Friday, 11 January 2013

Hanya Kerana Pemadam

Assalamualaikum 

Pemadam. Walaupun sebesar tahi hidung korang pun, dia tetap penting, kan?  Kalau tak bawak pemadam, mesti gelabah. Lagi-lagi kalau korang belajar dekat tempat yang tiada kawan. Contoh paling senanglah kan, tempat tuisyen. Aku kat tempat tuisyen aku yang tua   Ok meh aku mulakan cerita aku yang agak hampeh 

Kejadian ni berlaku pada hari Jumaat bersamaan 11/1/2013. Juga bersamaan hari jadi Aina Afiqah (budak kecik), hari jadi Dato' Siti Nurhaliza dan hari jadi Cikgu Norhera dan hari jadi sape sape je lah. Ni kek yang anis buat , . Ambik lah, sedap  tauu . Hehe :P Cop, aku dah lari tajuk. 

Ok, aku datang tuisyen, aku terlupa pulak yang pemadam hijau aku yang lebih kurang sebesar batu bata. K tipu, batu kecik-kecik tu. Baru bulan satu dah kecik -.-  Teruk betul minah ni. So, terpaksalah aku guna pensel tekan punya pemadam. Alahh yang tomey-tomey tuu. Bukak tutup penutup dia, habis tinggal seciput je pemadam tu. Huuhu 

Lepas dah tinggal beberapa minit nak habis tuisyen, ada lah satu baris ayat yang panjang. kalau aku guna pemadam kemetot tu komfem lah habis. Errr, "akak tebalkan lah muka pinjam kat adik darjah 6"  Hihi. Dapat aku padam dengan jayanya  cewahh

Act, aku tak de cerita. Aku tau korang tak faham dengan apa yang aku taip. Sebab time aku cakap pun orang tak faham apatah lagi aku taip. Nanti lah aku belajar BM elok-elok ehh. Hehe  
" TIRU MACAM SAYA "

3 comments:

FairyOfMyLove said...

jom join banyak hadiah awesome http://aliyatralala.blogspot.com/2013/01/mega-exclusive-giveaway.html

AmalinaLee said...

Muahaha nak try la buat la mcm gmbr last tu xD

♥ Anis said...

@FairyOfMyLove InsyaAllah :)

@AmalinaLee Muahaha..try lah. Hari hari buat tau xD