Sunday, 24 June 2012

Untuk New Bloggers

Assalammualaikum .
Hari ni, Anis nak bagi tau sikit untuk new bloggers ... 
!Perkara Penting Yang Korang Wajib Buat!

1 ) Buang word verification for comments
Benda ape tu ? Ni contoh nya ..
Haa, korang wajib buang benda ni ! WAJIB ! Supaya senang orang nak komen-komen kat entry korang tu .Orang tengah sedap2 komen, tetibe kena tuLis kode tu puLak -_-
Dashboard > Settings > Comments
 Scroll bawah sikit, pastu akan nampak word verification tu .. follow gambar 
Daripada YES .
Tukarkan kepada NO .

2 ) Jadikan Comment Pop-up Window
Yang ni pon penting ye kawan :) . Korang kena buat ni lagi-lagi kepada blog yang berat dengan emas/bunga/pelbagai widget . Caranya .
Dashboard > Settings > Comments
Tick dekat Pop-up Window k .

Itu je . Kalau ade Lagi Anis buat lagi :) Bai . Nak tengok Cerita Aku tak Bodoh .

4 comments:

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

betol3...

rAIHan said...

hehe. masa awal2 dulu pon tak tahu ade benda nie. tp dah buang dah. siyes leceh nak komen.

♥ Anis said...

@✉ ¥ana Fauzi ✉ Hehe, kan2 ..

♥ Anis said...

@rAIHan :) memang leceh.dulu Anis pon tak tahu, haha