Wednesday, 17 April 2013

Tutorial Sparkle Header

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum, Salam sejahtera :)

Apa keistimewaan header ada sparkle bila dihover ? 
Nampak lebih meriah dan lebih gojes ! Tak percaya ? Nah tengok lah dekat blog // NSMA \\

Tak ada pun sparkle nye ? -.-
Hoverkan cursor di header atas sekali tu. Ha kan dah ade . Heheh

Tolong ajar kite nak buat boleh ? :3
Nak ajar lah nie. Sabar ye . *haha (budak tak matang macam nilah)

Login Dashboard --> Template --> Edit HTML
Tekan f3 di keyboard dan cari kod :
.Header h1 {
Atau kalau tak jumpa, kod :
 h1.title {
Copy kod di bawah dan pastekan di bawah anak anak kod atas tu.
 .header:hover {
-webkit-animation-duration: 2s;
background-image: url(http://a.deviantart.net/avatars/s/p/sparklesplz.gif?1);
}
Ok preview, kalau tak de error. Save ! 
 

3 comments:

Ƞurul Ƨyafiqah said...

Wah di buat Tuto sambil promote blog kitalah ! hahaha :D

Blog Anis pun ada sparkle2 lah ~ hehee

effort lab said...

oh tu yg skarang ni ramai yang dah buat. menarik jugak, jadi daya tarikan.

*salam ziarah

anis Sk said...

Syafiqah : haha tak lame tuh kat header kita.

effort lab : yupz. tq ziarah :)