Saturday, 21 July 2012

Photoshop Tutorial : Warnakan anak Mata

BEFORE
AFTER
Assalammualaikum korang :) Sihat ? Puasa tak ?
Pergh ! Kuning giler mata dia .. jeles ni .. Lawa kan ? Nak buat jugak ? Jom buat.Sebelum tu, Anis belajar dari sini

Open gambar dekat Photoshop (ape-ape version pon boleh)
Create a New Layer
Select brush tool dan warnakan anak mata tu like this :-
Lepas tu klik dekat Filter > Blur > Gaussian Blur and adjust it like this :-
Click OK when you're done, Next click Normal layer beside the Opacity and change it to Overlay
Finally, my eyes turn to pink !
Nak buat mataa pelangi ? Korang cuma perlu brush dengan warna campuran  macam ni
Pastu buat step yang sama & tadaa ~
Bagi yang ade Photoshop, rugi weh korang tak try ..
Bai !

8 comments:

Nasuha said...

selamat menunaikan ibadah puasa :)

♥ Anis said...

@Nasuha okey :) awak pun

C'Jai said...

Menarik , tapi sayang c'jai xde photoshop..

♥ Anis said...

@C'Jai thanks :) Owh, tak ade :)

Miss NR said...

Nice! Thanks for sharing :)

♥ Anis said...

@Miss NRterima kasih :)

♥ adek chocolate story ♥ said...

akak klu guna cs 6 bole x ?

♥ Anis said...

@♥ adek chocolate story ♥ InsyaAllah boleh :) Cuba la dulu