Saturday, 16 February 2013

Tutorial LinkWithin With Palaroid Style

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Tutorial ini telah direquest oleh Nur Adila. Aku nak ajar macam mana nak buat linkwithin palaroid style. Alaa, yang senget senget tu.

Stylo kan? Haha. Nak buat jugak? Ok mari kita tengok cara-cara dia. Terbang ke bawah

 Sila buka Link SINI dulu !. Sign Up dengan klik create an account. Ada kat situ.

*p/s : Diharap bersabar semasa mendaftar. Kadang2 dia gila sikit.

 Lepas dah berjaya sign up, buka email dan klik link yang dia bagi tu. Then, sign in jee =)

Kalau dah log in, klik Install > Blogger . Contoh
Lepas itu, masukkan link blog korang dalam tu dan klik Submit. Seperti ini.


Nanti dia suruh korang masukkan di dalam Html/JavaScript, kan? Korang scroll bawah dan copy kod dalam box pertama tu tau. Macam yang aku petakkan merah ni


Dan pastekan di dalam Html/Java Scipt ! Tak jadi? Tunggu dulu.. InsyaAllah keluarlah dia .

Korang nak palaroid kan linkwithin tu kan? Mari pergi ke step seterusnya =)

Klik pada Manage(kotak merah) dan klik pada butang Blogger(kotak biru) Sila rujuk gambar di bawah


Scroll down, tajuknya Main Setting. Haa kat situ korang boleh lah setting-setting sendiri ye. Title ke, apa-apa yang ada kat situlah. Tak faham BI boleh pergi ke Google Translate. Hehe gurau je lah

 Klik . Automatik ada kat blog korang. Berjaya !

credit dan credit 
p/s : Blog haku dah berubah. Pink colour maa