Sunday, 24 February 2013

Post Title Style 2

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Assalamualaikum dan salam sejatera.
Punya rajin saya buat tutorial hari ni. Tapi takpe, Ainira request lagi. Macam mana nak buat post title macam ini. Iaitu daripada Skin Your Strawberry.

Dashboard --> Template --> Edit Html
Tekan f3, dan cari kode
h3.post-title, .comments h4 {
Tak jumpa cari kode
h3.post-title {
Kalau tak jumpa lagi, cari kode 
.post h3 {
Tetap tak jumpa? Haha. Cari kode
.post-title { 
Copy kod bawah ni dan paste dekat bawah kod atas tu. Gantikan je kod title yang lama.
 text-align: center;
font-size:  19px;
color: #585858;
font-family: PWSchoolsOut;
letter-spacing: 3px;
padding: 3px;
border-top:2px dotted #ffbdbd; border-bottom:2px dotted #ffbdbd;
background-image:url(http://2.bp.blogspot.com/-iTrQyY381AM/T6yHyTCsl9I/AAAAAAAAGag/mOkGl8Y3ejc/s1600/sparkles.png);
border-left:20px double #ffbdbd;
border-right:20px double #fffdbd;
border-radius:3px;
font-weight:bold;
font-style: italic;
margin-top: 10px;
margin-bottom: 10px;
}
 Tukarkan warna merah dengan warna feveret korang.
Apalagi, preview dan Save je :)
 

9 comments:

deno said...

wah... ada tutor la.... nice sharing^^

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

♥ Anis said...

@deno yaa ada tutor. thank you kak deno :)

Sophia Hany said...

thanks..

anis Sk said...

@Sophia Hany my pleasure :)

ainira zurain :* said...

thanks for the tuto kak :)

anis Sk said...

ainira : okeyy welcome yunk ^___^

Yuyul Huda said...

Thank you very much. kita guna k. :) btw, nice tuto!

anis Sk said...

Gunalah, Terima kasih awak. Hehehe