Sunday, 23 September 2012

Tutorial Buat Reply Comment

Assalamualaikum dan selamat tengah malam.
Apa itu reply comment? Ni contohnya
Nama Nis yang naik :P Hehehe.
Caranya, memandangkan dashboard sudah bertukar menjadi penjahat
Kepada yang tak tahu nak pergi kepada Edit Html, ikut yang anis tunjuk ni ye.

Dapat? Untuk tutorial ni, kena tick Expand widget ye!
Sudah? K good! Sekarang, tekan f3 cari kod ini
<b:include data='comment' name='commentDeleteIcon'/>
Jumpa kan? Copy kod bawah ni dan paste dekat BAWAH kod tadi
 <span class='comment-reply'><a expr:href='&quot;https://www.blogger.com/comment.g?blogID=Blog ID ANDA&amp;postID=&quot; + data:post.id + &quot;&amp;isPopup=true&amp;postBody=%40%3C%61%20%68%72%65%66%3D%22%23&quot; + data:comment.anchorName + &quot;%22%3E&quot; + data:comment.author + &quot;%3C%2F%61%3E#form&quot;' onclick='javascript:window.open(this.href, &quot;bloggerPopup&quot;, &quot;toolbar=0,location=0,statusbar=1,menubar=0,scrollbars=yes,width=400,height=450&quot;); return false;'>(Mari kita bangkang!)</a></span>
Merah : Blog ID anda
Biru : Ayat reply anda. 
Preview kalau tak ada sebarang error, SAVE!
Anis sign

8 comments:

♥ layla naziera ♥ said...

alo , for denim template je ke sayangs ? blogskin xad yaaa . .:(

♥ Anis said...

@♥ layla naziera ♥ Kalau untuk blogskin kena buat dulu kotak komen nya, baru boleh buat button reply :) tengok tutorial buat kotak komen di http://aduduvsalienpink.blogspot.com/2012/07/tutorial-comment-platform-for-blogskin.html

Malihah Munirah said...

Saye x jumpelah kod tu :( Please help me :(

anis Sk said...

@Malihah Munirah saya rasa awk x dapat cari mungkin sbb nie.

tkan dlm kotak htm tu >> ctrl+f >> pastekan kod dlm box kecil tu =)

ღ PINKSHOO ღ said...

how to make a reply button for blogskin? been searching for it but no tutorials yet :( Please help

anis Sk said...

ohh maaf Pinkshoo saya tak prnah jumpa lg tutorial rply utk blogskin. sorry ye :(try google

alya syfqh said...

for blogskin? kyaaa. im searching it for a week :c

anis Sk said...

@alya syfqh i'm sorry ,idk how ):