Thursday, 15 March 2012

Status Box di Blog

Assalammualaikum..hai..
Oke..sekarang kite tak de koje..kite buat lah tutorial..
Status Box..
Benda nie pon baru je kite buat..
Ingatkan kat template designer je boleh..rupe-rupenye blogskin pon menjadi..
Cume kena tau..kat mane nak paste kat Template korang ye !
Tak tau..kite pon tak tau macam mane..sebab kod die lain2..okelah
Macam nie kan kat blog kite tu..
Comel tak..comel tak?
Hee..
Nak tak..nak tak?

Template Designer
Sign In-->Design-->Layout-->Add Gadjet-->Html/Java Script
Copy kod di bawah & paste dalam Html/Java Script
<center style="text-align: right;"><span class="Apple-style-span" style="color: #000000; font-family: Verdana, 'Times New Roman', serif;"><b>Status;</b></span></center><div style="Background-image:url(background status anda); repeat; padding: 5px; border:1px solid;"><center><marquee>ayat anda</marquee></center></div>
Merah:Tajuk Status korang..
Hijau:background korang..
Pink:ayat korang..

Bagi blogskin pulak..
Bukak Template
Paste la dekat sidebar korang..
Kite pon tak tau nak terangkan macam mane,,
Oke contoh:
<div class="sidebar">
<div class="h1">Intro</div><br>
<center style="text-align: right;"><span class="Apple-style-span" style="color: #000000; font-family: Verdana, 'Trebuchet ms', serif;"><b>Title status awak</b></span></center><div style="Background-image:url(background awak); repeat; padding: 5px; border:1px solid;"><center><marquee>Ayat awak</marquee></center></div>
<br><br><br>
 Nota kaki:Tukar ape yang patut..yang kite gariskan tu WAJIB ade..
Cuma.."Intro" tu tukar la..
Preview dulu ye..kalau jadi baru lah awak boleh save
Baiii..!

No comments: