Wednesday, 6 March 2013

Kerat 14

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Begini pendapat saya fasal movie Kerat 14 nie. Macam biasa, saya tak pergi menonton wayang di megamall atau di Jusco. Saya tengok wayang di rumah aja. Astro First lah... Saya tengok cerita nie tak berapa sesuai dengan kanak-kanak macam saya. Kanak-kanak ribena atau 'budak-budak'. Sebab? Sebab ada adegan yang tidak sesuai untuk ditonton umum. Boleh merosakkan akhlak dan minda uollss.

Cerita nie saya rasa difokuskan pada satu malam sahaja. Tak faham? HAHA :D

Ok saya nak ceritakan sedikit sipnosis dalam movie nie. Di copy paste dari blog selebritimalaya.com . Credit kepada blog tersebut .

Sinopsis Filem Kerat 14
Kerat 14 merupkan sebuah filem suspen misteri dan aksi yang bermula dari kisah percintaan Haziq dan Nuzara. Haziq dan Nuzara merupakan pasangan kekasih dan Haziq amat menyayangi Nurzara namun Haziq terlibat dengan aktiviti sosial dan tidak disenangi oleh Nuzara kekasihnya.

Dalam masa yang sama Aril muncul dan mula tertarik dengan kecantikan Nuzara ketika Nuzara dan Haziq berada di salah sebuah kelab di Kuala Lumpur. Satu tragedi ngeri yang tidak disengajakan telah berlaku dalam kisah cinta Haziq dan Nuzara dan penyiasatan dilakukan oleh ASP Razman.

Siapakah yang menjadi mangsa dalam kisah percintaan Nuzara dan Haziq dan dapatkah Aril memiliki cinta Nuzara dan mampukah Haziq mempertahankan cinta dan kasih sayangnya pada Nuzara.

Trailer rasmi filem Kerat 14 ini juga telah mencapai angka lebih daripada satu juta tontonan di Youtube. Adakah filem ini juga akan mendapat jutaan tontonan nanti?

Nak tengok? Sila cari di Youtube, ok?


 

10 comments:

tenku butang said...

mcm best je citer ni.. =)

hai.. done follow u dear, jom follow blog teman lak.. =)

http://tengkubutang.blogspot.com/2013/03/giveaway-gempak-bersama-nazlyizan.html

pija hafeelin said...

dh tgk dh,th mcm ppe jr cte dy,ending cm to je, bowink *wink~

Farah Waheda Wahid said...

ramai kakak baca up entry pasal cerita Kerat 14 ni x best...so cam x payah tengok lah kan? heee....

AyueJean AJ said...

Tak berkesempatan lagi nak tengok... =D

Farisha Lyssa Farish said...

dah tengok! xbest la..senang sgt dpt tangkap..kalau la semua pembunuh cm ni,senang keje polis

♥ Anis said...

@tenku butang tak bape nak best sangat lah :)

haii..ok saya follow sana juga :D

♥ Anis said...

@pija hafeelin haa betul tu betul .. hehe

♥ Anis said...

@Farah Waheda Wahid haha ha'ah memang tak berpa nak best lah kak ^___^

♥ Anis said...

@AyueJean AJ nnti tengok laa yee? :D

♥ Anis said...

@Farisha Lyssa Farish ha'ah. jalan cerita yang kurengg sikit. Boring sikit laahh :(