Monday, 9 July 2012

Transparentkan Gambar Guna Pixrl.com

Assalammualaikum and hi ! :)
Haritu Anis ade cakap nak buat tutor transparentkan gambr pakai Pixrl.com kan ? Cer ingat balik . He he, malam ni free, so Anis buat tutor nye ..

First, pergi >> Sini .
Secondth, click >Open Photo Editor<
Third, masukkan gambar yang korang nak transparentkan tu .
Done ? Okey, good :) I'm gonna use SleeQ pic :) .. he he he

Click Lasso Tool on your left or click ( L )
Buat satu garisan di sekeliling gambar korang sampai ade garis putus-putus . Example like this photo :-
Pastu, gambar korang dah boleh jadi transparent dah :) Tak percaye ? Korang click File > New Image > Make your size > Don't forget to click transparent
Then, in your picture, click ( Ctrl+c ) to copy your pic .
Next, open file yg transparent tadi .. tekan ( Ctrl+v ) to paste your pic .
There you're done ! :p Easy . Pergi buat header cepat .. hu hu


4 comments:

farhan irfan said...

akak tak leh pun -,- ?

♥ Anis said...

@farhan irfan tak jadi I-I? Buat guna lasso tool smpai garis jadi putus-2 dik. Try sampai jadi :)

farhan irfan said...

T_T bila saya bukak yang kedua terus gelap -.- step yang kedua . tu yg pelik?

♥ Anis said...

@farhan irfan yang buka photo editor tu ya? Tapi akak bukak ok je? Maybe ad problem kut :)