Tuesday, 13 March 2012

Cute Player MP3

Fuuhh!Lega..
Alhamdulillah..dapat jugak carik tutorial nie :D
Wuu~happy sangat..tengok lagu kite kat atas tu..dah jadi camtu..
Kalau tak dulu,,siap ade video youtube lagi..

Oke..kalau nak jadi lagu cute cam kite buat nie
eh..bukan lagu cute..die punye PLAYER ja..heeh

Kita straight to the point lah..nanrti ade orang tak suke pulak kite membebel cam mak nenek
Mula2 pergi ke >SINI<
Pastu..lepas dah bukak..cer cari kat tepi belah kanan tu..GENERATOR
Tengok gambar yang kite kotakkan merah tu
TEKAN tu!
Pastu die jadi cam nie pulakk..
Okeyh..yang kite kotakkan merah dekat Category tu tukar kepada "colors"
Tukar colour bawah tu..
Kalau nak cantik.& nampak transparent,
"bgcolor" tu tukar warne putih ffffff
Kalau dah siap..tekan dekat Category tu balek..jadikan die General balik
Ikut gambar eh
Yang kod lagu tu kod lagu yang korang nak..
Cara dia tekan >SINI<
Yang autoplay tu tukar kepada 1 ye..! WAJIB
height jangan usik...
-----------------------
Yang nak carik kod lagu tu..lepas korang tekan atas tu..
Die pergi sini..
Carik lagu korang kat kite kotakkan merah tu
Tulis Tajuk Lagu je..Contoh:terukir di bintang
tekan ENTER lepas dah tulis tajuk lagu
dia keluar cam nie
tekan yang dikotakkan
Pastu die keluar macam nie*banyak betul keluar2 nie -,-
Copy kod yg dibulatkan tu & paste kat Notepad ke ape ke..
Tekan f3 & carik kod nie
http://irondj.net/mix/file/sebab senang la sikket kan..tak de la macam kite nie.
Oke..copy dari http://irondj.net/mix/file/ sampai ayat .mp3
 Contoh kite punye http://irondj.net/mix/file/16331/yuna_-_terukir_di_bintang.mp3
 Kalau dah copy kod tu..paste dekat mp3 kita tinggalkan tadi..
Kemudian copy HTML Code dalam kotak tu..
& bubuh dalam Html Java Script oke ! :)

Wasalam..

9 comments:

annisa umaira said...

akak , nak tnyaa . yg cari code ni http://irondj.net/mix/file/ dekat mana ? tak faham .

mardhiyah hasbullah said...

thanks menjadi . nak tnye , dia mmg dah tak ulang ekk ? macam mana nak bagi dia ulangg ?

mardhiyah hasbullah said...

akak , dia mmg dah tak ulang ek ? macam mana nak bgi dia ulangg?

anis Sk said...

@annisa umaira cari di iron.dj.net je. dekat dalam kotak search tu :)

anis Sk said...

kalau nak tukar jadi ulang. jadikan no 1 ke no 0 ok ? :)

Ira Nadhira said...

Thanks :)

zaty ezzeti said...

dik,macam mane nak letak HTML Code kat dalam Html Java Script

anis Sk said...

@Ira nadhira welcome :)

@zaty ezzeti akak paste kan aja dalam tu. Layout > Add Widget > Javascript > Paste > Save :)

zaty ezzeti said...

thank you :)