Saturday, 3 March 2012

Buat Kotak Blockquote (biasa)

Wowowo..helloo..
p/s:aku dah bagi salam dah yang kat atas tuu..:D
jawab la ye..:) 

Huhu..gile laa bosann !Mak & laen2 kluar..pegi tolong2 orang..
K lah..nak buat tutorial BicaraFarah
Before that,korang tau tak.."blockquote tu ape"?
Blockquote tu..cam kotak yang laen drpd laen laa kirennye.
Kalau nak buat blockquote tu..cam nie..
Sebelum tu korang kena highlight perkataan yg nak di blockquote kn..
*kene tekan yg dipetakkan tu..:)

K..paham kan..:D
Haa..yang nie blockquote aku..
Tapi yang nie aku wat yg lagi satu ye..
Sekarang nie banyak pesyen2 blockquote nie..
Belambaakkk !
 First..sign in-->design-->Edit Html
Tekan Ctrl+f atau f3 untuk carik kod 
.post-body {
K..dah jumpa??bagusss !^^ copy kod di bawah & paste di ATAS kod  .post-body { td
.post blockquote { background-image:url(URL GAMBAR BACKGROUND BLOCKQOUTE); -moz-border-radius-topleft: 10px; -moz-border-radius-bottomright: 10px; padding: 6px; Border: 3px solid #FF0080; margin:1em 20px; }
 Warna merah tu tukar la sesuka hati..
Nak kod warna pergi ke >SINI<
URL background tu kalau nak amik aku bagi nie..*kalau suka lah !
Preview & Save

http://content.mycutegraphics.com/backgrounds/clouds/cute-clouds.gif
http://content.mycutegraphics.com/backgrounds/butterfly/doublebg30-1.gif

http://www.mycutegraphics.com/backgrounds/cute/cutebg28.gif
http://www.mycutegraphics.com/backgrounds/hearts/hrtbg117.gif
Aku bagi tak cantik???????*majukk nie ! :(
Carik la sepuas-puasnye kat SINI:(
Hah..carik2 !

p/skalau nak..amik yang soft colour k !^_<

No comments: