Tuesday, 7 February 2012

Tutorial:Signature di bawah Setiap Post

Hye readers yang cantikkk !!:D
Korang nak tak .. bubuh sign nickname korang kat bawah setiapp post ?
Macam surat laa kan ! :D
Hekkhekhek ..
K .. korang just kena follow step2 panjang die niee ja k ! >_^ ..

1.Korang kena klik link niee dulu >SIGNATURE< ..

2.Kan ade "4" care kat situu .. korang pilih yang niee "Using The Signature Creation Wizard" ..

3.Korang masukkan lah name korang di "textfield" yang disediakan .. lepas tuu tekan "Next Step" ..

4.Pilih "font" yang korang sukeee .. & klik "NextStep" !

5.Pilih size yang korang sukee yee .. Nak besar gedabak ponn ade .. & pastuu klik "NextStep" lagi yee ..

6.Letih dah kee ?? aku lagilaa letih ! bawak bersabor ye korang .. nanti sure korang akan berpuas hati ..:D k..korang kena pilih background colour untuk signature korang .. kalau tak nak colour background .. korang "tick" transparents .. Pilih warne signature korang.Pastuu klik "Next Step" lagi !

7.Pilih slpoe yang korang suke k .. Nak senget kan kepala orang ponn boleyy .. :Dklik "Next Step"

8.Pastu die akan keluar tulisan niee "Finished! The signature is ready."maknenyee dah siapp laa korang punye sign .. korang scroll kat bawa sikedd pastu tekan link "Want to use this signature?" ..

9.Korang akan ke page "Generating signature code" .. klik pada "Generate HTML code"

10.Korang akan diberi 2 pilihan samada nak generate code tuk signature sahaja atau signature dan sedikit info spt slogan @ website anda. Klik mana yang anda suka oke ?:)

11.Copy kod HTML yang di dalam texbox.

Cara-cara nak pasangkan signature masuk dalam belog

1.Sign In-->Setting-->Post and Comment

2.Carik "post template"

3.Pastekan kod HTML dalam tuu..

4.Klik "save settings" ..

5.Kalau nak tau jadi ke tak , korang buat new post & then tengok ade ke tak sugn korang tadi tuu k .. & korang juge boleehh laa melompatt !

Like/komenlah yee .. letih type niee .. bukan copy paste !
Credit:LyssaSecret

12 comments:

zeera lily said...

tq sgt bg link sgt berguna..
Sok nk try buat... Guna tab xmnjdi sbb ssh nk copy code tuh..errr..tensen sket..hee

♥ Anis said...

@zeera lily huhu ohh biaselah tu :) welcome

flower licious said...

terima kasih :)

anis Sk said...

@flower licious sama sama ^^

Rabiatul Adawiyah Rizal said...

mmg menjadi thanks sbb bg tunjuk ajar!!!

anis Sk said...

@Rabiatul Adawiyah Rizal sama sama ! =)

mistress creeQ said...

awak... sign tu memang duduk kat atas ke?cam mane nk alih dia ke bawah n dok ujung belah kanan ek?

anis Sk said...

@mistress creeQ hehe ohh dia kita boleh kekanankan dh kebawahkan. Dalam ruangan post ada option ubtuk left , cnter n right. Jd ikut situ je kita boleh alihkn sign tu :))

MissNesmi said...

Thanks, sy suke tuto ni

Athirah Fatihah said...

tq sis! mnjadi U.U

anis Sk said...

@MissNesmi thanks suka awk juga

anis Sk said...

@Athirah Fatihah sesama kasih ^_^