Tuesday, 24 July 2012

Underline Berbackground + Hover

K tutorial ni Anis saje nak buat .. memang ada motif .. tapi motifnye ialah bagi tak nak kod underline lama Anis hilang -,- Yeah, memang karut ..

Nak tengok preview ke ? Sory, tak ade, korang cube dulu baru korang tau..hehe
Bukak Edit Html, tekan Ctrl+f, cari kod
u {
Kalau korang tak ada kod u {, korang cari kod
/* Header
Pastu, paste kod u { di ATAS /* Header eh . Lepas tu, copy kod Anis bagi ni, paste dekat BAWAH u {

text-decoration:none;
background: #FFE1EC;
-webkit-transition-duration: 2s;
color: #111;
-moz-border-radius: 3px;
filter:alpha(opacity=100);
-moz-opacity:1.0;
opacity:1.0;
border-radius: 5px;
padding-top: 1px;
padding-bottom: 1px;
padding-left: 2px;
padding-right: 2px;
}
u:hover {
background: #FAAFBE;
color: #fff;
-webkit-transition: 1s;
}
Sekarang korang boleh save, tapi sebelum tu, tukar lah kod warna yang Anis merahkan tu cari dekat >> sini .
Bye :)

1 comment:

fiqah hamed said...

jom join sini
http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/07/segmen-bloglist-ramadhan-teka-wajah.html
dan
hadiah AWESOME >> http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/07/exclusive-ramadhan-giveaway-by-kiera.html <<