Sunday, 17 February 2013

Tutorial Buat Banner Bentuk Bunga (Photoshop)

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum dan Hi semua ^____^
Tutorial ini telah direquest oleh Anis Amila. Eh nama sama ngan kita laa. 
Apa itu banner berbentuk bunga ? Tengok bawah ni
Untuk tutorial ini, saya menggunakan Photoshop yang kacak lagi bijak.

STEP PERTAMA


STEP KEDUA


STEP KETIGA


STEP KEEMPAT


STEP KELIMA


STEP KEENAM


STEP KETUJUH

KALAU TAK TAHU/FAHAM, SILA RUJUK DISINI (part define pattern tu)

STEP KELAPAN


STEP KESEMBILAN


STEP KESEPULUH

Nampak tak ada gambar kat tengah tengah tu ?

Opacity jadi  ataupun berapa-berapa yang sesuai.
Dah siap !
Bai ..

11 comments:

AimitoSehah said...

jom join segmen nie ? hope join ! thanks ^^
http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-nak-menang-oleh-aimi-maria.html

♥ Anis said...

@AimitoSehah Okay, InsyaAllah. on the way ^___^

Mimi afiqah said...

nice tuto...
akak di tag oleh saye hihi http://sujuelfarahin.blogspot.com/2013/02/segmen-20-soalan-untuk-farahin.html

Dunia Wilma said...

Nice sharing...
Wilma nak try buat nanti...

Anis Amila said...

Thanks Anis . :)

♥ Anis said...

@Mimi afiqah thx 4 tag

♥ Anis said...

@Dunia Wilma haa yelah..

♥ Anis said...

@Anis Amila welcome .. :)

munirah :) said...

berguna sgt tuto ni :D

♥ Anis said...

@munirah :) hehe tenkiu .. :)

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/