Sunday, 11 March 2012

Create Cursors With Name use *Paint

Helloo..Assalammualaikum
Errmm..oke..kite dah buat tutorial buat cursors gune potoscape
kan..yang tu kene download2 dulu..
Tapi yang nie..gune Paint je..Tapi korang still kena ade GIMP!

Kite "Windows 7"
Haa...tu paint..
Oke..mule2 korang kena ade arrow untuk cursors tu..
Tengok >sini<ambil..
Pastu..dah save image as..korang bukak files kompuer korang.."Picture" !
Tengok gambar nie
Kan kita kotakkan "edit with Gimp" tu jangan tekan ! nanti kite bagiitau bile nak tekan Gimp 2
Tekan "Edit" tu je..
Nampak tak?
Kalau dah tekan situ..automatis korang pergi kat paint & mule lah mengedit
Kan kecik macam nie kan ruang nye..alahhaii!jangan risauu!
Tengok nie

Dah siap.Save As..
Bukak balik Files..right click..Edit with Gimp2
Transparentkan cam tutor >SINI<

K gud luck! bye..assalammualaikum!^^
Jadi komen.tak jadi pon komen!

No comments: