Sunday, 24 February 2013

Tutorial Border Keliling Blog

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum ^__^
Telah direquest oleh Ainira di cbox.

Border keliling blog ni macam blog saya lah. Warna cokelat tu.

Dashboard ---> Template ---> Edit Html

Tekan f3 di keyboard dan cari kode :
.main-outer {
Kalau tak jumpa, cari kode :
 #content-wrapper {
 Okay, saya rasa anda dah jumpa, kan? Copy kode di bawah dan paste kan di bawah kode yang anda cari tadi
border: 16px groove #ffcaca;
Merah : Ketebalan border. Besar nombornya maka teballah border.
Biru : Gantikan dengan kode warna anda. Cari di html-color-codes.info  

Preview dan Save !
 

12 comments:

ainira zurain :* said...

thankyou kakanis coz buat tuto niee :D

♥ Anis said...

@ainira zurain :* okey..welcome dik :D

Maisofia Nasir said...

Untuk template biasa tak boleh ke ?
I mean macam simple template , watermark , ethereal ke . Saya cari tak de pun kod #content-wrapper {
and .main-outer { ? Boleh tolong tak ?

farhan irfan said...

anis tolong macam mana pulok nak buat for b.skin ?

♥ Anis said...

@Maisofia Nasir Dekat Template Simple cari code .main-outer { je. #content-outer tu untuk denim template :)

Miss Rin said...

jadi lah ! tq sangat :D

anis Sk said...

Alhamdulillah urre welcome :D

hana a.s said...

tq

anis Sk said...

Olrait (:

NurulS Nazi said...

terima kasih^^ menjadi tutorial ni :D

anis Sk said...

@NurulS sama sama ^__^

siti raihana said...

border tu jadi tapi kenape x penuh??