Sunday, 9 September 2012

Tutorial Buat Header Guna Photoshop

Assalamualaikum dan selamat petang. Ada sesiapa yang tak reti nak buat header dekat Photoshop lagi? Meh aku ajar meh. Thee hee.
Download Photoshop dulu. Version berapa-berapa pun tak kisah. Janji Photoshop
Bukak PS, klik File > New > Isi dalam kotak tu
Klik File > Open > Pilih gambar untuk header korang tu. Pastikan ianya transparent. Tutorial transparentkan gambar guna PS (di sini) dan tutorial transparentkan gambar guna Pixrl.com (di sini)
Untuk tulisan, klik pada huruf T (yang dipetakkan di dalam gambar)
Klik File > Save For Web & Devices > Enter keyboard.

Dah siap ! LOL senang gila kan? Heehe, so lepas ni tak payah lah korang membazirkan Photoshop yang telah tersedia ada dalam file korang :P Ni hasil header yang aku buat tadi.
Ambil kalau rasa nak ambil xP Bye bye ~

5 comments:

wanie said...

Photoshop nie kne byar kan ??
versi free pye ad :D

♥ Anis said...

@wanie download yg free :)
dekat blog wan hazel.

image masking service said...

Amazing, this is a great article! I did enjoyed reading it, keep your post :)

Fatin Nabila said...

knpa lps open gmbr yg nk kita pilih tu yg 900x320 tu hilang?????

anis Sk said...

@Fatin Nabila dia x hilang, mungkin dekat tab sebelah . cuba cari n klikk Hee