Sunday, 8 July 2012

Find Code Followers ! New

Assalammualaikum
Alhamdulillah, Anis dah buat tiga skin . Yang ni ketiga . Tak nak kasi orang lain guna :p . Nak guna pergi skin ke-2 Anis kat sini . Whew ! Letih gila . Sakit bon*** dok depan lappy ni . T_T . Adik aku ajak main Monopoli tapi aku main tak srupe main . Hadap je blog . Wakaka .. sian budak tu . Dia yg jalankan aku punye . :P

Setelah sekian lama mencari kod followers, akhirnya jumpa jugak . Jumpa dekat blog kak Atiqah . Semua tutorials aku follow situ . Muehehe ~ Hah .. korang yg takde kod followers nak bubuh dalam blogskin tu .. WAJIB buat ni .. Aku sarankan korang buat ni ! Ade paham ..

Pergi template korang, korang kena ubah jadi template Designer dulu k . Pergi rujuk dekat blog Kak Atiqah ni .
Dah convert, pergi ke layout korang .. Kredit to Kak Atiqah untuk semua gambar ni .

Then, korang tambah widget follower . Yang dah ade tu, tak payah lah add lagi .
Korang add . Pastu Save . Dah ? Korang View Blog korang, tekan Ctrl+U serentak . View page source korang, tekan f3 kat keboard, search kode friendconnect .
click untuk membesar
Korg copy code bermula dengan <script type="text/javascript"> sehingga locale: 'en'}, skin); </script></div>  
Sorry kalau tak faham dan blurr .. Korang rujuk dekat blog Kak Atiqah k . Bai

4 comments:

enna zackni said...

ooo ajo orang bukak page source haha by the way aq selalu buat :P boleh lock ctrl + U ni tapi takboleh copy untuk blog yang disable right click

♥ Anis said...

a'ah .. haha..oo slalu bukak ea ? Give me 5 :p

MaRiYaM said...

xdak pun :(...akak nk guna blogskin tp xdak folower gadget la..nak cri kod xjumpa pun..huhu

♥ Anis said...

@MaRiYaMAkak tak jumpe ? Mesti ada punya :) Akak scroll bawah sikit..