Sunday, 27 January 2013

Tutorial Buat Header Berkilau

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Sebenarnya dah lama dah Anis request, saya boleh pulak terlupa :( Macam mana contoh header berkilau kilau tu?
(Click for enlarge)

Mula-mula sekali, buat header macam biasa. Lepas tu, bukak Photoscape. (takde Photoscape sila lah download) Buka gambar header anda dan tekan Object > Klik dekat Icon
Klik dekat Effect dan pilihlah efek berkilau kilau tu
Tambahkan dekat header. Dan dah siap. Simple je :)

4 comments:

D i n said...

owhh mcm ni rupanya :D

♥ Anis said...

@D i n ye macam tu lah.

anis lvince said...

ohh thanks ! nak buat garisan dekat tulisan tu mcm mane pulak ? :3

♥ Anis said...

@anis lvince yg garisan tu saya guna font PWSchoolsOut :) cari di dafont.com