Saturday, 2 June 2012

Buat Line Di Sekeliling Gambar

Saje je Anis buat tutorial ni, memandangkan Anis dah terer buat, so Anis nak share :) Eh, tak terer laa .. saje je ... . Okey, bukak Photoshop korang, ape-ape photoshop pon boleh :) . Bukak gambar yang nak di outlinekan tu, pastikan transparent ye .. tengok gambar Anis ni, heem, Sleeq lagi, LOL :P

Pastu, dongak atas, klik Layer > Layer Style > Tick stroke
Pastu akan ade popup macam ni, tekan dekat hitam tu, & pilih warna putih .. senang je, dah jadi :D
Klik gambar tu kalau nak tengok outline putih nye ..
Bai . Esok tak leh nak updata update T_T . Sob-sob ..

7 comments:

rAIHan said...

entry khas utk anis. sorry lambat buat.jemput singgah ya.
http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/06/header-blog-awesome.html

saifulizan shaari said...

terbaekk......

Nasuha said...

tp mcm mn nk buat gambar kta jadik transparent?

Nasuha said...

mcm mn nk buat gambar jadi trasparent?

♥ Anis said...

Kak @rAIHan waa, tak pernah ade orang buat entry untuk Anis :') hehe.

♥ Anis said...

@saifulizan shaari thanks, =)

♥ Anis said...

@Nasuha :) nnti Anis buat tutor .