Sunday, 9 September 2012

Buat segmen/contest/ga semata-mata nak meningkatkan follower ?

Assalamualaikum dan hai. LOL dengar tajuk macam tak sangka, kan. Yelah, payah-payah buat contest/ga/segmen semata-mata nak tambah bilangan follower. Ada ke orang yang berupa sedemikian?*ayat poyo*. Entah. Tapi aku rasa ada, kut. Eh terase eh? Haa, siapa yang terasa tu dia lah orang nya. Thehehe :P

Berapa kali laa kau nak buat segmen/contest? :P Aku pun pelik sampai jadi sebuah perasan curiga. Dan aku berasa ragu-ragu lah dengan kau ni. Mungkinkah kau cuma mengejar bilangan follower? Ish ish ishh. *geleng kepala*

Berblogging sebab nak jadi famous? Hohoi. Wait for a minute. Orang nak follow, ikut keikhlasan hati. Bukan setakat nak melaksanakan syarat utama sahaja. Memanglah nak senangkan orang tahu perkembangan contest/ga. Aku rasa dah banyak dah kau buat contest/ga/segmen. Bila umumkan pemenang bukan nya nak cakap dekat pemenang tu sendiri. Dan kalau pemenang tak tuntut, pilihlah pemenang lain. Ni nak lepas tangan, je. Aku pon rasa aneh. Orang penat-penat follow sponsor bagai. Tak de yang dapat hadiah tu pon --'

Just want to remembering you, don't ever you want to increase your follower by doing contest or segment and  what so ever. I HATE THAT !
Bukan nak memalukan sesiapa, tapi cuma nak bagi kesedaran kat diri tu je. Babai ~

6 comments:

Mohd Noor Shawal said...

Alhamdulilah.. Shawal dah buat banyak segmen.. Tapi hadiah tetap diberi, kecuali baru baru ni ada sponsor yang mengsponsor segmen shawal tapi die tak bertanggungjawab.. so shawal terpaksalah ganti dengan hadiah shawal sendiri..

Syaza Nazurah said...

Hurmm.. tp ade yg buat GA tp tak beritahu pun spe pemenangnye. Macam tergantung je GA tu. Huhu.

♥ Anis said...

@Mohd Noor Shawal Ohh, kadang2 memang ada sponsor yg macam tu kan. Terpaksa lah si penjana sponsor bagi hadiah tu dekat pemenang.

♥ Anis said...

@Syaza Nazurah Anis pon pernah kena macam tu jugak. Dah lama tarikh GA tamat tp tak umumkan pemenang pon. Rasa nak tanya je dekat owner tu tp biarkan je :(

BeLLa said...

xde rugi kn kalo join contest ni kn.. follower u bertambah follower dye pun bertambah so its fair right,, lg stu2 kna la pndai2 pilih ga bru x kene tipu.. wa mksd ga utk suka2 bkn utk tmbh follower pun ap..kalo sbb hadiah tu bkn niat wa,, ^^

♥ Anis said...

@BeLLa Hmm, betul jugak. Tp selalunya GA ni kena follow sponsor. Segmen bru follower sama2 deal. So lpas ni kena hati2 lah time nak join contest/ga ;)