Sunday, 29 July 2012

Perjalananku Menuntut Ilmu di SMKBS 2 pada Bulan Ramadhan

Haa, hambek, panjang tajuk skema Anis -____-
Daripada blog ni berhabuk tanpa post-post yang dahsyat #lah sangat .. Yang penuh dengan labah-labah kaki panjang dan kurus .. baik Anis menghupdate post pasal yang berlaku di depan mata .. Yang hari-hari Anis nampak dan buat .. Yang Anis dah muak nak buat lagi .. k lah .. membebel pulak ..

Anis tunggu bas dengan Syafiqah, Illya, adik Anis, adik Illya dan adik Qistina . Tunggu je la bawah pokok walaupun cuaca panas terik .. pakcik pon sekejap laju, sekejap macam siput #ni bukan mengumpat eh :) .. Nasib baik ada sebatang pokok yang agak tua .. k sebenarnye memang dah tua dah pon .. sembang-sembang, makan-makan, picnik-picnik #yang ni tipu..kan puasa .. Acik dah sampai naik laa bas .. Sekarang ni aircond bas dah rosak, terpakselah membukak tingkap untuk mendapat udara segar..tapi yang dapat, asap bas -,-

Lepas tu, badan kedepan, kebelakang sebab berhenti dari setiap rumah, ke rumah kan .. macam berselang-selang pulak .. haha k pastu pergi sekolah, turun bas #ni pon nak cerita

Masuk sekolah, terus beratur dalam dewan Umar ... dengan sepadat-padatnye dan sepanas-panasnye duduk lah dalam tu .. Memang hari Isnin hari yang Anis tak suka sebab ada perhimpunan dan esok lah hari Isnin .. huhu.. nak nyanyi lah, nak dengar ucapan lah, ape lah, rase nak tidur je dalam tu ..

Then, masuk kelas .. Kadang-kadang tak de lah belajar sangat .. kalau time sejarah bukan waktu berpuasa..kelas Anis ade lapik kat lantai.. kitorang berpicnik kat situ, makan-makan .. haha .. jahat kan ? Setakat ni tak pernah kantoi :p

Kalau bulan puasa kitorang naik surau ..

Dah habis belajar, dengar bunyi loceng je terus lari macam kambing keluar kandang #ehem . Kalau malas lari merangkak .. setiap hari Isnin sampai Rabu, kitorang tunggu acik ambik nak balik bawah pokok..kalau orang dah habis lalu lalang baru kitorang duduk kat situ :) Best .. eceh .

Sampai sini je lah untuk hari ni .. terimalah senyuman adikku & aku .

No comments: