Wednesday, 13 March 2013

Tutorial Youtube Player Transparent

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم Assalamualaikum dan hai


Telah diequest oleh ika. Baru sekarang saya nak buat. Maaf kay ? :)

Login Dashboard ---> Layout ---> Add Widget ---> Html/Java Script

Step 1 : Copy kod bawah nie dan paste kan di dalam ruangan JavaScript tadi.
<center>
<object height="25" width="200"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/GlO2sSuezXw?version=2&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=ffffff&amp;amp;color2=ffffff " /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/GlO2sSuezXw?version=2&autoplay=1&hl=en_US&amp;color1=ffffff&amp;amp;color2=ffffff "" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="200" height="25"></embed></object></center>
 Step 2 : Pergi ke Youtube . Search lagu yang awak nak. Lepas tu, scroll bawah dia, klik Share --> Embed

Step ketiga : Tick jadi macam nie. Dan copy kod dalam tu

Step Keempat : Buka Notepad atau apa2 je lah. Pastekan kod tadi. Pastu, cari kod yang nak dekat-dekat camnie (yang saya highlight) sampai simbol "?"  (tanda soal) COPY TAU !

Step kelima : Kalau dah, gantikan kod di step pertama yang saya merahkan tu. Tukarkan kedua-duanya sekali, okey?

Step keenam : SAVE and enjoy your song. Bye



  

No comments: