seperti biasa tapi tak berapa nak rapat lah. Rindu ? Mestilah, terutama dengan orang yang duduk sebelah anis time Form 1. Aina Mursyidah nama nya. I miss them damn much 

Noww, anis dah naik form 3. Kelas pun 3 Amanah =) Hee, tapi si Aina Mursyidah tu kelas Ikhlas la pulak. Sedihnya baru nak duk sama-sama :'/
Kenapa mesti ada perpisahan dalam persahabatan?
 Tapi, persahabatan juga lah yang membawa kebahagiaan :)
 Love, sahabatmu (Anis Farina) 
 

12 comments:

Puteri Mama said...

tq dear join segmen akak :)

yup..btul tu dear...persahabatan juga membawa kebahagiaan...

anis Sk said...

@Puteri Mama u're welcome, kak :)

Hehe, kan kan .

Meyra John said...

Hai. :) #SelaluLalu

http://meyrajohn.blogspot.com/2013/04/headerfooter-by-selalulalu.html

Meyra John said...

http://meyrajohn.blogspot.com/2013/04/fabuloous-giveaway.html

jemput join. :)

Nurul 'Aiziz said...

Salam! BW jap sbelum tdo..
az join segmen yg same..
az ade buat segmen jugak
http://princesaiziz.blogspot.com/2013/04/segmen-click2-iklan-tabung-online.html
jemput join 1st segmen az ^_^

EIQA said...

dun worry dear,,sape tahu form 4 pindah sekolah dapat sama skool dengan dia nanti,,=)

anis Sk said...

Aamin Kak Eiqa :D

InsyaAllah, saya join az :))

Meyra John said...

Dari segment yang sama; http://meyrajohn.blogspot.com/2013/03/segmen-kenangan-terindah.html

Eh, jangan lupa join sini; http://meyrajohn.blogspot.com/2013/04/2-day-big-giveaway-by-mohd-zuhri.html

Thanks.

anis Sk said...

@Meyra John oraitt ^.^

perindu sepi said...

join segmen yg same... jom singgh :)

anis Sk said...

ok sudah . :)

Najwa Ayuni said...

Datang jenguk Anis dari segmen yang sama :)

Goog luck in ur PMR :)