Friday, 30 March 2012

Underline Link Hilang 'Laju'

Assalammualaikum ^^
Cara nak hilangkan underline bawah link ada dua ..
Cara pertama : *blog aku kalau yang nie tak jadi , yang ke-2 baru jadi
Carik kode 
a:link {  atau  a:link
Kalau dah jumpe, copy kode di bawah & paste kat bawah a:link { tadi..
text-decoration:none;  
Belum habis lagi, lepas a:link{ carik nie pulak
a:visited { 
 Pastu, letak text-decoration:none;  bawah tue oke contoh :
a:link {
text-decoration:none;

a:visited {
text-decoration:none;
----------------------------------------
CARA 2

Design-->Edit HTML-->Ctrl+f atau f3
Carik kode nie :
<head>
Dah jumpe, copy kode di bawah & paste kat ATAS <head> tadi ea..
 <style>
<!--
a{text-decoration:none}
//-->
</style>
Preview, kalau menjadi SAVE je :) 

No comments: