Wednesday, 11 July 2012

Monday, Tuesday, Wednesday


Assalammualaikum, hai awak dan penyorok sekalian.
( Mengira masa sambil dengar lagu Awi Rafael ). 21/7/2012 hari umat Islam untuk berpuasa di bulan Ramadhan :) Pastu, 8/1/2012 hari untuk Anis menjawab ujian penilaian 2. 12/8/2012 hari ape eh ? He he he hari jadi Anis then, baru Raya ( lupa tarikh ). Tup tap tip top .. nak dekat akhir tahun. Masa pantas berlalu meninggalkan kita.Tahun depan, Anis PMR .. Rasa gerun seperti kambing di gurun .Wuu waa wee woo ...
 ( dalam nada menyanyi ).

( Sambil berfikir ape yg nak ditulis ). Anis suka ayat ni .. first time Anis jumpa ayat ni time sekolah ugama kat papan tanda .. waktu tu time recess kut .. sampai sekarang ayat ni melekat kat otak Anis yg uratnya semakin kacut sebab banyak minum air gas .. Huhu .. ( aku tak nak minum dah air gas )
" Jadikan hari ini lebih baik daripada semalam, dan jadikan hari esok lebih baik daripada hari ini "
See, mula-mula Anis dengar memang tak faham dan blurr, tapi lama-lama faham dah :) . Semalam ade motivasi untuk pelajar KRK . Pemotivasi nya suruh kitorang gelarkan beliau ' atuk ' . Memang syok sangat . Yeah, alhamdulillah Anis faham formula-formula dan kunci untuk success..Boleh korang hafal semua perkataan ni dalam masa kurang 5 minit ? Actually, tak ade lah susah mana nak hafal benda ni, cuma kena buat cerita je..then, melekap lah dalam otak korang tu .
( Maaf, tiada bakat dalam mengedit )
Otak kita suka :-

  • Warna
  • Objek
  • Gambar
  • Cerita

That's all Anis nak share dengan korang yang membaca post ni .. Bye :) Assalammualaikum

No comments: