Monday, 4 June 2012

Holiday di Melaka .

Wuu~ best nye pergi Melaka semalam, tidur hotel, macam-macam aktiviti lah kat sana =) sengih sampai ke telinga aku semalam . Aku & family bertolak subuh, 5,4 jam tu sampai Melaka . Then, pergi hentian rehat tunggu Alang  & Pak Lang, pastuu pergi jumpa kawan aku, di ZOO ! Muahaha .. Zoo Melaka lagi best daripada Zoo Negara . Serious weh, betul .. lagi banyak haiwan nye . Lagi comel, lagi-lagi si orang utan yang pandai buat lawak tu, hhahaha ! Kalau korang tengok, memang tergelak-gelak ah ..~
Nampak tak tangga tu, haa .. kat situ lah aku cangkung, duduk, tertonggeng tunggu saudara aku sejam --' SEJAM . Dah lah panas terik, tapi nak masuk punye pasal, tunggu je laah .. Aku sekeluarga bayar rm44 . Aku ni dalam golongan 'dewasa' .. hehe .. aku ni budak macam sekolah rendah je .

Okey, yang pasal orang utan tu, ni gambar pakwe korang, kan ? Heheh
Waaa ! Hensem nye pakwe korang .. :D .. hahaha ! . . K, macam ni, kitorang jalan-jalan laa kan dekat tempat orang utan tu, pastu tengok dorang[orang utan] tu tengah carik plastik sampah & masuk mulut . = = . Dua ekor tengah buat kerja kotor tuh, yang lagi sekor tengah lending tepi batu . Yang sekor buat kerja kotor tuu kan, tetibe panjat atas pokok, kitorang ingatkan die nak tunjuk style die yang "macho", rupenyee .. -_- . Die panjat atas tu pastu die kencing ! Pastu dengan buat muke seposen pandang je aku time buang hajat die tu, brrr~ macam air terjun je .. deras ! Dah lah ramai orang .. haiiissh ... buat lawak pulak .

Cadang nak masuk Taman Buaya tapi tak jadi .. pastu pergi Banda Hilir, best sangat kat sana .. :D . Tapi tak naik beca pon, satu beca dah rm20, sejam rm40, baik jalan kaki, tapi rasa rugi sebab tak naik T_T . Sakit tumit, redah je lah, pastu jalan-jalan, masuk kapal besar, 
Gambar tu aku jumpe kat Google .
Lepas naik kapal besar tu, pergi naik bot, lalu sepanjang Sungai Melaka, tengok perkampungan Portugis ..
Besttt .. =) .. lepas dah naik bot, pusing-pusing, kitorang pergi Kota A Famosa . Tempat yang aku suka . Hehe~ first time pergi.. memang laa ..
Daki tangga, kasi exercise sikit, buang segala lemak, .. huhu~
Malam tuu, aku nak naik Menara Taming Sari, tinggi wooo~ dari jauh memang laa nampak macam pendek je, tapi dekat-dekat, menggeletar kepala lutut ..
Aku laa beria-ria nak naik, dah sampai kaunter tiket tuu ,, alamakk ! Dewasa rm20 . Abang aku sah2 laa tak nak naik, gayat ! Penakut .. huh! .. Abah pon tak mau naik, mak aku pon tak nak, takkan lah aku sensorang , =_= .. Kang aku pengsan kat atas langit tuu kang .. 

Dan jalan-jalan, ronda-ronda, balik hotel, buat ape lagi .. berdengkur lah .. penat berjalan seharian .. hehe ..
Babai =) .

This Is The Best Holiday !

6 comments:

ciksengeh :D said...

dudu ade tak kat zoo melaka ? hehe ^^

Mumbling online............. said...

boleh pulak ko tengok monyet tuh nak buat air terjun deras pulak...pakwe ko semua tgk kan...???
gerenti seronok....
napa tk letak gambar original punya..~
lgy syok layan gambar..tuh...~

♥ Anis said...

@ciksengeh :D haha, ade2 tengah jual koko .

♥ Anis said...

@Mumbling online............. gmbar kt abang aku, .. haha .. pakwe ko laa.

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum...

Kalau nak naik bot (Melaka River Cruse) menyelusuri Sungai Melaka, lebih can tik pemandangan pada waktu malam kerana di tepi sungai tu dihiasi lampu pelbagai warga dan antara yg bestnya dapat melihat rumah perkampungan Melayu yang indah gemerlapan di waktu malam iaitu Kampung Morten. Kalau naik Menara Taming Sari pun cantik waktu malam..tapi kalau nak nampak lebih jelas, naik waktu siang pun boleh... :-)

anis Sk said...

@Ahmad Zaki waalaikumussalam

Terima kasih blogger dari melaka ! Insha Allah ade rezeki pergi lagi, mesti naik menara Taming Sari tuh, Teringin =)