Wednesday, 18 July 2012

Segmen : Nostalgia Ramadhan

Assalammualaikum :)
Menjelang bulan Ramadhan yang bakal tiba nanti, Anis nak cerita sikit kisah zaman kanak-kanak Anis berpuasa .. dari darjah 2, dah start puasa (tapi tak penuh)

Kan Anis sekolah pagi dan petang .. sekolah agama dan sekolah kebangsaan .. hari-hari Anis bawak sapu tangan..sebab kan selalu bibir kering je .. Anis bawaklah kat sekolah, basahkan pastu letak kat muka .. keluar, masuk bilik air..Pernah jugak nak minum air paip tapi tengok air paip kat sekolah tu macam kekuningan je .. ee .. geli-geleman nak minum :p

Pastu ade lah satu hari tu, Anis batuk-batuk, ade kahak .. kat sekolah, batuk je kahak keluar..pastu Anis pergi telan..haha, eh batal ke eh puasa ? Anis tanya kawan, pastu die kata batal .. so dengan happy go lucky nye Anis balik rumah minum air oren dalam kotak .. Mak balik kena marah .. Dan sebagai denda, tak boleh nak bukak puasa .. elehh, Anis makan jugak malam tu .. hu hu.. memang degil ! Dan lepastu, Anis puasa je .. he he he

Okey, tu je cerita Anis yang masih kekal dalam memori .. Bye .. Assalammualaikum .

9 comments:

C'Jai said...

hehe...eeeark..! Lucu pun ade Anis kan..macam2 kenangan... c'jai dulu2 kalau tak pose waktu berbuka takleh duduk makan sekali ngn org yg berpuasa..nk tak nak kena puase sbb nk makan reramai...
Terima kasih sudi join dan follow..page tu budak2 tecik xyah follow , oke...

♥ Anis said...

@C'Jai haha, sama lah :) Okey, welcome :)

Mumbling online............. said...

awak...cmne nak dapatkan...lagu awak nih...

♥ Anis said...

@Mumbling online............. carik dekat irondj.net "We are young" / tgok tutor kat blog akk nurulatiqahjaidin.blogspot.com :) yg bahagian billy music

C'Jai said...

jom baca nostalgia kengkawan yang lain, sementara menanti keputusan pemenang di link
http://ummuainries.blogspot.com/2012/07/senarai-peserta-segmen-nostalgia.html

Emas Putih said...

Salam Ramadhan.. terjan entry awak.. follow sini jugak.. hehe http://kisahemasputih90.blogspot.com/2012/07/segmen-nostalgia-ramadhan.html

Zie said...

macam sampai air paip pun terasa sedap yer hehehe

http://sayangkuzie.blogspot.com/2012/07/segmen-nostalgia-ramadhan.html

blog utama

http://sayangkudinadania.blogspot.com//

C'Jai said...

salam... jom ke laman Kembara Mencari Redha iLahi..semak siapa pemenang2 segmen tempoh hari di link --> http://ummuainries.blogspot.com/2012/07/dan-pemenangnya-ialah.html

taqiee din said...

besa la tuu..budak2 baru belajar..hehehhe..
dr segmen yg sama..