Tuesday, 12 February 2013

Aku Anak kampung

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم | Assalamualaikum warahmatullah :-) salam sejahtera

Kaum Cina sambut Tahun Baru Cina, saya sekeluarga, sedara mara, sepupu sepapat pun menyibukkan diri nak sambut jugak :3 Cuti panjang kan, biasalah. Kami pun nak balik kampung jugak. Saya rasa bilangan orang Melayu yang balik kampung lebih banyak daripada orang Cina. Piuu piuu saya rasalah ~ en en

By the way, tajuk tu saje je nak membongak. Aku bukanlah anak kampung sejati. 50% kampung, 70% bandar. Yee, dekat kampung tak boleh nak bukak blog so sebab tu lah saya tak dapat nak reply mesej pelawat comel yang melawat blog huduh ni . Sorry kome kome semua. InsyaAllah akan dibalas kemudian /-_-,\

Krrr Krr Krr *bunyi perut yang lapar* Apabila aku duduk dekat kampung, cuba teka, apa kerja fulltime aku? Haa cepat cepat .Okay dah dapat seorang pemanggil yang pantas. Sila berikan jawapan anda "Err, saya rasa kerja fulltime awak memancing? Kan, kan?" Tet tet tet tet salah tuu. Luls, aku dah start merepek .

Ok, kalau aku duduk kampung, kerja yang dulunya hanya part time, sekarang sudah di upgrade menjadi full time, adalah .. makan . Makan makan makan. Tapi yang peliknye, berat adik sedara aku lebih berat daripada aku. Alhamdulillah, selamat den .

Berkenaan dengan segmen edit blog yang free tu, aku belum sempat nak cari pemenangnya lagi . Setakat ni, baru dapat dua orang pemenang. Aku cadang nak buat satu satu dulu. *Pening kepala* Yeay, esok sambung cuti lagi sehari ! Nak basuh kasut, nak basuh kasut! *eh ?

Sampai di sini sahaja aku berceloteh. Salam, bye :-)

4 comments:

Dunia Wilma said...

Biasalah tu kalau balik kampung...
Bila dah kumpul ramai-ramai, selera makan pun semakin meningkat kan ^_^

♥ Anis said...

@Dunia Wilma hehe betul tu betull ^^

Nao Mei said...

hihi..akak pun mesti join balik kampung jugak..hihi...peluang waktu cuti

♥ Anis said...

@Nao Mei hihi ha'ah :)