Tuesday, 7 February 2012

Tutorial:DaisyPath Dalam Belog

Hye readers !!
Nak letak tak "Daisy Path" dalam belog korang ?!
Bende die camniee ..

Nak tak ????
Cara2x die .. hmm .. boleh laa dikire senang ! :D
First , korang pergi ke link niee >DAISYPATH< ..
Pastuu nak buat ape ? Pastuu korang pilih laa mane yang berkenan !
Aku punye klik Friendship !

Pastuu korang pilih laa mane yang nak contoh dalam gambar ..
Kalau korang nak letak kat "sidebar" ..
Korang amik laah yang mini ticker tuu taw !
Pastuu korang tekan "next" !!..
Lepas ttuuu..korang pilih laa "scene" yang cantik2 ..:D& tekan Next !
Pilih pulakk slider korang ! & NEXT !
Pastuu kluar gini !
Pastuu korang isilaaa ..yang dikotakkan tuu
& then tekan NEXT !akak kluar cam niee
Copy kod tuu n paste kat Html/Java Script !
Saveeee !:D
Credit to:LyssaSecret

2 comments:

Anonymous said...

Html/ Javascript tu kat mana? Hehe, newbie dalam blog-blog nih

anis Sk said...

@Anonymous dalam layout lepastu klik add gadget skrol bawah ada htmljava duhai anon hehe